Har du vänner som fått chans efter chans efter chans? Som varit nere i skiten och du har hjälpt dem upp – bara för att bli spottad i ansiktet. Vissa personer förtjänar inte din hjälp, och du behöver ge upp dem – ta farväl.

Ibland tar du fel

Jag är enligt egen utsago duktig på att bedöma folk. Men ibland har jag tokfel, och vad det beror på kan man fundera över. Kanske är den andra parten duktig på att manipulera, kanske är jag själv en klant helt enkelt. Faktum är i alla fall att jag har misstagit mig på personer ibland, och nu senast har jag blivit varse detta. En person som ska göra en sak åt mig, men aldrig kommer till skott. Kass kommunikation och bortförklaringar. Väldigt trött och besviken på detta faktiskt.

Cut your losses

Sanningen är att livet går vidare. Det finns ingen vinning i onödigt drama, och därför väljer jag i detta fall att lösa mitt problem själv. Utan drama och vedergällning. Den energi det skulle ha tagit från mig att ge igen, är helt enkelt inte värt det. Hämnd är egentligen något jag kan anse rimligt, men hämnden behöver ställas i relation till personlig vinning. Ofta finns det ingen vinning i hämnden. I detta fall blir hämnden att personen som betett sig oprofessionellt och illojalt förlorar en nära kontakt, som har mycket värde.

Ska vi vara rädda för klåpare?

Nej, vi ska inte vara rädda för klåpare. Livet är fullt av överraskningar, och vissa av dem är helt enkelt av sämre slag. Det går inte att veta i förväg vad en människa går för. Samtidigt finns det mycket att vinna på att hitta de rätta bekantskaperna. Tyvärr ökar kraven på människor med tiden, precis som med kraven på bra filmer. Du blir bättre/kunnigare/mer kräsen, och människorna runt dig får allt svårare att nå upp till rätt nivå.

Samla de vettiga – skit i resten – ta farväl

Ett delsyfte med Maskulint är faktiskt att locka vettiga personer, att skapa en grupp med likasinnade. Konstruktiva individer som vill bli bättre män. Vi tror att ni finns där ute, och vi hoppas att ni ger er till känna. Kontakta oss gärna – som skribenter eller helt enkelt för att ni vill utbyta erfarenheter och tips med oss.