Att skjuta på viktiga uppgifter är en av de största anledningarna till att de flesta män aldrig uppnår sina mål och drömmar. Men det finns ett enkelt råd som kan hjälpa oss att övervinna vårt inre motstånd.

Citatet ”ät den där grodan” kommer från självhjälpsförfattaren Brian Tracy, som i sin tur fick denna idé från en annan känd författare. Mark Twain hade sagt ”Om det första du gör varje morgon är att äta en levande groda. Då kan du gå vidare genom dagen förvisad om att det troligen var det värsta du behövde göra idag”.

För att vara tydlig, jag uppmanar inte våra läsare att börja äta levande grodor. Grodan symboliserar en uppgift vi måste utföra för att nå vårt mål, men som vi inte vill göra, eftersom det är jobbigt eller skrämmande.

Det hjälper inte att tänka på grodan

Många av oss går och tänker på den där grodan, i veckor, månader och år. Men sanningen är att den inte kommer försvinna av sig själv. Oavsett om din groda är att gå till gymmet, ta ett lån, registrera ett varumärke, måste du förr eller senare bita i det sura äpplet (eller grodan). Få det bara gjort så kommer resten av dagen kännas som en tur i parken.

Om du har flera grodor – välj den fulaste först

En del av oss har många grodor som vi måste äta, om du inte har möjlighet att äta alla på en gång, välj den fulaste och fetaste av dem först. När du lyckats få ned den största och vidrigaste grodan kommer det bli lättare att svälja de mindre grodorna som är i din väg.

Ingen kommer äta grodan åt dig

Dessa symboliska grodor handlar inte om perfektion, det handlar om att övervinna ditt inre motstånd. Sitt inte och planera för att äta grodan, sitt inte och titta på den, och be inte någon annan att äta den åt dig. Om din groda är att börja träna, vänta inte på att hitta den perfekta träningsplanen eller coachen. Dra på dig träningskläder och gå ut!

Sätt igång och lär dig längs vägen

De mest framgångsrika människorna är dom som bara sätter igång med det dom vill göra. De lär sig av sina misstag längs vägen och justerar sin plan allteftersom. Om du verkligen älskar att måla, kommer du inte vänta på att ha råd med en dyr pensel, eller på rätt lärare. Du kommer måla varje dag med vad du har, och justera din teknik allteftersom.