Om manlighet

Allt vi inte pratar om

Ännu en sida för män har sett dagens ljus. Men egentligen går den ut på att kvinnor och feminister berättar för män om vad de anser att manlighet borde vara. Sidan heter ironiskt nog alltviintepratarom.se och har redan fått mycket positiv reklam på sidor som metro, accentmagasin, SVT med flera, dom samarbetar även med Bonnier. Ett annat passande namn för sidan skulle kunna vara ”allt vänstervridna journalister pratar om”.

Ska lära män hålla killmiddagar och prata känslor

Bakom sidan står paraplyorganisationen makeequal.se. Samma organisation arrangerar workshops och föreläsningar där de bland annat instruerar män i hur de kan hålla ”killmiddagar” där de med deras ”studiematerial” kan prata om sina känslor, och troligtvis även om att sluta våldta kvinnor och så vidare. Projektet är lika logiskt som att män skulle hålla en workshop om hur det känns att menstruera. Att kvinnorna bakom dessa organisationer utgår från att män inte kan prata om sina känslor eller äta middag tillsammans är talande.

Manlighet kan enbart diskuteras som ett problem

Utöver denna sida finns organisationerna ”män för jämställdhet (mfj)” samt ”Man up Sweden”, båda arbetar för jämställdhet (Läs: feministers intressen) och för att få män att sluta vara våldsamma, sexuellt trakassera kvinnor och att börja ge ifrån sig maktpositioner i samhället till kvinnor. Det finns även en numer till synes insomnad sida som heter ”A Voice For Men Sweden” som åtminstone tar upp föraktet mot män i media, men i övrigt fokuserar dom också mest på ”jämställdhet”.

Vad ”vi” egentligen inte pratar om

Eller rättare sagt vad media, politiker och skola inte pratar om: vad som är manligt, hur män kan bejaka sin manlighet, sträva efter manliga dygder och bli de bästa män de kan bli. Om männens roll i samhället som genom årtusenden varit krigare, beskyddare och försörjare av såväl kvinnor som barn. Om dynamiken mellan män och kvinnor, hur män kan hitta en bra partner och undvika att bli manipulerade i ett förhållande etcetera. Idag är Maskulint.se enda sidan i Sverige som pratar om dessa frågor och utgår från maskulinitet som något positivt.

Tidigare artikel

Tvåstegsmetoden för produktivitet

Nästa artikel

Jakten på patriarkatet

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Robert Almgren är ansvarig utgivare och talesman för maskulint.se. Han driver bloggen levafett.com där han skriver om lchf och träning. Robert har även en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

1 Comment

  1. […] sidor som Gardet och ”Allt vi inte talar om” (länk), får reklam värt miljoner av MSM och statliga bidrag via olika statliga institutioner. Maskulint […]

Kommentera