krönikor

Låt oss göra ett avtryck i världen under 2022

Förra året skrev jag på min hemsida en artikel med rubriken ”låt oss sprida ett evangelium av styrka” och syftade på vår ambition att göra Maskulint och det vi står för känt i ett större folklager. Detta anser jag att vi lyckats göra med råge.

Varje år sedan lanseringen av sidan har vi fullständigt krossat varje mål, vi har etablerat Maskulint som en auktoritet inom de frågor vi skriver om och gjort vårt varumärke känt i den demografi vi vill nå. Men under nästa år kommer vi ta ett större och mer avgörande steg än någonsin tidigare.

Vad har vi lyckats åstadkomma under 2021?

Vi har blivit intervjuade av poddar och kanaler som når fler människor än vi någonsin lyckats nå tidigare, troligtvis så nära mainstream ett så pass kontroversiellt projekt som vårt någonsin kan komma. Vi har skapat ett onlinecommunity via Facebook där över hundra män aktivt hjälper varandra att utvecklas i sina dagliga liv. Även vårt poddande har nått nya nivåer.

I slutet av 2020 fick vi även en ny medarbetare i redaktionen känd som Basse, vars första artikel du kan läsa här (länk), som under detta år blivit en integral del i vårt arbete och en broder i vårt maskulina åtagande. Utöver att skriva artiklar har Basse även tagit ett större delansvar i utvecklingen av vår image, hemsida och i våra sociala medier.

Ett stående mål vi haft i alla år sedan vi lanserade Maskulint offentligt under 2017, var att vi ville nå ut till fler. När vi under förra året nådde 10 000 unika läsare i månaden kändes det som en milstolpe. När vi detta år lyckades slå igenom i andra medier och nå en större och bredare publik kunde vi konstatera att vår portal blivit en auktoritet i Sverige när det gäller de områden vi fokuserar på.

Ny riktning och nya ambitioner för 2022

Några av de saker vi vill uppnå under nästa år är:

Engagemang: Istället för att jaga fler besökare och mer publicitet är vi nu mer intresserade av att skapa ett aktivt engagemang med våra läsare och lyssnare, genom samtal, verkliga möten och utbyte av idéer.

Verkliga möten: Vi vill arrangera träffar där vi kan möta våra mest engagerade bröder i verkligheten. Till en början i liten skala, men på sikt även anordna konferenser, föreläsningar och workshops.

Stå på egna ben: Vi vill fortsätta arbetet med att lansera vår nya hemsida, en ny logga och ett pathreon för de som vill ha bonusmaterial och samtidigt stötta oss i vår främsta långsiktiga ambition – att bli en seriös verksamhet som kan stå på egna ben, bli mer professionell och expandera.

Nytt innehåll: I artikelserien Maskulin vision En maskulin vision – Del 1. Starka män skapar bättre tider – Maskulint.se har Ernst stakat ut en väg framåt utifrån våra interna samtal i redaktionen för hur vi bäst kan hjälpa män att nå sin fulla potential och möta de utmaningar som är specifika för den tid och plats vi lever i, inte bara genom att utmana övriga samhället, men även våra egna följare.

Hjälp oss att ge er det ni vill ha mer av

Många har hört av sig och tackat oss för vårt poddande, men även uttryckt en önskan om att vi ska släppa nya avsnitt oftare. Andra har sagt att de vill stötta oss genom att köpa böcker, kläder och annat som är relaterat till vår verksamhet, men ännu har vi inte haft tid att sammanställa något. Flera av våra följare har även sagt att de är intresserade av coaching, webbinarier och föreläsningar.

Vi kommer ge järnet nästa år för att ge er mer av det ni frågat om, och om ni vill hjälpa oss med detta kan ni göra det genom att sprida vårt material till fler som kan behöva det. Genom att bli en aktiv del av vår grupp på Facebook ”Maskulint Utbyte”. Ni kan även skicka ett meddelande via vårt formulär om ni vill anmäla intresse för vårt pathreon så att vi kan kontakta er när det finns tillgängligt.

För de som vill hjälpa oss ekonomiskt tar vi tacksamt alla donationer, stora som små, via Swish på 0730502229 Alla donationer går oavkortat till arbetet med Maskulint.

Avslutningsvis vill vi önska alla våra bröder, följare, läsare och medlemmar en god fortsättning. Väl mött!

Tidigare artikel

Maskulin vision del 4 - när farfar hade fel

Nästa artikel

Gästartikel: Nietzsche och ressentiment

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

1 Comment

  1. John Forslund Rimbléus
    januari 1, 2022 at 12:27 e m — Svara

    Vid Odens skägg Ernst, nu har det hänt.

    Maskulint har blivit en institution.

Kommentera