Maskulint har etablerat sig som en auktoritet i frågor som rör personlig utveckling för män, detta kan vi främst tacka våra fantastiska läsare för. Nu öppnar sig stora möjligheter för oss att expandera vår verksamhet, och vi hoppas att du som läsare vill vara en del av det

När vi lanserade Maskulint för snart två år sedan, var vi medvetna om vilken enorm utmaning det skulle bli att lansera en sida exklusivt för mäns personliga utveckling, i världens mest feminiserade land. Och mycket riktigt, under första året upplevde vår sida en rejäl kräftgång, med bara ett dussintal besökare om dagen.

Swisha genom att scanna koden eller skicka till 0730502229 (Dan Forslund). Skriv Maskulint i meddelandet.

Men med fast tro på vår ide fortsatte vi att publicera flera artiklar i veckan, förbättra vårt innehåll och engagera oss på sociala medier. Idag rankar vi i toppen i flera av de viktigaste frågor som män söker efter på nätet. Vi har mellan tre- och sjutusen unika besökare varje månad, och över sjuhundra trogna följare på vår Twitter (länk).

En överväldigande respons från våra läsare

Initialt trodde vi att våra läsare främst skulle kontakta oss via sociala medier, men merparten av läsare har hört av sig via vårt kontaktformulär. Det har varit alltifrån medelålders män som vill ha råd om sina förhållanden och frågor om hur de kan komma i form, till unga män som vill ha råd om kvinnor och entreprenörskap efter avslutade studier. Vi har även fått flera insändare och gästartiklar som kommer att publiceras framöver.

De mest kraftfulla meddelanden vi fått är från män som tackar oss för att vårt skrivande hjälpt dem att ta sig igenom en svår skilsmässa, olika former av missbruk och även tung depression. En av de mest inspirerande möten jag haft var när jag träffade en ung man i tjugoårsåldern som berättade att han skapat ett lokalt männerbund och att de tagit inspiration av våra artiklar.

Stort stöd från kvinnor

En av de största överraskningarna är att nästan hälften av våra läsare idag är kvinnor, och att många av dem hört av sig och tackat oss för vårt arbete. Vi har även fått läsarfrågor från kvinnor som är bekymrade över att deras män blivit veka och feminiserade och undrar hur de kan få hjälp. En kvinna skrev att ”det verkar vara något i dricksvattnet som förstör männen”.

Vår sida kommer även i fortsättningen vara exklusivt riktade till män, men vi hoppas kunna hjälpa dessa kvinnor indirekt genom att skapa material som de kan ge till sina partners. Att så många kvinnor välkomnar vårt arbete är ytterligare en bekräftelse på varför vi behövs.

Svar till läsare, publicering av gästartiklar och Keith Michaels-priset

Den stora responsen med frågor, vilja att hjälpa till och lyckönskningar från våra läsare är enormt peppande för oss. Men det har också inneburit att vi inte hinner svara på alla mejl i tid. Det har även varit svårt med tid för att korrekturläsa gästartiklar och insändare, och vi har inte hunnit utannonsera vinnarna av Keith Michaels-priset efter vår tävling på Twitter. Vi hoppas ni har överseende med detta.

Den främsta anledningen till dessa fördröjningar är att vi utöver arbetet med att producera artiklar varje vecka även fokuserat på att färdigställa vår första bok.

Utgivningen av vårt första bokprojekt

Boken vi arbetar på kommer utöver nytt exklusivt material även innehålla våra bästa och viktigaste artiklar rörande frågor som män kämpar med idag. Det finns flera anledningar till varför vi vill ge ut denna bok som en fysisk produkt:

  • Många läsare undrar hur dom kan introducera vänner eller familjemedlemmar till de frågor vi skriver om, utöver att bara hänvisa dem till vår blogg. Denna bok blir den bästa gåvan i dessa sammanhang.
  • Vi har sedan vi lanserade sidan publicerat över tvåhundra artiklar inom ett flertal områden. Vilket kan verka övermäktigt att navigera bland när man först kommer till sidan. I denna bok kommer bara våra mest relevanta artiklar att ingå i ett lättöverskådligt format.
  • För de av våra läsare som vill stödja vår plattform och samtidigt få något tillbaka, är ett köp av vår bok ett enkelt sätt att stärka oss i vårt uppdrag.
  • Den sista anledningen är förhoppningsvis inget vi ska behöva oroa oss för. Men faktum är att många delar av internet börjar bli allt mer reglerat och toppstyrt, ofta av politiska intressen. Vi kan aldrig vara helt säkra på att vår sida kommer finnas kvar. Skulle det värsta hända, och vi förlorar vår plattform på nätet, är våra idéer förevigade i ett fysiskt bokformat.

För dem som vill förbeställa ett ex av vår nya bok går det att göra genom att mejla oss här, eller genom Swish (0730502229). De som förbeställer vår bok kommer även att få exemplar signerade av författarna.

Hur våra läsare vill att vi ska expandera

Vi får regelbundet meddelanden och mejl från våra läsare med önskemål om att vi ska utöka vår verksamhet till fler områden; producera poddar, live-streaming, intervjuer med experter inom olika områden, ge ut ett nyhetsbrev, sälja kläder med maskulina motiv och mycket mera. Vi skulle gärna vilja genomföra samtliga av dessa idéer, men som vi nämnde innan är vi redan under stor tidspress.

Vi som driver sidan arbetar heltid utöver vårt engagemang för Maskulint, dessutom är samtliga av oss småbarnsföräldrar. Vi kommer givetvis fortsätta att producera artiklar gratis även under dessa förhållanden, eftersom detta är något vi brinner för. Men om vi ska kunna expandera vår verksamhet ytterligare krävs det medel för att genomföra det.

Sponsrade artiklar och Swish-donationer

Vi har i skrivande stund fått ett flertal erbjudanden från olika företag som vill göra reklam eller betala för sponsrade artiklar. De flesta av dessa har vi tackat nej till, eftersom deras produkter inte är förenliga med vårt budskap, eller för att de inte erbjuder något av värde till våra läsare. Efter förhandlingar har vi gått med på ett par sponsrade artiklar som gör det möjligt för oss att göra vissa förbättringar på hemsidan. Men vi lovar er att vi aldrig kommer att anpassa vårt material till kommersiella intressen.

Flera av våra läsare har även visat intressen för att donera till sidan för att vi ska kunna förverkliga några av de projekt som jag nämnde tidigare. Vi är väldigt tacksamma för detta förtroende och har därför valt att öppna för donationer via Swish.

Om du vill stödja Maskulint.se: Swisha 0730502229 (Dan Forslunds privata Swish)

Feministiska sidor som Gardet och ”Allt vi inte talar om” (länk), får reklam värt miljoner av MSM och statliga bidrag via olika statliga institutioner. Maskulint har hittills drivits helt ideellt. Föreställ er vad vi kan åstadkomma med lite ekonomiskt stöd!