Har dagens män glömt bort vad som verkligen fyller oss med äkta glädje och tillfredställelse? Och ersatt detta med billiga substitut? Hur hittar vi tillbaka?

Vad är bäst i livet? Krossa dina fiender, driva dem framför dig och höra klagan från deras kvinnor

– Conan barbaren

Jag vet många män, som om de var uppriktiga skulle svara något i stil med: runka framför datorn. Titta på Netflix och käka pizza. Fredagsmys med familjen till ett avsnitt av ”Bonde söker fru”. Få en befordran på jobbet. Vinna hundratusen kronor på stryktipset. Några av dessa svar är tämligen harmlösa nöjen som jag själv uppskattar emellanåt, men är de verkligen ”det bästa i livet”?

Utifrån mitt eget liv, från män jag ser upp till och med exempel från mina mer framstående bröder, skulle jag vilja komma med några förslag som jag är övertygad om är betydligt mer tillfredställande att sträva efter för män. Här vill jag ge några exempel på de mer primala behoven som förgyller tillvaron.

Att förbereda, tillaga och äta riktigt gott kött i goda vänners lag

Idag är det få män förunnat att jaga, döda och förbereda sin egen föda, den enda föda jag fångat själv kommer från havet. Men bara för att du inte är en certifierad bonde eller jägare behöver du inte nöja dig med skräpmat. Att köpa en rejäl t-benstek eller ryggbiff från din lokala slaktare eller köttbod. Att förbereda köttet och grilla det över en öppen eld, helst i sällskap av dina bröder. Detta är för mig en magisk upplevelse.

Att äta söndermalda djurdelar blandade med mjöl, socker och annat skräp i form av en grillad korv med bröd, är långt ifrån optimalt när det kommer det till gastronomiska upplevelser. Få saker är så primalt och äkta som att sätta tänderna i en färsk blodig ryggbiff gärna med ett glas rökigt rödvin till.

Att möta, förföra och ha sex med en vacker kvinna

Jag antar att en dejt på Tinder är bättre än att sitta och runka framför datorn. Men få saker är så tillfredställande som att möta och förföra en främmande kvinna i verkliga livet. Många män är idag livrädda för att fråga ut en kvinna på en dejt, om dom inte är extremt berusade eller frågar henne anonymt från en profil på internet.

Jag är inte emot dejting-appar, jag har använt dem själv flera gånger. Men när du engagerar dig i den ädla konsten av att förföra kvinnor lär du dig mycket som ingen dejting-app kan lära dig. Du lär dig att hantera avvisanden, du lär dig hur kvinnor tänker, och när du lyckats förföra en kvinna från en öppen plats till din säng, kommer en helt annan nivå av tillfredställelse.

Att möta en värdig motståndare i ringen

Första gången jag gick en match i boxning fick jag rejält med stryk, ändå var jag både lycklig och nöjd med mig själv som aldrig förr. Många nordiska män är idag extremt konflikträdda och skulle hellre ringa polisen än att gå en holmgång ens med en underlägsen motståndare. Givetvis bör män undvika att hamna i slagsmål regelbundet, det är inte som på film, du kan riskera såväl permanenta skador som fängelse.

Men däremot att kunna försvara dig, och åtminstone ha gått en match under kontrollerade former är något alla män borde göra. När du fått några rejäla slag mot huvud och kropp utan att dö, kommer du inte längre känna dig lika rädd för en riktig fight. När du vet att du kan försvara dig ökar ditt självförtroende markant. När du gått din första match (oavsett utgång) kommer du känna dig mer som en riktig man – för det är du!

Läs även:

Fyra ytterligare råd som höjer dig över massan av män
Inga kompromisser med livets viktigaste