När detta skrivs fyller Maskulint snart fyra år som plattform, även om arbetet med sidan började något år innan dess. Under dessa år har vi gått från att vara en okänd sida till en auktoritet inom frågor som rör män i Sverige. Och resultaten av vårt arbete har gått långt bortom vad vi hoppades på.

Intresset för vårt arbete har växt lavinartat bara under senaste året, och det är inte svårt att inse varför. Utöver att vara den enda sidan som skriver om personlig utveckling för maskulina män, erbjuder vi dessutom ett perspektiv på livsstil, samhälle och relationer som ingen annan gör.

”Medan medieklimatet från vänster till höger oftast präglats av känslostyrda argument, försök att skapa panik, med ett fokus på de stora massorna. Representerar Maskulint (även om jag själv inte alltid lever upp till det) ett stoiskt förhållningssätt, försök att hitta konstruktiva lösningar, med fokus på att rikta oss till de få som är redo att höra vad vi har att säga”

Vårt arbete har hjälpt otaliga män och indirekt kvinnor och barn

Vi som skriver för Maskulint har bara ett mål med vårt arbete – att bli bättre män och att hjälpa andra män som vill samma sak att nå sina mål. Men effekten av denna ambition har nått långt bortom oss själva.

Vi har fått fler mejl från män (och kvinnor) än vi kan komma ihåg, där de tackar för vårt arbete som räddat relationer eller hjälpt dem genomgå skilsmässor. Hjälpt män att få bättre självförtroende, lyckas i arbetsintervjuer, träffa en partner, ta sig ur missbruk av olika slag och i vissa fall till och med förhindrat män från att begå självmord. Indirekt innebär detta att:

  • Fler kvinnor får den sorts män de vill ha i sina liv.
  • Fler pojkar och flickor växer upp i intakta familjer.
  • Fler unga män tar sig ur porrberoenden och missbruk.
  • Fler män börjar träna, äta bra och ta hand om sin hälsa.
  • Fler män väljer att satsa på utbildning, karriär eller starta företag.
  • Fler män väljer att lära sig självförsvar och skapar trygghet med sin närvaro.
  • Fler män skapar brödraskap där de stöttar och hjälper varandra i sin utveckling.

Vi hade givetvis fått större spridning och fler besökare om vi hade deltagit i övriga mediers gnäll om samhällsutvecklingen, muckat gräl med feminister och antagit en offerroll för det numer normaliserade manshatet i msm. Men då hade vi inte varit lika stolta över vårt arbete och jag tror inte att vi hade lyckats hjälpa lika många män att förbättra sina liv.

Men samhällsutvecklingen då?

Även fast jag personligen har starka åsikter om den politiska utvecklingen i Sverige och annorstädes, är det inget Maskulint som portal sysslar med, även om många av våra följare skulle önska det. Däremot kan vi konstatera för att citera Jack Donovan ”männens väg är gängets väg”. Att stå upp för den egna ätten, stammen och i förlängningen folket, är att ta ansvar som man, oavsett din bakgrund eller övriga åsikter.

När jag skriver detta var det bara några månader sedan Kina kungjorde att de avser bekämpa feminisering av de kinesiska männen, oavsett vad man tycker om Kina som land, kan vi utgå ifrån att de gör detta för att gynna den egna nationen. Sannolikt skulle vårt arbete för maskulinitet gynna Sverige också. Vårt syfte är dock att ge män de bästa personliga råden för deras utveckling oavsett eventuella politiska konsekvenser.

Bara skrapat på ytan av vår potential

Vi har kommit otroligt långt sedan starten, med fler skribenter, startandet av poddar, intervjuer och gästartiklar, skapandet av Facebook-gruppen och mycket mer. Men jag tror ändå vi bara skrapat på ytan av vår potential, om du som läser detta har blivit hjälpt av vårt arbete och ser oss som en positiv kraft i samhället och vill hjälpa oss att ta nästa steg i vår utveckling:

Tipsa andra män om att vi finns, följ oss och dela våra artiklar i sociala medier och gå med i vår grupp på Facebook ”Maskulint Utbyte” om du vill ge och få råd av andra män på samma resa. Allt vår arbete är än så länge ideellt, så vill du hjälpa oss ekonomiskt: Swisha och skriv ”Swish till Maskulint” som meddelande. Tack på förhand!