Allmänt

Varför vi ignorerar feministerna – att sparka på en döende häst

Det är lätt att uppröras eller roa sig med de radikala feministernas upptåg. Men är det konstruktivt? Eller som att sparka på en döende häst?

Avbryt aldrig din fiende, när han är på väg att begå ett misstag

– Napoleon Bonaparte

På vår hemsida har vi varit väldigt strikta med att inte skriva om feminister ifall det inte är konstruktivt eller direkt relaterat till personlig utveckling för män. Fast på vår Twitter (som jag främst ansvarat för), har vi tillåtit oss att driva med dessa tokiga manshatare.

Detta har stundvis varit väldigt roligt och dessutom lockat många nya besökare till oss. Men det är ofrånkomligt att det även strider med vår egen presentation där vi tydligt markerar att:

“Vi inte är en politisk organisation och att vi inte vill slösa tid på att tjafsa med våra belackare”

Feminismens inflytande på mäns liv

Feministernas inflytande i decennier på politik och kultur har onekligen varit väldigt negativt för män. Detta är viktigt att erkänna och analysera för att förstå vårt tillstånd idag.

När män diskrimineras på skolor och i arbetsmarknaden på grund av feministlobbyn är det ett verkligt problem, det måste vi också erkänna. Men lösningen är inte att spela deras spel.

Varför feministerna varit framgångsrika och varför de kommer gå under

Trots att feministerna ständigt proklamerar att dom är lika stark och kapabla som män, är det främst tack vare deras offerroll som dom varit framgångsrika. Eftersom kvinnor är det svagare könet, har man spelat på mäns sympati och lockat kvinnor med löften om lyckligare liv.

Den främsta anledningen till att feministerna nu går mot sin undergång är att de börjat visa sina rätta ansikten. Att de egentligen inte är en rörelse för kvinnor utan en rörelse mot män, mer specifikt mot sitt eget lands män.

Varför det nya patriarkatet inte får spegla feministerna

Feministerna nådde sina framgångar tack vare offerrollen, men trots det faktum att många män upplever diskriminering i dagens samhälle kan vi aldrig nå framgångar eller behålla vår värdighet genom att spegla deras offerroll. Läs mer om varför i min artikel “Bör män delta i offerspelet?“.

Vi får inte heller gå i samma fälla som feministerna och bli en antirörelse som framstår som fientlig mot kvinnor. Feminister är trots allt en krympande minoritet av dessa, och ett samhälle dominerat av starka män är något som även kvinnor vinner på i längden.

Peak-feminism – den döende hästen

Det finns flera tydliga tecken på att feminismen har nått sin peak:

  • Sveriges kändaste feminist Gudrun Schyman har i tysthet lämnat feminismen för att satsa på klimatalarmismen, detta är ett tecken i tiden.
  • Deras tidningar och hemsidor går under (trots miljonbidrag från staten).
  • Färre kvinnor (och män) kallar sig feminister idag och deras politiska partier går bakåt.
  • Allt fler inser att feminismen har bidragit till splittring mellan könen, att familjer splittras och kvinnor som försöker leva som män mår allt sämre.
  • Kvinnor frågor sig “vart tog alla manliga män vägen?” och alltfler män börjar söka efter sin manliga identitet.

Feministerna har precis nått höjden på sin makt, vi har nått peak-feminism och nu går det bara utför.

Vår kritik får dom att framstå som relevanta

Feministernas främsta fiende är de själva som vi redan illustrerat. Samtidigt växer Manosfären i styrka för varje dag. Feministerna blir mer irrelevanta medan maskulin utveckling blir mer och mer relevant. När vi uppmärksammar feministernas dårskaper ger vi dom samtidigt ett sken av relevans.

Nu när vi går framåt och våra antagonister tappar mark ska vi fokusera ännu mer på att växa och utvecklas, det är både taktiskt fördelaktigt och mer klädsamt för maskulina män.

Vi kommer fortfarande inkludera feminismen i vår analys av feminiseringen av män, men vi kommer inte längre ge mer uppmärksamhet till nutida feminister som arbetar febrilt för sin egen undergång.

Tidigare artikel

Du har bara dig själv - min resa från nederlag till stolthet

Nästa artikel

Tre år efter skilsmässan - hur livet kan bli

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

1 Comment

  1. […] Detta råd går rakt emot det vi ger på Maskulint. Författaren anser att män borde reagera och agera på provokationer mot män i media. Vårt råd är att strunta i tjafs med feminister, eftersom de ändå har passerat sin peak. Läs mer i ”Varför vi ignorerar feministerna”. […]

Kommentera