Allmänt

Maskulint for dummies

Är Maskulint.se en sida för incels? Är vi en politisk organisation? Hatar vi kvinnor? Kämpar vi för mäns rättigheter? Här reder vi ut dessa frågor en gång för alla

Både bland grupper av män som hatar oss och bland de som älskar oss finns det många missförstånd om vilka vi är och vad vi vill.

Dessa missförstånd beror dels på vad våra motståndare försöker utmåla oss som och dels på vad vissa politiska grupper vill att vi ska vara. Denna artikel är till för att förtydliga dessa frågor.

Vad är syftet med Maskulint?

Att hjälpa oss själva och andra män att bli bättre män på alla områden i livet: hälsa, relationer, ekonomi, utseende, mindset och mycket mer.

Är ni en politisk grupp?

Nej! Givetvis kan allting tolkas politiskt, från dieter som veganism och paleo. Till olika religioner som Islam och Kristendom. På denna sida ägnar vi oss enbart åt frågor som rör manlig utveckling.

De som skriver på och arbetar med sidan har givetvis rätt till sina egna politiska åsikter men dessa är strikt skilda från syftet med sidan.

Enda gångerna vi berör politik är om det sammanfaller med frågor som rör manlighet eller sexuell dynamik.

Är ni en sida för incels?

Vi kan inte tala för alla gästskribenter eller de vi intervjuat. Men vi som driver sidan är familjefäder och således inte incels per definition.

Förhoppningen med våra artiklar är att kunna hjälpa män att bli bättre män. Detta oavsett om de är etablerade players eller unga incels.

Vi bedömer inte våra läsares potential utifrån hur många de legat med eller vilka de legat med.

Hatar ni kvinnor?

Vi utgår från att både män och kvinnor av naturen har positiva och destruktiva sidor. Att beskriva dessa objektivt är för vissa detsamma som kvinnohat.

Vi på Maskulint älskar kvinnor. Mycket av det vi gör är för att kunna ställa upp som bättre söner, bröder, äkta män och fäder för kvinnor i våra liv.

Tror ni som driver Maskulint att ni är några “superalfa-män”?

Vi har när detta skrivs publicerat över 300 artiklar. Vi utmanar de som kommer med denna fråga att hitta en enda artikel där vi utmålar oss själva som överlägsna män.

Anledningen till att vi brinner för personlig utveckling är givetvis att vi inser våra brister och att vi vill bli bättre män. Inte för att vi redan är perfekta.

Hatar ni betamän?

Givetvis inte. Det vi vänder oss emot är när kvinnor eller män försöker utmåla betamän som ett ideal för alla. Eller när de smutskastar maskulina män genom att kalla oss “toxic”.

Varför är ni emot feminism? Är inte jämställdhet något bra?

Om man är för jämställdhet kan man inte vara feminist. Detta eftersom feminism per definition favoriserar ett kön över ett annat.

Feminism är idag ett verktyg för att skapa en maktkamp mellan män och kvinnor.

Vi anser att män och kvinnor borde komplettera varandra med våra olikheter istället för att bekämpa varandra.

Är inte ni precis som feminister fast för män?

Feminister arbetar politiskt för att ge kvinnor mer makt i samhället. Det gör dom genom lagar som diskriminerar män till förmån för kvinnor, enbart utifrån könstillhörighet.

Vi tror istället på meritokrati, det vill säga rätt man eller kvinna på rätt plats utifrån deras meriter, karaktär och kunskap.

Vi vill ge män verktygen för att förbättra sig själva och vinna framgång genom hårt arbete. Inte genom politiska påtryckningar.

Varför personlig utveckling för män och inte för alla?

Män och kvinnor är olika, fysiskt och mentalt, därför möter vi olika utmaningar genom livet som kräver olika förhållningssätt och lösningar.

Det finns en uppsjö av tidningar och hemsidor som vill hjälpa kvinnor att utvecklas, detta är givetvis positivt.

Men vi är den enda sidan i Sverige som skriver om personlig utveckling exklusivt för män.

Ställ gärna frågor till oss

Om du som läsare vill veta något mer om oss är ni mer än välkomna att kontakta oss via vårt formulär eller på vår Twitter.

Läs även:

Maskulints tre pelare

Om Maskulint

Vad är Manosfären?

Tidigare artikel

MGTOW: Män som går sin egen väg

Nästa artikel

Du har bara dig själv - min resa från nederlag till stolthet

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Robert Almgren driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

Inga kommentarer

Kommentera