Ny hemsida, nya skribenter och poddintervjuer är några av nyheterna på Maskulint, vi har vuxit enormt sedan starten och är redo att ta nästa steg i vår utveckling, men vi behöver din hjälp – i form av donationer (se numret längre ner i artikeln).

Trots att 2020 var ett jobbigt år för alla på olika sätt, och även tufft för oss som driver sidan, var det fortfarande ett framgångsår för Maskulint, vi slog rekordet med 10 000 unika läsare, vi blev omnämnda av flera andra stora sidor på nätet, intervjuade av Göteborgsposten, Det Goda Samhället och medverkade i Palaestra Medias livesändning.

Vi kom även äntligen igång med vår exklusiva medlemsgrupp som nu har snart 80 fantastiska medlemmar som levt upp till intagningskraven och startat vår egen podcast bara för att nämna några exempel. Detta samtidigt som Ernst och Dan som driver sidan själva har heltidsjobb, barnfamiljer och en rad andra åtaganden som poddar och Youtubekanaler vid sidan om Maskulint.

2021 inleddes med intensivt arbete och krossandet av nya barriärer

Utöver det pågående arbetet med underhåll av sidan, producerande av artiklar, poddar, memer och aktiviteter på sociala medier, har Ernst Almgren påbörjat arbetet med sin första bok som beräknas vara klar till sommaren detta år. Dan Forslund producerar regelbundet nya avsnitt på sin podcast om produktivitet och hälsa samtidigt som han sköter klippande och inspelning av vår gemensamma podd.

Nya skribenter på Maskulint

På detta har vi nu fått in artiklar från två högintressanta skribenter, den första är Blondinbasse, känd från Twitter, som fokuserar på hälsa och livsfilosofi. Den andra är influencern Eric Eliasson från Självförbättringspodden som fokuserar på personlig utveckling och träning (bland mycket annat). Vår förhoppning är att dessa kommer bli återkommande skribenter.

Poddintervjuer med högintressanta gäster

Förra året kom vi igång med vår podcast där Ernst och Dan talar om diverse ämnen relaterat till manlighet och personlig utveckling. Men i år har vi även börjat med intervjuer. Först ut i år var Mauro Silva som är stuntman och kampsportsinstruktör (lyssna på den här: En fighters mindset). Näst på tur var Eric Eliasson som nu även skrivit sin första artikel till Maskulint och som vi hoppas vill skriva för oss i fortsättningen.

Vi har flera spännande intervjuer med profilerade gäster inbokade som vi tar av mån av tid, fokus ligger fortfarande främst på producerandet av artiklar.

Vårt största åtagande för 2021 – ny hemsida och design

Maskulint har nu funnits i snart fyra år sedan vi startade 2017, och vi känner att det är dags för ett ansiktslyft och uppgradering av hemsidan. Här är några av sakerna vi vill förändra.

  • Ny, snyggare och mer enhetlig design på sidan (inklusive bättre bilder till artiklar). Denna kommer även influera utseendet på vår medlemsgrupp och våra sociala medier.
  • Göra sidan mer lättöverskådlig, för att kunna scrolla ned genom fler artiklar utan att behöva gå till en ny sida.
  • Inkorporera och skapa ett exklusivt nyhetsbrev för Maskulint. Det är så mycket som händer inom ramen för vårt arbete som vi inte hinner skriva om på hemsidan. För de som anmäler sig till nyhetsbrevet kommer det exklusivt material relaterat till vår verksamhet varje månad.
  • Göra så att man kan lyssna på vår podd direkt på hemsidan.
  • Tydligare med presentation och bild av varje artikelförfattare, något som blir ännu viktigare nu när vi får fler skribenter.
  • En banner på startsidan med en ”call to action” för att gå med i vår medlemsgrupp.
  • Ytor för möjlighet till seriösa sponsorer som delar våra värderingar att göra reklam, för finansiering av framtida projekt.

Hur kan du hjälpa till?

Som vi redan nämnt tidigare jobbar alla inblandade än så länge ideellt med sidan på den lilla fritid vi har. Vi har även själva finansierat alla kostnader för arbetet med våra egna löner för att det ska gå runt. Men om vi ska kunna genomföra alla de stora förändringar som vi nämnt är det av stor vikt att våra läsare vill hjälpa oss med bidrag.

Vad behöver vi för att lyckas?

För att vi ska kunna anlita någon som är professionell att skapa den hemsida vi och våra läsare vill ha kommer det krävas, enligt våra beräkningar, åtminstone 30 000 kronor för att resultatet ska leva upp till kraven. Detta är inget vi har råd med själva i dagsläget. Men för de som känner sig manade att hjälpa oss med en slant, oavsett hur liten eller hur stor, kommer alla inkomna bidrag oavkortat gå till arbetet med den nya hemsidan.

Vad gör vi om vi inte har råd med detta?

Vi kommer fortsätta arbetet med Maskulint oavsett om en enda krona kommer in eller inte. Men om vi själva måste försöka skapa en ny sida (något som inte är vår specialitet) kommer mycket av det löpande arbetet att bli lidande, och vi kommer inte ha tid med lika mycket nya artiklar och poddintervjuer som vi annars skulle hunnit med om vi fått hjälp med sidan, vi kanske inte heller lyckas bli klara under året.

Om du som läser blivit hjälpt av vårt arbete och tycker det vi gör är viktigt, inte bara för dig personligen, men för alla män, hoppas vi att du vill hjälpa oss med detta projekt som är det största vi åtagit oss hittills sedan vi startade.

Donera valfri summa via Swish. Stort tack på förhand!

/Redaktionen på Maskulint