Om manlighet

Det röda pillret i praktiken – praxeologi, inte ideologi

Många förknippar idag det röda pillret med politiska ställningstaganden. Men för oss i manosfären har det alltid handlat om att se världen som den är för att kunna fatta bättre beslut i våra egna liv. För praktisk tillämpning, inte ideologiska ställningstaganden.

Det röda pillret som med inspiration från Matrix-filmerna, från början användes av manosfären för att beskriva mänskliga relationer utan skygglappar. Primärt dem mellan män och kvinnor. Har på senare år börjat användas av politiska grupper, framförallt av den alternativa högern. Men i manosfären och här på Maskulint, ser vi i första hand det röda pillret som grunden för män att kunna fatta rationella beslut. Inte som en ideologisk stöttepelare för att bedriva politisk verksamhet.

För oss handlar det röda pillret främst om praxeologi inte ideologi. Detta är även något en av Manosfärens grundare Rollo Tomassi lagt emfas vid i intervjuer.

I relationen mellan män och kvinnor

Hollywood fortsätter att leverera fantasier om kvinnor som sparkar röv och räddar världen från terrorister. Och tv-serier där veka och töntiga män lyfts fram som ideal och alltid vinner prinsessan i slutet. Samtidigt fortsätter kultureliten intala oss att skillnader mellan män och kvinnor är närmast obefintliga. Men alltfler män märker att det sällan slutar bra för dom i relationer eller på den sexuella marknaden när de utgår från det officiella narrativet, vilket leder dem till det röda pillret.

I verkligheten är män och kvinnor radikalt olika, fysiologiskt och mentalt. Med vitt skilda intressen och strategier för att uppnå sina mål i livet. Män som förstår detta (som tagit det röda pillret) har i regel ett betydligt större urval av kvinnor. De vet hur dom skyddar sig själva från att bli manipulerade och bedragna i ett förhållande. Dom är även mentalt fria från det kollektiva skuldbeläggandet av män och myten om patriarkatet. Män som inte förstått detta (som tagit det blåa pillret) agerar ofta mot sina egna intressen genom hela livet och är konstant hunsade av kvinnor och deras imperativ.

Vad gäller kollektiva intressen och identitet

Denna punkt illustreras utmärkt i en scen i filmen Up In The Air, med George Clooney i huvudrollen. Han spelar en man som jobbar med att avskeda folk åt deras företag. En kvinna på hans eget företag vill börja avskeda folk över videokamera. För att lära henne verkligheten om att avskeda människor på plats tar han med henne på en jobbresa.

På flygplatsen instruerar han henne att alltid ställa sig i kön till tullen med flest asiatiska män. Han förklarar att du aldrig ska ställa dig i en kö med barnfamiljer eller arabiska män, eftersom barnfamiljer är stökiga och arabiska män ofta får sitt bagage kollat mer noggrant, eftersom de oftare är misstänkta för terrorism. Asiatiska män däremot, de har en liten och effektiv packning och är sällan misstänkta för att ställa till med problem.

Kvinnan svarar irriterat ”det där kallas raslig profilering”, George Clooneys karaktär svarar kyligt ”nej, det kallas att vara praktisk”. Det röda pillret lär oss att se generella skillnader mellan olika kulturer, sociala klasser och kön, som den rådande kulturen vill få oss att ignorera. Är det smart att flytta till Malmö om du är jude? Är det smart att hyra ut ett rum till någon som röker gräs? Ska du prata med en kvinnlig klient på samma sätt som en manlig klient?

Att förlita sig på staten

Staten försöker ständigt lära oss genom skola, medier och filmer, hur vi borde leva och vad vi borde tycka och tänka. Ena dagen borde vi äta margarin istället för smör. Andra dagen borde vi hata en diktator och ignorera en annan. Att betala skatt är häftigt. Staten kommer att ta hand om dig när du blir gammal eller sjuk och så vidare. De flesta människor i allmänhet och svenskar i synnerhet litar ofta blint på media och regering för att förstå världen och hur de borde leva. Den allsmäktige staten kommer att ta hand om dom vid en ekonomisk kris, polisen kommer att skydda dem mot brottslingar. Och vården bryr sig om deras hälsa mer än att sälja mediciner.

De som tagit det röda pillret förhåller sig alltid skeptisk till vad dom läser i tidningen och ser på tv. De gör sina egna efterforskningar och försöker fatta beslut efter vad som i första hand gynnar dem själva, deras familjer och den egna intressegruppen. Inte vad staten säger åt dem är det bästa för alla, vilket ofta sig vara det sämsta för alla. De lägger inte sitt öde i händerna på banken, sin arbetsgivare och definitivt inte i en kvinnas händer. De fokuserar på sin egen personliga utveckling, de diversifierar sina ekonomiska tillgångar och strävar efter oberoende i alla områden.

Tidigare artikel

Hur du hanterar ångest - tips till ångestridna män

Nästa artikel

Jordan Peterson – ett första steg i mäns uppvaknande?

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

3 Comments

  1. […] artiklar om det röda pillret ( vad är det röda pillret?, de fem stadierna av det röda pillret, det röda pillret i praktiken) och förstå kvinnans natur bättre. Läs även artikeln om oneitis (länk). Det är inget fel med […]

  2. […] dig Game, lär dig ett nytt språk och träffa kvinnor utomlands, lär dig förstå det röda pillret och kvinnors sexuella strategier och se igenom mainstream-myter om kvinnlig […]

Kommentera