Allmänt

Fem saker att ha i sin bil på vintern, och en sak att ha i huvudet

Vintern är en återkommande utmaning för oss som bor i Sverige, eller Norden överhuvudtaget. Den här tiden på året kan vi som åker mycket bil bli överraskade, och planeringen kan gå i stöpet – bara på grund av vädret. Men det finns sätt att öka chanserna att klara utmaningarna. Bra vinterdäck är så självklart att det inte tas med i listan.

1: Spade

En rejäl skovel i skuffen är bra att ha för att ösa bort snö, för dig som precis som jag bor i obygden. Även inne i stan kan plogbilarna trycka upp vallar runt bilarna, och då är det skönt att kunna skotta sig ut.

2: Skoteroverall, rejäla stövlar, vantar

Om det blir stopp i trafiken eller motorstopp vill du kunna hålla dig varm.

3: En bytta med sand/grus

När det är halt kan du sanda åt dig själv, och på så vis ta dig uppför isiga backar och liknande.

4: Verktygslåda

Såg, yxa, kniv, skruvmejslar. Kanske behöver du röja bort träd från vägen, kanske får du andra problem (även andra tider på året). Var beredd. Släng med motorsågen för all del, om du har en.

5: Något ätbart

Du kan bli stående. Smart att ha föda med sig. Det räcker ju med något litet, ett mellanmål. Även kaffetermos är en god idé.

6: Ett bra mindset

Ibland jävlas saker, planer grusas och det skiter ihop sig. Den som är utrustat med en stoisk inställning kommer att kunna ta detta med ro, kanske till och med humor. Släpp förväntningarna och ta saker som de kommer.

Tidigare artikel

Moderna hot del 5 – överstimulering

Nästa artikel

Hur sidor på nätet försöker lura män på pengar genom löften om omedelbara framgångar

Författaren

Dan Forslund

Dan Forslund

Dan är en författare och coach med produktivitet och psykisk hälsa som fokus. Utöver produktion av böcker driver han en podd och håller workshops i produktivitet. Till vardags jobbar han som SEO-strateg och content writer.

Läs Dans texter om produktivitet och personlig utveckling på hans blogg: danforslund.se

Inga kommentarer

Kommentera