Om manlighet

Förtydligande: detta är Manosfären i Sverige

Manosfären har på senare tid blivit angripen i svenska medier. Flera felaktigheter har spridits om vår plattform därför ger vi här ett förtydligande om vilka vi är och inte är. Läs mer om vad vi står för här.

Angrepp har i skrivande stund gjorts i åtminstone två publikationer i svensk och finsk media senaste tiden. Antingen på grund av okunskap eller ideologiska motiv påklistrar man oss en massa associationer som inte har något med oss att göra.

Här är artiklarna:
När exploderar det svenska kvinnohatet? (Expressen)
I manosfären hatar samhället männen – högerpopulismen har gett mansrättsrörelsen skjuts (HBL)

Incels är inte en del av vår rörelse, de hatar den

I USA och senast i Kanada har det skett några masskjutningar, där förövarna motiverades av hat mot kvinnor som inte vill ligga med dom. I efterspelet av detta har feminister försökt skylla dessa skjutningar på Manosfären, vilket inte bara är långsökt utan en inversion av sanningen.

Det stämmer att dessa incels drivs av hat mot kvinnor. Det feminister i media däremot utelämnat är att dessa incels även hatar män som är framgångsrika med kvinnor, i synnerhet the manosphere.

Finns det sammankopplingar med den alternativa högern och vit makt?

De två mest kända företrädarna för the manosphere i dags läge internationellt är Roosh V som har persiskt ursprung och vars sida Return Of Kings bland annat publicerat flera artiklar av svarta företrädare som Donovan Sharpe från The Redman Group.

Och Anthony Dream Johnson som är jude och leder The 21 Convention som flera gånger bjudit in den homosexuella författaren Jack Donovan att tala på deras konferenser. Väldigt märkligt klientel för extremhögern må vi säga.

Det är ingen mansrättsrörelse.

Det finns en rörelse för mäns rättigheter som brukar kallas MRA:s. Denna rörelse har tagit avstånd från oss och vi har tagit avstånd från dom. MRAs är i grunden feminister som omfamnar en egalitär världsbild och endast vill ge män en plats vid offerbordet.

Manosfären i Sverige och utomlands förkastar såväl feminismen i alla dess former såväl som män som vill utmåla sig själva som offer och be om allmosor från staten. Vi tar ansvar för vårt eget öde.

Manosfären hatar inte kvinnor, tvärtom.

Vi som skriver för Maskulint är män i stabila förhållanden med kvinnor, vi älskar våra fruar, döttrar, mödrar och systrar. Till skillnad från feministerna som vill ha krig mellan könen, ser vi våra olika roller som kompletterande inte konkurrerande.

Vi skriver och verkar i första hand för mäns utveckling, men vi anser även att detta är den bästa gärning vi kan göra för våra kvinnor.

The manosphere växer, feministerna tappar mark.

I en artikel i Expressen skriver en feminist att manosfären är desperata på grund av feminismens framgångar. Men alla undersökningar visar att feminismen har tappat fäste extremt bland både män och kvinnor på bara några år.

Se exempel på detta här:
Only 7 per cent of Britons consider themselves feminists
Is the future really female? More than half of millennial women don’t identify as feminists
ALLT FÄRRE MÄN KALLAR SIG ‘FEMINIST’

Manosfären har en väldigt liten men växande representation i Sverige, men vi växer. Att feminister i stora tidningar nedlåter sig till att ljuga om vilka vi är, visar vilka som egentligen är desperata.

Tidigare artikel

Testa dina närmaste - så får du pålitligt folk runt dig

Nästa artikel

Förändra din syn på tiden för att få ut maximalt av den

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

Inga kommentarer

Kommentera