Detta är den andra artikeln om att vara introvert. Här hittar du den första.
Hur jag har dragit nytta av att vara introvert

Som en direkt uppföljare på artikeln om att vara introvert, kommer här en som handlar om hur jag personligen dragit nytta av att vara introvert. Detta är endast fem av de områden. Självklart finns det fler. Om ni vill veta mer om att vara introvert, kommentera så skriver jag mer.

1: Jag är den som har koll

Eftersom jag är bra på att lyssna, anteckna och ställa frågor är jag alltid en person med koll. Detta betyder att jag är väldigt värdefull för medarbetare, samarbetspartners och kunder med flera – som är alltför kaotiska för att ha någon egen koll. Oräkneliga gånger har jag räddat andras arslen då de har varit för slarviga för att hålla koll själva. Naturligtvis har de fått visa sin tacksamhet på olika sätt.

2: Jag har detektivskills

Som introvert är man född uppmärksam. För mig som har tränat på att vara uppmärksam utåt snarare än inåt, har jag utvecklat något som kan beskrivas som detektivskills. Det hela innebär att fula fiskar som försöker luras kommer att få det väldigt svårt. Förutom att jag studerar beteenden kan jag också ”känna” intuitivt vad andra har för sig; jag pratar om subtila variationer i personers uppträdande och liknande.

Detta parat med min förmåga att testa personer med olika former av fällor och tester, blir detta något av en superkraft. Den använder jag ofta, men är noga med att inte visa öppet. Genom åren har jag klarat mig undan några riktiga fulingar i affärssammanhang, och nyttan jag har haft av det vad gäller olika kvinnor behöver jag nog inte nämna…

3: Jag förstår människor

Det är ofta svårt för andra att förklara vad de egentligen menar. Detta menar jag att jag är bra på att hjälpa andra att få ur sig. Med de rätta frågorna och kreativa lösningarna blir det ofta ”ja precis!” som svar, och en lättnad sprider sig i mötesrummet. Som introvert tänks det hela tiden, otroligt mycket. Chansen är rätt stor att det finns tankegångar som liknar den som andra har problem med. Det är med andra ord en fråga om erfarenhet.

4: Jag kvalitetssäkrar

En introvert är noggrann med tankeprocesser, och därför är vi ofta bra på detaljer kring texter och liknande. Vi är bra granskare. Själv brukar jag ofta hjälpa personer med korrläsning. Alltid hittar jag något misstag, som författaren slipper skämmas över när skrivelsen ska skickas vidare.

5: Jag planerar och strukturerar

Som produktivitetscoach har jag en förmåga att bryta ner processer i beståndsdelar och sätta ett datum på dessa. Detta gör att uppgifter blir mycket mer överskådliga, och därmed enklare att göra. Detta sparar tid på alla möjliga sätt.