Några timmar, en vän och en långpromenad kan vara det mest givande som finns. Packa ryggsäcken och bege er till skogs för att avhandla livets olika områden. Kom tillbaka med en fullspäckad todolista.

Fördelen med att inte ha en agenda

Mitt råd är att du tar med block och penna, men inte planerar något kring vad som ska avhandlas. Jag har gjort detta många gånger, med olika personer, och resultatet har alltid blivit strålande. I många år var det så här jag och min kompanjon i företaget hade våra möten, och vi löste såväl kriser som utvecklade företaget utan att ha planerat för detta. Maskulint kom också till på samma sätt, men då gick jag själv och pratade i headset.

Lös livets svårare frågor under er vandring

Har du problem med ditt förhållande? Problem med din riktning i livet? Känns det som du står och stampar på samma ställe? En långvandring kan lösa upp knutar som du inte ens visste att fanns. Jag rekommenderar starkt att du gör detta.

Varför fungerar detta? Det är något visst med promenader, och även på egen hand kan en eller ett par mil under sulorna sätta fart på hjärnan. Lågintensiv aktivitet får fart på hjärtat och syret i kroppen, och tankarna blir onekligen bättre av detta.

Boka in en vandring redan imorgon

Den här artikeln är inte speciellt lång, men så finns det inte speciellt mycket att förklara om ämnet. Bjud in din närmaste man på en promenad redan nu i helgen. Ta med varsitt block och pennor. Vattenflaskor i ryggsäckarna. Någon mat. Gå mot en intressant destination, gärna av naturskönt slag.

Du kommer att bli förvånad över vad som står i blocket när du kommer tillbaka. Glöm inte att ta rejäla skor, som tål att gå i flera timmar i.