Andlig och mental utveckling

Män – ni är våra lärare!

Internet kryllar av självutnämnda småpåvar, som startar bloggar, kallar sig själva experter och hoppas hitta följare som befinner sig under dom för att kunna uppfylla rollen av lydiga undersåtar. Detta har aldrig varit vårt mål.

För att hitta våra fem

Fröet till Maskulint såddes för många år sedan, när sidans chefredaktör Dan Forslund beslöt sig för att göra verklighet av det kända citatet “du är genomsnittet av de fem personer du umgås mest med”. Dan kontaktade mig bland annat för att han såg att jag delade samma mål i skrivandet och vi startade vår egen lilla mastermind-grupp.

Tänk om vi var femtusen?

Sedan dess har vi hjälpt varandra, inte bara i skrivandet, affärer och träningstips, utan genom skilsmässor, personliga kriser, i kamp mot ångest, dåliga vanor och mycket mer. Vi lärde oss att två män är starkare och smartare än en. Men tänk om vi var fem? Femhundra? Eller varför inte femtusen?

Introducera Manosfären och lära av de bästa

Vi startade Maskulint för att delge andra män våra egna erfarenheter och kunskaper. Och för att introducera idéer och koncept i Manosfären som fått stort genomslag i andra länder men inte i Sverige/norden. Men detta var bara första steget.

Tre grupper vi vill nå

Vi vill intervjua experter inom olika områden som kan ge specifika råd till män för att ge våra läsare och oss själva verktyg för att nå vår fulla potential. Men viktigast av allt; vi vill utgöra en plattform för män att diskutera, utbyta erfarenheter och pusha varandra till att bli bättre. Vi vill framförallt nå tre grupper av män.

1. Till män som inte tagit det röda pillret: vi på Maskulint har kunskaper som en majoritet av män i vårt land inte tycks besitta om bland annat det röda pillret och social dynamik. Vi vill hjälpa män som inte nått våran nivå inom våra specifika expertområden till att nå dit.

2. Till män som är rödpillrade: Vi vet att tusentals män i vårt land är medvetna om de frågor vi skriver om, vi vill nå er för att kunna bygga en plattform för att nätverka, skapa allianser och brödraskap.

3. Till eliten av män: Vi vill nå män som har kommit mycket längre än oss inom olika områden, experter, mentorer och ledare som vi kan intervjua för att lära oss av själva samt delge våra läsare av.

Mer som wikipedia än en evangelistkyrka

Vi vill inte vara som någon av megakyrkorna i USA där en tjock pastor står och skriker ut livsregler medan fårskocken öser pengar över honom “för den goda sakens skull”. Vi vill hellre vara en kunskapsbank dit män bidrar efter förmåga och som alla män kan ta del av. Men vi har några grundläggande pelare som utgör en ram för diskussionen.

Manosfärens tre pelare

För att vår portal inte ska spåra ur och börja handla om irrelevanta frågor, eller tas över av feminister eller dylikt, utgår vi från tre viktiga pelare som är grundläggande för Manosfären. Dessa tre är.

1. Det röda pillret.
2. De fyra manliga dygderna.
3. No more mr Nice guy.

Läs mer om detta under “Manosfärens tre pelare”. För de män som läst och förstått dessa grundläggande verk hoppas vi att ni vill hjälpa oss att etablera Manosfären i Sverige. Vi vill ha er som medresenärer i vår strävan att göra män storslagna igen. Ni är våra lärare lika mycket som vi är en kunskapsbas för er. Tillsammans utgör vi en grund för att återuppväcka en primal maskulinitet och i skapandet av ett nytt patriarkat!

Tidigare artikel

Vad gör en riktig man? - hur du blir manipulerad

Nästa artikel

Maskulinitetens olika gestaltningar - två sidor av samma mynt

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

1 Comment

  1. […] ett gängVikten av nätverkMän ni är våra lärareVad är […]

Kommentera