Denna artikel är skriven av Ludvig Almgren. Läs en annan av hans artiklar här.

Begreppet InCel, Involuntary Celibate, hörs alltmer i samhällsdebatten. Min uppfattning av begreppet är att det syftar på en grupp män som av olika anledningar inte har vunnit kvinnornas gunst och därmed lever ett bittert liv i ensamhet och kvinnohat. 

Inget Nytt

Det har i alla tider och alla kulturer funnits heterosexuella män som av olika anledningar har levt utan kvinnligt umgänge. I krig och jakt kunde männen spendera månader borta från kvinnorna bara för att bli extra varmt mottagna när de kommer tillbaka. Shamaner i primitiva samhällen lever ofta i celibat för att markera för de övriga männen att han lever mellan två världar och inte är intresserad av att imponera på kvinnorna.

Celibat ≠ Kvinnohat

Att ingå i ett brödrarskap av män där man stöttar varandra och ägnar sig åt mental utveckling kan för väldigt många män helt ersätta sexuella behov. De asiatiska tantra-skolorna handlar mycket om att kanalisera sin sexuella energi och använda den till annat. Om du frågar en trappistmunk vad han tycker om kvinnor så får du förmodligen svaret att han älskar dem och att han ber för dem varje dag, mellan ölprovningarna ;).

Viktig för samhället

Om man kan fokusera på en uppgift kan man också hjälpa hela samhället och därmed också kvinnorna indirekt. Den största uppoffringen för samhället är kanske celibat och bör betraktas som något mycket vackert. På oljeplattformar, i gruvor, i kloster, i skyttegravar offrar män kvinnors gunst varje dag för ett högre syfte.

Framtidens munkar

I nätverksamhället gäller det, kanske mer än någonsin, att män offrar sig och försakar kvinnligt sällskap för att kunna bygga det hållbara högteknologiska samhället. Jag skulle inte alls bli förvånad om jag såg kloster poppa upp på nytt där brödrarskapet inriktar sig på att utveckla A.I. Begrepet Cypherpunks syftar på en person (oftast man) som kämpar för yttrandefrihet och integritet på nätet. Varför inte rymdkloster som kretsar kring jorden och försvarar oss mot asteroider m.m.