Kultur och nöje

Män måste ta ansvar för kvinnorörelsen

På några få decennier har västvärlden gått från att vara riktiga patriarkat till att mer likna matriarkat. Hur gick detta till och vad var männens roll i allt detta?

När män talar om hur de drabbas av företeelser som beror på kvinnors ageranden. Blir de snabbt anklagade för att bete sig som kränkta snöflingor.

Som när en man får sitt liv förstört på grund av en falsk metoo-anklagelse. Eller när män blir ruinerade eller fråntagna umgängesrätt med sina barn vid skilsmässor. Eller det faktum att män diskrimineras på arbetsmarknaden för att kvinnor kvoteras in på höga poster utifrån politiska direktiv. Märkligt att det mäktiga patriarkatet tillåter allt detta.

Män kan aldrig vara offer för kvinnor

Trots allt detta kan män inte betraktas som offer för kvinnor, och jag är böjd att hålla med. Tanken på att vuxna män skulle tryckas ned av små späda kvinnor är löjeväckande. Givetvis handlar allt detta egentligen om andra män som “hjälper” kvinnor att genomföra alla dessa förändringar. Oavsett vilka förändringar i samhället som tillsynes drivs av kvinnor, finner man alltid en eller flera män bakom dessa, ifall man synar dem lite närmre.

Från suffragetterna som främst bestod av väldigt rika kvinnor, kunde inte ha skapat den första vågen av feminism utan försörjning och stöd av sina rika män. Till projekt som feministiskt initiativ bränner (bokstavligen) hundratusentals kronor på kampanjer som finansieras av män som ABBAs Benny Andersson. Och radikalfeministerna i gruppen Pussy Riot är finansierade av den manlige miljardären George Soros.

Vilka intressen styr männen bakom feministerna?

När andra vågen av feminister fick sitt genomslag i slutet av 60-talet gällde det först och främst att kvinnor skulle in på arbetsmarknaden. Att kvinnor började jobba i större utsträckning innebar billigare arbetskraft för många stora företag. Och regeringen kunde nu beskatta en avsevärt större del av befolkningen.

Utöver detta hade den radikala vänstern redan då som uttalat mål att splittra kärnfamiljen. Så det fanns gott om framförallt rika män med dunkla motiv som tjänade på att lyfta fram och stötta den så kallade kvinnorörelsen.

Bara svaga män kan domineras av sina kvinnor

Pröva att googla på “vita män”, du kommer hitta en uppsjö av artiklar om hur män bär ansvaret för alltifrån den globala uppvärmningen till kvinnors klädsel och skogsbränder. Och dom har på sätt och vis rätt. På samma sätt som en förälder har ansvar för att deras små barn inte ramlar och slår sig, erkänner feminina politiker och journalister indirekt, att oavsett vilka partier som styr, är det i slutändan männen som avgör samhällets riktning.

Feministiska historiker vill givetvis göra gällande att dessa förändringar i samhället drivits igenom av starka kvinnor. Mer troligt är att det tillåtits drivas igenom av svaga män. Men varför har så många män blivit svaga? Det finns ett citat som lyder “hårda tider skapar starka män, starka män skapar bra tider, bra tider skapar svaga män”. Historien går i cykler, och nu när vi är påväg mot sämre tider, är det dags för hårda män att kliva fram igen.

I en kommande artikel kommer jag ta upp hur män bör förhålla sig till det rådande matriarkatet, till dess att männen återkommer.

Tidigare artikel

Stoisk hantering av barn - hur du bevarar sinnesfriden som förälder

Nästa artikel

Åtta myter om hur du upprätthåller ett förhållande med din kvinna

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

Inga kommentarer

Kommentera