Hur står vi ut ifrån mängden? Hur kan vi göra oss mer eftertraktade och attraktiva? Här ger vi några enkla råd för hur du kan gå tillväga.

Stereotype Fools, playing the game, nothing unique, they all look the same. In this sea of mediocrity I can be anything, anything I want to be

– Arch Enemy (We will rise)

Vi lever i en kultur som uppmanar män till att bli medelmåttor. Att välja minsta motståndets lag, omedelbar tillfredsställelse och omfamna hedonism. Resultatet av detta är ett samhälle som lider av kulturellt förfall och ekonomisk stagnation. Fördelen av detta, är att det är lättare än någonsin att stå ut ifrån massan av män socialt, på arbetsmarknaden såväl som den sexuella marknaden. Detta är en fortsättning på artikeln ”Fyra råd som höjer dig över massan av män”.

Lär dig ett nytt språk

Att lära sig ett nytt språk kan ge dig tillgång till en betydligt större arbetsmarknad i fler delar av världen, samt fler arbetsmöjligheter i ditt eget land. Det ger dig även möjlighet att ta del av nyheter och andra kulturella perspektiv som är stängda för alla andra som inte förstår språket. Och eftersom den absoluta majoriteten av svenskar inte talar fler språk än svenska och engelska, gör det att du utmärker dig, inte minst bland kvinnor, som alltid imponeras av världsvana män.

Om du dessutom är redo att dejta tjejer från andra länder, kan ett nytt språk ge dig tillgång till ett betydligt större urval av kvinnor. Läs även min artikel ”Hur du lär dig ett nytt språk” och ”varför män borde resa och dejta utomlands”.

Lär dig något praktiskt

Väldigt många i dagens arbetsmarknad saknar färdigheter som är användbara utanför deras egen arbetsplats. Om du jobbar i kassan på Ica, kommer få söka efter din hjälp med att blippa varor utanför affären. Om du däremot vet hur man lägger om ett sår, lagar en motor eller hur man bygger ett cykelförråd, kommer det alltid finnas människor som behöver dina tjänster. Du behöver inte skaffa ett diplom eller kunna ett helt nytt yrke, för att lära dig enskilda praktiska färdigheter.

Om du kan utföra något de flesta andra inte kan, finns det alltid jobbmöjligheter. Och om zombieapokalypsen inträffar, är du bättre rustad än de andra i ditt område. Kvinnor tänder dessutom på män som är praktiskt lagda.

Träna kampsport

De flesta svenska män idag, kan leva ett helt liv utan att hamna i ett slagsmål. Men för en man som börjar träna kampsport finns det många stora fördelar som skiljer ut honom från andra män. De flesta kampsporter innebär hård fysisk träning, vilket innebär att du kommer förbättra din hälsa avsevärt och du kommer få en snyggare fysik. Att vara bra på kampsport ingjuter respekt hos andra män som hellre vill vara din vän än din fiende. Och vetskapen om din förmåga att utöva effektivt våld gör dessutom de flesta kvinnor våta i trosorna, även om få av dem erkänner det.

Och viktigast av allt, skulle du behöva försvara dig eller din familj, med fysiskt våld. Vid ett inbrott, rånförsök eller ett upplopp, då vet du hur man gör, vilket gör dig till en tillgång både för dig själv och dina närstående.

Starta eller gå med i ett gäng

Ett citat vi ofta refererar till här på Maskulint är ”du är genomsnittet av de fem personer du umgås mest med”. Anledningen till detta, är att det är ett av de mest värdefulla råd du kan få som man. Att regelbundet umgås med män som redan har ett högt värde, ger dig tillgång till ett värdefullt kontaktnät. Det kommer influera dig på flera olika plan till att vilja bli bättre. Det ger dig tillgång till råd och stöd från män som faktiskt vet hur man lyckas inom flera olika områden.

När du svär din lojalitet till en grupp av starka män, innebär det att du ibland måste vara redo att uppoffra dig för gruppens gemensamma mål, och ställa upp för enskilda bröder när dom behöver det. Men det innebär också att du alltid har en grupp av män som skyddar din flank i allt du tar dig för. Läs även ”varför du borde starta ett gäng”.

Även kvinnor är väldigt uppmärksamma på mäns grupptillhörighet, det är ingen slump att kvinnor ofta dras till tribala tatueringar, män i uniform eller män som pryds av symboler för deras mc-gäng eller dylikt.

För mer inspiration

De som har läst Jack Donovans bok ”The way of men” har säkert lagt märke till att flera av dessa råd överlappar med de fyra manliga dygderna. Om du inte känner till dessa sen tidigare kan du läsa mer om dem här, för mer inspiration till att bli bättre än massan.