Allmänt

Den sexuella marknaden, överskott på män och framväxandet av incels

Allt fler män i västvärlden, men även i Indien, Kina och MENA-länder lever i ett så kallat ofrivilligt celibat. Men vad beror detta på? Och hur hänger det ihop med vad vi i manosfären kallar den sexuella marknaden och skev könsfördelning?

För bara ett par årtionden sedan var män som inte kunde hitta en kvinna att ha sex eller skaffa familj med, en anomali. Om en man i trettioårsåldern inte hade en stadig flickvän utgick man ifrån att han var homosexuell, en hemlig playboy, sjuk eller helt enkelt bara en förlorare. Idag är män som lever i ofrivilligt celibat (incels) alltmer vanligt.

Fallet med Elliot Rodgers och dödsskjutningar i USA

I USA (där termen incels myntats) har detta uppmärksammats särskilt mycket i samband med dödsskjutningar där förövarna uttryckt frustration över att inte kunna få kvinnor. Det mest kända exemplet är en ung judisk man vid namn Elliot Rodgers i Kalifornien, som la ut en video på youtube där han förklarade sitt förakt mot kvinnor som inte ville ha honom, innan han gick ut och dödade sex personer och därefter avslutade sitt eget liv.

Liberala mediekanaler försökte inledningsvis skylla detta vansinnesdåd på PUAs (länk vad är game) och på manosfären (vad är manosfären). Men efter lite undersökningar kom det fram att Elliot Rodgers i själva verket tillhörde en grupp på internet för män som hatar PUAs och manosfären, av avundsjuka för att dessa män faktiskt har tillgång till kvinnor.

Rodgers öde är dessvärre långt ifrån ett isolerat fall som ingen kunde förutspå, men för att förstå varför dessa män blir alltfler måste vi först förstå hur den sexuella marknaden fungerar.

Vad är den sexuella marknaden?

I manosfären talar vi ofta om den sexuella marknaden och SMV (Sexual Market Value). Generellt sett står kvinnor för tillgång till sex och män står för tillgång till fysisk och materiell trygghet. Mäns biologiska imperativ är att kunna ha sex med många kvinnor, medan kvinnors biologiska imperativ går ut på att kunna bli gravid med en man med bra gener, och bli omhändertagen av en man med bra ekonomi (hypergami). Detta koncept brukar sammanfattas med ”Beta need – Alpha seed” eller ”Alpha fux – Beta bux”.

Tidigare kontrollerades dessa sexuella imperativ genom avhållsamhet med påbud från kyrkan, och genom äktenskapet. Men med den sexuella frigörelsen som inleddes i slutet av 60-talet möjliggjordes kvinnlig hypergami att löpa amok. Detta har lett till att många kvinnor bara nöjer sig med sex med tio till tjugo procent av de mest framgångsrika männen. Resultatet av detta blir ett stort antal män som bara får lite sex och ett litet (men ökande) antal män som inte lyckas få sex alls. Medan några få procent har mycket sex med majoriteten av kvinnor.

För kvinnor blir resultatet att många kvinnor blir singelmammor, en del kvinnor slutar som bittra spinsters – kvinnor som blir utnyttjade för sex men utan barn eller familjer som resultat. Och endast en liten del av kvinnor får möjlighet att gifta sig med en framgångsrik alfa.

Vad är incels och varför blir de fler

En incel är en man som lever i ofrivilligt celibat, ergo han får inget sex. Men jag skulle vilja utvidga begreppet något för syftet med den här artikeln. Andelen män som är oskulder upp i vuxen ålder är fortfarande relativt liten, men acceptansen för kvinnlig hypergami har lett till att alltfler män får väldigt lite sex medan kvinnor upplever flera engångsligg med de mest framgångsrika männen.

En engelsk undersökning visade att kvinnor i snitt har sex med två personer fler än män, men då får man komma ihåg att flera undersökningar även visat att kvinnor underdriver antalet sexpartners i undersökningar medan män överdriver antalet sexpartners dom haft.

Okontrollerad hypergami

I verkligheten har de flesta svenska män någonstans mellan tre till fem sexuella möten under en livstid, medan kvinnor ofta haft tio till femton partners redan innan de fyllt tjugofem (lågt räknat). Ofta rationaliserar kvinnor bort sexuella möten med argument som ”jag var ju full så det räknades inte”.

Statistik visar även att kvinnor som haft många sexuella partners (fler än fem) har betydligt lägre chanser att knyta an till en man i ett långtidsförhållande. Resultatet av detta blir alltså en majoritet av män som får väldigt lite sex eller inget sex alls, samtidigt som alltfler kvinnor blivit värdelösa för längre förhållanden tack vare deras promiskuösa ungdom.

Alltså tack vare kvinnlig hypergami får många män väldigt lite eller inget sex alls, och chansen att hitta en kvinna värdig ett giftermål eller långtidsförhållande omöjliggörs av kvinnors sexuella beteende.

Skev könsfördelning

Den andra enklare anledningen till uppkomsten av incels är en ojämn könsfördelning. När det finns ett överskott av kvinnor brukar det sällan uppstå problem, eftersom många kvinnor är villiga att dela på en man, och eftersom en man kan göra flera kvinnor gravida samtidigt. Men när det finns för många män på antalet kvinnor är det ett oundvikligt recept för instabilitet, minskad konsumtion, ökat våld, sexhandel, våldtäkter och minskad framtidstro för ett samhälle.

I Indien och Kina

I länder som Indien och Kina har man haft detta problem under en längre tid, men av olika orsaker. I Kina beror det på deras tidigare ettbarnspolitik, där kinas regering förbjöd sina medborgare att skaffa fler än ett barn per par, för att handskas med överbefolkningen. Resultatet blev i Kina att det idag finns fler än trettiofyra miljoner män än kvinnor.

I Indien beror detta mer på kulturen, där det länge ansetts vara mer önskvärt med söner än döttrar, eftersom söner generellt sett är bättre på att tjäna pengar och ta hand om sina föräldrar på ålderns höst. Detta har lett till att många par i Indien aborterar bort fostret så fort dom vet att det är en flicka. Idag finns det trettiosju miljoner fler män än kvinnor i Indien.

I Mellanöstern och Afrika

I stora muslimska delar av Mellanöstern och Afrika är månggifte en norm, män får ha flera fruar (inte tvärtom). Detta innebär givetvis att kvinnorna inte räcker till alla män. Som jag redan gått igenom leder ett överskott av män till mer våldsamma samhällen. Detta kan till viss del även förklara varför vissa unga män i dessa delar av världen är redo att bli martyrer för att bli belönade med 70 oskulder i paradiset.

I Östtyskland

Den skeva könsfördelningen i Östtyskland beror på två saker. Den första anledningen var när berlinmuren föll, flyttade många kvinnor från Östtyskland för att hitta män i det mer ekonomiskt framgångsrika Västtyskland. Den andra anledningen är den massiva invandringen av män, först av arbetskraftsinvandring från främst Turkiet, och därefter den så kallade ”flyktingkrisen” under 2015.

Idag går det cirka nio kvinnor för var tionde man i Östtyskland. Resultatet har blivit en konkurrens om kvinnor och jobb mellan de infödda och de utländska männen. Detta har i sin tur lett till att var tredje man i Östtyskland röstar på det högerradikala AfD (Alternativ För Tyskland).

I Sverige

I Sverige beror den skeva könsfördelningen främst på för låg nativitet bland svenskar och den mest extrema massinvandring per capita som något västerländskt land har tillåtit. Av de massiva horderna av invandrare som kommit till Sverige sedan nittiotalet har de främst bestått av unga män från länder som Afghanistan, Irak, Syrien och från Nordafrika.

Utöver att denna invandring leder till ett överskott av män försvåras situationen av att de flesta invandrade män kommer från patriarkala kulturer som är mer aggressiva i jakten på kvinnor. Ett resultat av detta är att Sverige idag har näst högst antal våldtäkter per capita i hela världen, och gruppvåldtäkter är något som numer förekommer nästan varje vecka.

Hur kan svenska män lyckas på den skeva sexuella marknaden?

För män som lever i länder berörda av denna problematik finns det bara två alternativ. Det första är att arbeta för att lyckas bli en del av de tio procent mest framgångsrika männen (läs ”fyra sätt att höja dig över massan av män”). Detta kräver ekonomisk framgång (läs ”starta ett företag”), att kunna Game (länk ”vad är Game?”), kultiverande av alfaegenskaper (fyra egenskaper som utmärker en alfa), överlägsen fysik (länk till ”hur du lyckas i gymmet”), och social status (länk till ”bygg nätverk”).

Det andra alternativet är att byta land och hitta en kvinna utomlands (läs “varför svenska män borde resa och träffa kvinnor utomlands”). Denna situation där fler män får det svårare att träffa kvinnor för sex eller ett seriöst förhållande, påverkar inte längre bara misslyckade män. Och som utvecklingen ser ut kommer det bara bli sämre, så ta tillvara på dessa råd även om du inte befinner dig i riskzonen idag.

Artiklar:

https://www.expressen.se/debatt/-alla-dessa-man-hur-tanker-var-feministiska-regering/
https://www.expressen.se/debatt/som-ett-helt-uppsala-enbart-befolkat-av-man/

http://www.gp.se/debatt/abnorma-antalet-unga-m%C3%A4n-ett-problem-f%C3%B6r-sverige-1.15076
https://www.nytimes.com/2018/11/05/world/europe/merkel-east-germany-nationalists-populism.html

https://www.scmp.com/magazines/post-magazine/long-reads/article/2142658/too-many-men-china-and-india-battle-consequences

Böcker:

Gendernomics av Black Label Logic

Sexual Utopia In Power av Roger F Devlin (läs recension)

Tidigare artikel

Var inte en martyr - när hänsyn för andra skadar dig själv

Nästa artikel

Hur vet jag att det är rätt?

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

8 Comments

 1. oktober 9, 2019 at 2:07 e m — Svara

  lite för detaljerat. gillade inte beskrivningen med ”sexuell marknad”, vad fan är det? köper man och säljer sex eller? åk till tyskland då lol. svenskar är verkligen knäppa i bålen.

 2. oktober 14, 2019 at 4:05 e m — Svara

  Intressant artikel. !

 3. […] incels varit mycket på tapeten senaste åren blir det inte långsökt att applicera detta på denna […]

 4. december 20, 2019 at 12:30 e m — Svara

  […] har av msm kallats för alltifrån kvinnohatare till incels. Men i själva verket består denna rörelse främst av män som gett upp på traditionella […]

 5. Tyr
  januari 4, 2020 at 11:27 e m — Svara

  @Incel “ok”

 6. […] gråta och kramas när dom blir angripna. Våldtäkter minskar inte genom att lära pojkar att bli incels. Så vad är lösningen på urartad […]

 7. […] min tidigare artikel ”incels och den sexuella marknaden” gick jag igenom statistik över var de flesta incels finns i världen och varför dom är fler […]

 8. […] röda pillret som praxeologiFem stadier av det röda pillretSe upp för kvinnors sexuella strategierDen sexuella marknaden och framväxandet av incelsOneitis och myten om den romantiska […]

Kommentera