Andlig och mental utveckling

Fem enkla sätt att göra bättre intryck

Genom misstag lär vi oss livet. Av dessa misstag är beteenden speciellt viktiga att jobba med, åtminstone sådana som är skadliga för oss. Beteenden är något andra människor ser, och de ligger till grund för vilket intryck vi gör på dessa – inom yrkeslivet, i livet generellt och i kärlekslivet.

Be inte om lov

Det är bättre att be om ursäkt än att be om lov, sägs det. En god tumregel. Ingen gillar en fegis, även om risktagandet kan leda till att du gör bort dig. Men bjud på din klantighet, och stå för den. Den som vågar vinner. Var inte så förbaskat väluppfostrad.

Var tyst

Den som håller klaffen blir bättre på att lyssna på andra. Och hinner bilda sig en uppfattning, för att kunna vara välformulerad och klok när det väl är dags att öppna munnen. De flesta människor gillar att bli lyssnade på.

Ta kommandot

Alla älskar den som tar tag i saker. Var den som räcker upp handen och leder gruppen, hittar de andras styrkor och ser till så att var och en hamnar på rätt position. När du tar kommandot slipper alla andra göra det, och för detta är de tacksamma.

Var uppmärksam

Notera små detaljer, som vem som vill ha mjölk i kaffet, håller på ett speciellt lag eller föredrar en viss typ av aktivitet. När du visar intresse för en annan person, kommer den personen att tycka bättre om dig.
Ställ frågor: Var nyfiken. Våga fråga även det som kan tyckas obekvämt. Den som vågar vara obekväm kommer att framstå som genuin, och en pålitlig vän eller kompanjon.

Tidigare artikel

Vikten av att ha tråkigt

Nästa artikel

Maskulint stöttar mansfria festivaler

Författaren

Dan Forslund

Dan Forslund

Dan är en författare och coach med produktivitet och psykisk hälsa som fokus. Utöver produktion av böcker driver han en podd och håller workshops i produktivitet. Till vardags jobbar han som SEO-strateg och content writer.

Läs Dans texter om produktivitet och personlig utveckling på hans blogg: danforslund.se

Inga kommentarer

Kommentera