Om manlighet

Maskulints tre pelare

Maskulint är ingen politisk rörelse, religiös sekt eller ens en ideologi. Vi är en plattform för män att mötas och utvecklas. Men för att kunna delta i våra samtal och aktiviteter kräver vi vissa förkunskaper. Vi kallar dessa våra tre pelare.

1. Det röda pillret (manlig och kvinnlig social dynamik).

För män som inte är insatta i de mentala, biologiska och sociala skillnader som existerar mellan män och kvinnor kommer det mesta vi pratar om internt låta chockerande, obegripligt eller till och med stötande. Vi är vana att höra om hur män är våldsamma, aggressiva och hur de vill sprida sin säd, dessa saker stämmer rent generellt och är okontroversiella eftersom vi lever i ett samhälle dominerat av det feminina imperativet. Men av samma anledning är en diskussion om kvinnors mindre smickrande sidor tabu. Grundläggande böcker för att förstå dessa frågor är The rational male av Rollo Tomassi och Sexual utopia in power av Roger F Devlin.

2. De fyra manliga dygderna (vad manlighet är).

Män har en tendens att anpassa sin syn på vad som är manligt efter sin egen personliga moral eller kulturella kontext. Vi anser därför att Jack Donovans bok “The way of men” som utgår från vad som ansetts manligt genom hela mänsklighetens historia utifrån en amoralisk och tvärkulturell kontext vara den bästa grunden för att diskutera vad som är manligt. Även Rollo Tomassis tredje bok “Positive masculinity” och “The way of the superior man” av David Deida är bra komplement.

3. No more mr Nice guy (orsakerna till svaga män).

Att manlighet i västvärlden befinner sig i en kris sedan flera decennier tillbaka är uppenbart för alla män med insikt i de två föregående pelarna. I boken No more mr Nice guy av Dr Robert Glover ger författaren historiska, sociala och psykologiska förklaringar till detta. Och diagnosticerar de drabbade männen med vad han kallar Toxic Niceguy Syndrome (TNS).

Dessa tre pelare existerar i första hand som grundläggande kunskapskrav för att kunna diskutera de frågor som berör Manosfären. Men de existerar även för att vår portal inte ska spåra ur och börja handla om irrelevanta frågor, eller tas över av feminister eller andra subversiva grupper.

Tidigare artikel

Världen vi byggde är världen vi måste riva - död åt konsumtionssamhället

Nästa artikel

Vad #Metoo egentligen handlar om och vad det innebär för svenska män

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

5 Comments

  1. […] Läs även: No More Mr Niceguy Jack Donovan och de fyra manliga dygderna Skapa ett gäng Självmord bland män Maskulints tre pelare […]

  2. december 22, 2019 at 11:32 f m — Svara

    […] Maskulints tre pelare […]

  3. […] vill utvecklas och bli de bästa män de kan bli. Utgångspunkterna är de som nämns i artikeln Maskulints tre pelare. Hittills följer de flesta mansrörelser, åtminstone i Sverige, en feministisk agenda som går ut […]

  4. […] som ägnar sig åt detta beteende, eller ifall du är en av dem, råder jag dig till att börja med våra tre pelare. Framförallt måste du göra dig själv till din egen ”Mental point of origin” som Rollo […]

  5. juni 16, 2021 at 11:21 e m — Svara

    […] med alla ideologier eller någon ideologi. Därför har vi på Maskulint valt att tydliggöra vad vår del i Manosfären är i dessa tre pelare, och bortser från vad vi inte sympatiserar […]

Kommentera