Andlig och mental utveckling

Tre maximer för styrka – hur du står stark i en svag värld

Det råder brist på styrka. Vi lever i en tid av svaghetsdyrkan, där utsatthet, kränkthet och dålig självdisciplin hyllas. Istället för att lyfta människor som befinner sig på botten, försöker man dra ner alla andra och cementera deras status som offer. Men i en värld av får kan du välja att leva som en varg, här följer tre maximer som kan hjälpa dig göra det.

Lev hårt – bli hård

Din kropp och ditt psyke anpassar sig efter din livsstil och din omgivning. Om du tar rulltrapporna varje dag blir dina ben svagare, om du tittar på tv-serier istället för att läsa böcker, blir ditt psyke svagare. Om du tar ett långt varmt bad istället för en kall dusch blir både din kropp och psyke svagare. Välj den hårda vägen och bli hård, då kommer ditt liv bli lättare. Välj den bekväma vägen och bli mjuk, då kommer ditt liv alltid att vara svårt.

Gör detta mig starkare?

Varje gång du ska göra ett stort eller ett litet val, fråga dig själv, gör detta mig starkare eller svagare? När du ska handla middag och du ser att det är extrapris på chips, gör detta mig starkare eller svagare? Det är sagan om ringen Marathon på tv, men du ska upp tidigt imorgon och träna, gör detta mig starkare eller svagare? Du fortsätter att arbeta med ett jobb du hatar, gör detta mig starkare eller svagare?

Det är inte okej att vara svag!

Det är okej att uppleva svaghet, det är inte okej att vara svag. Kvinnor, hundvalpar och bebisar får vara svaga, inte en man. Om du behöver, stäng in dig i ett rum och gråt ut, eller bitcha till en psykolog eller präst, därefter går du vidare. Posta inte dina bekymmer på Facebook, gråt inte ut hos din flickvän eller kollegorna på jobbet. Om du drabbas av sjukdom, skador eller begår ett misstag, äg det!

Använd de styrkor du fortfarande fogar över och be inte om någon ”speciell behandling”. Om du har vänner som säger att det är okej att vara svag är dom ett dåligt inflytande, skaffa nya vänner. Kvinnor berättar om sina problem för att få sina känslor bekräftade, män berättar om sina utmaningar för att få råd och en spark i röven – varsågod!

Stay manly!

Tidigare artikel

Skilsmässa - det är inte jordens undergång

Nästa artikel

Hur du hanterar ångest - tips till ångestridna män

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

1 Comment

  1. […] Stå stark i en svag värld […]

Kommentera