Hobby och fritid

Hur du blir Cool i fem steg

Betydelsen av att vara Cool, har förändrats och expanderat drastiskt under åren. Detta är min analys av detta karaktärsdrag och hur du kan uppnå det

När jag var liten på slutet av 80-talet förekom begreppet främst inom hiphop-kulturen, och betydde i kort att en cool person var lugn, kylig, inte lätt att göra upprörd.

På senare år har folk börjat använda ordet i meningar som “det var en cool film”, “vilken cool bil” och så vidare. Jag föredrar den ursprungliga meningen.

Exempel på coola och icke-coola personer

Connor McGregor må vara en grym mm-fighter, men han är enligt mig motsatsen till att vara cool. Han är en gapig skrävlare som lätt blir upprörd.

Psykologen Jordan Peterson skulle sannolikt inte överleva en minut i ringen mot Mcgregor, han är inte heller typiskt cool, men han är enligt mig betydligt mer cool än McGregor.

Självsäker och behärskad, men utan att behöva hävda sig. Coola kändisar som filmkaraktärer; Robert Downey jr som Tony Stark, Denzel Washington i American Gangster.

Kan du bli mer cool?

En bra skådespelare kan givetvis låtsas vara cool, men det är inte vad jag är ute efter här. Män som ger ett coolt intryck beror på mer än att de håller sig lugna – annars skulle det räcka med ångestdämpande.

De ger ett kompetent intryck inom sitt område, de är bekväma i sociala interaktioner men återhållsamma med känslor. De är ofta vitsiga men inte clownaktiga.

Hur kan du bli mer cool?

Jag har tyvärr inget diplom att visa upp i “coolhet”, men jag var definitivt inte cool i yngre år, jag var snarare den konstiga, introverta och knepiga typen som dessutom inte visste något om att interagera med kvinnor.

Med tiden har jag lärt mig att vara bekväm i sociala sammanhang, förföra kvinnor med lätthet och att trivas inför en stor publik, från teater till politik och poetryslam.

Så jag kan inte garantera att du blir nästa Tony Stark, men jag kan definitivt lära män bli mer socialt kompetenta och självsäkra i dessa fem steg:

  1. Inventera dina “fucks given”

Coola människor är oftast bra på att prioritera och följaktligen att inte låta sig bli alltför upprörd över externa saker som inte rör deras egna huvudintressen.

  1. Äg vem du är.

Du måste vara bekväm med vem du är just nu även om din ambition är att ligga någon helt annan längre fram. Lyssna på vår podd om sårbarhet (länk).

  1. Använd färre ord.

Coola människor är oftast väldigt målinriktade och medvetna om sina egna styrkor och svagheter, detta gör det lättare att svara kortfattat på direkta frågor och uttrycka dig kortfattat om vad du vill.

Läs även Fyra egenskaper som utmärker en alfa (länk).

  1. Praktisera stoicism.

Vi har flera artiklar här på Maskulint om vad stoicism är och hur du praktiserar denna filosofi, börja med – Stoicism kan lära dig (länk).

  1. Bli bekväm med att bli avvisad.

Kan rekommendera min artikel om hur du blir skottsäker mot avvisanden (länk).

Jag rekommenderar även YT-kanalen “Charisma on command” som har hundratals relevanta videos i ämnet. Börja med denna om hur du blir “den coolaste killen i rummet.

Tidigare artikel

Trygghet - den största gåvan du kan ge

Nästa artikel

Vad skulle du göra om du hade en miljard kronor?

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

Inga kommentarer

Kommentera