Vi har redan gett en del produktivitetstips på Maskulint.se. Här kommer något som är lite annorlunda: ett enda tips som du kan omsätta i allt du företar dig.

Om jag bara skulle ge ett enda tips för effektivitet, skulle det vara följande:
Gör lite mer än du egentligen orkar. Eller ”Walk the extra mile” som det kallas i engelskan.

Genom att ta i lite mer, bara lite, i alla sammanhang kommer du att växa som person.

* Om du lyfter vikter blir du starkare, och starkare och starkare.
* Om du skriver, får du fler, och fler och fler sidor skrivna.
* Om du… ja, du fattar.

Ingen magi, inga konstigheter

Men det är väl ingen magi med detta? Nej, just precis. Det handlar bara om att göra lite extra, hela tiden. Det handlar om att bli en person som alltid gör lite extra, för det fina är att det smittar av sig mellan sammanhangen.

Du blir en person som alltid gör lite extra. Detta kommer att gälla i arbetslivet, i nöjeslivet, med dina barn och med din partner. Du kommer att bli van att vara den där personen, och du kommer att bli känd som den där personen. Den där personen som alltid bjuder till lite extra, som orkar, som bryr sig, som får förtroenden och som blir litad på.

Träna muskeln – kan ge magiska resultat

Det finns faktiskt en magi i detta också. Om du ständigt gör lite mer kommer du att förbättras lite, lite, lite åt gången. Och för varje gång kommer ”lite mer” att betyda mer, och mer och mer. Tills det en dag blir MYCKET mer jämfört med hur mycket ”lite mer” innebar från början. Du sätter en ny standard, och den fortsätter att höjas.

Skulptera dig själv. Träna muskeln. Väx sakta, men väx exponentiellt.

Läs även:
Tvåstegsmetoden
Därför är det viktigt att vara produktiv
Fem enkla produktivitetstips