Andlig och mental utveckling

När du inte ska välja omedelbar tillfredställelse

Varför borde du inte sitta hemma och se på porr, hellre än att gå ut och riskera förödmjukelse genom att försöka träffa kvinnor? Varför inte ta ett piller som gör att du bränner fett utan att behöva träna och äta rätt? Vi översköljs varje dag av reklam och produkter som erbjuder snabba lösningar och omedelbar tillfredställelse. Men vad riskerar vi att förlora på vägen?

Jag är ett stort fan av så kallade ”lifehacks”. Olika metoder och genvägar för att uppnå stora resultat på kortast möjliga tid. Om du vet ett sätt att investera i aktier så att du kan uppnå ekonomiskt oberoende. Är det inte nödvändigtvis bättre att studera i tio år. För ett yrke du egentligen inte vill jobba med, bara för att tjäna mer pengar. Om du kan bli av med din övervikt på tre månader genom att köra högintensiv intervallträning femton minuter om dagen. Är det inte nödvändigtvis bättre att köra gymträning fem dagar i veckan i ett år. Med det sagt finns det områden i livet där det finns mycket mer att vinna på att köra den långa hårda vägen.

För att bli bättre med kvinnor

Om du inte ser väldigt bra ut, och är känd eller rik. Kan det vara en brutal upplevelse att gå ut och försöka träffa nya kvinnor irl. Kvinnor är ofta väldigt medkännande och toleranta när de går och röstar politiskt, eller när det gäller sociala trender. Men dom är fascister när det kommer till den sexuella marknaden och att rösta med underlivet. En kvinna kan nobba dig för att du är introvert, för att du har en kulmage, för att du inte tjänar tillräckligt med pengar, eller bara för att du inte är hennes typ.

De flesta män idag har uppfostrats till att bli sköra unika snöflingor som inte klarar av att bli avvisade. Därför använder de appar som Tinder, där de kan stöta på hundratals kvinnor om dagen genom att ”svepa åt höger” utan att behöva få höra ett negativt ord från en kvinna. Att lära oss hantera avvisanden gör oss inte bara till bättre män, det ger oss ett större urval av kvinnor. Och det är viktigt i flera andra områden i livet.

I utvecklandet av dina färdigheter

Notera att jag här skriver i utvecklandet av dina färdigheter, och inte för att höja dina betyg eller högskolepoäng. Om du bara vill ha ett fint diplom att hänga på väggen kan du givetvis ta vilka genvägar du vill bara för att klara ett prov, för att få ett papper som säger att du är smart. Men om du verkligen vill bemästra något du är genuint intresserad av, handlar det om tiotusentals timmar av hårda studier och arbete.

När vi går i skolan är vi tvungna att studera flera ämnen samtidigt för att få en allmänbildning. Men när vi påbörjar vuxenlivet handlar det om att hitta din specifika kunskap. Att kunna lite om mycket är värdefullt på ett coctailparty, men på marknaden vill alla veta vad du är bäst på.

För kroppskomposition och hälsa

Jag har inget problem med att köra en 30-dagars hård diet för att bli av med de sista envisa kilona på magen. Men om du vill se bra ut och må bra, på lång sikt, finns det ingen kortsiktig plan för att uppnå detta. Självklart kan du gå ned massor av vikt genom att svälta dig och springa på löpbandet varje kväll i några månader. Men vad är poängen med detta självplågeri om du kommer lägga på dig all vikt igen när du återgår till din vanlig livsstil?

Är det värt det bara för att se snygg ut på stranden under några sommarmånader? Om du vill se bra ut, fungera optimalt och må bra hela livet, måste du lära dig grunderna i träning och kost. Och göra detta till en del av din vardag, på samma sätt som du borstar tänderna eller servar bilen regelbundet.

I sökandet efter kunskap

När jag var tjugo trodde jag, liksom många i den åldern, att jag visste det mesta om världen. Jag hade en andlig och politisk världsbild som jag följde fanatiskt. Sedan dess har min världsbild hamnat på ända flera gånger. På grund av livsomvälvande trauman, och tack vare ny information jag tvingades beakta. Filosofen Sokrates som av många anses ha varit världens mest visa man. Sa en gång, jag parafraserar ”om jag är vis, är det på grund av att jag vet hur lite jag vet”.

Det finns mer kunskap i världen och i universum än vad vi kan tillägna oss under hundra livstider. Att tro att vi vet allting är höjden av arrogans och en garant för att sluta utvecklas. Jag säger inte att du ska glömma alla dina principer och värden varje gång du stöter på ny information. Men beakta åtminstone möjligheten att du kan ha fel, och justera din världsbild därefter.

Tidigare artikel

Broscience - vems råd är bäst för din träning?

Nästa artikel

Hur lever du ett rättrådigt liv i en nihilistisk värld?

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

Inga kommentarer

Kommentera