Om manlighet

Min jakt på skillnader mellan könen- lärdomar

Jag har arbetat på en artikel som sammanfattar fysiska och mentala skillnader mellan män och kvinnor. Det jag tvingades läsa i mina undersökningar efter konkreta bevis var ofta så absurt att jag skrivit en egen artikel om det.

Att göra research inför den här artikeln kändes som att leta efter bevis för att jorden är rund, det finns hur mycket bevis som helst, men varför är detta ens kontroversiellt? Eftersom jag själv inte är en biolog måste jag lita på de ledande forskarna vid de största universiteten, och dom är rörande överens i dessa frågor. Men till och med dessa forskare måste i sina artiklar be om ursäkt för sina rön, bortförklara eventuella konsekvenser av dem och svära trohet till politiskt korrekthet och ”alla människors lika värde”.

Jag har funnit tre nivåer av förnekelse och bortförklaringar. Den första, ofta från forskare är ”ja det finns stora skillnader mellan män och kvinnor, men…”. Den andra, oftast från så kallade genusvetare är ”nej, förutom att vissa bär på en penis eller en fitta är resten resultatet av en konspiration skapad av det vita patriarkatet”. Den tredje, oftast från fittmössor och tredje vågens feminister är ”det finns hundratals olika kön och du bestämmer själv vilket du är”.

Ja det finns stora skillnader mellan män och kvinnor, men…

Ofta låter det ungefär såhär från forskare i området ”män har i regel betydligt mer muskelmassa än kvinnor” sen försöker dom släta över det med ”men kvinnor är minsann jättestarka också! Och det finns faktiskt några exempel på jättestarka kvinnor som kan lyfta mer än dom svagaste männen. Dessutom är alla lika värda och kvinnor lever faktiskt längre än män, så det så!”.

Att läsa artiklar om modern forskning vad gäller skillnader mellan könen, är lite som att lyssna på skolbarn som tävlar om vem som är bäst; ”jag har en finare cykel än dig” och det andra barnet svarar ”aah men min pappa är starkare än din pappa”. Varför man inte bara kan kalla en spade för en spade säger en hel del om det politiska klimatet, och de eftergifter forskare måste göra för att tillfredsställa de politiskt korrekta.

Nej det finns inga väsentliga skillnader mellan könen, det har männen hittat på

När jag studerade religionshistoria på universitet var jag tvungen att läsa genus, så jag är bekant med denna ”forskning”. Enligt genusvetare är män och kvinnor i princip identiska, enda skillnaden är att vissa människor har en snippa och andra en snopp.

Men någonstans i vår historia bestämde sig människorna med snoppar för att börja förtrycka människor med snippor. Så människorna med snoppar övertygade människor med snippor att dom är fysiskt svagare, mer lämpliga till att ta hand om små barn och sköta hemmet. Medan människorna med snoppar fick ”nöjet” att stå för jakt, offra sig i krig och försvara familjen.

Det finns hundratals olika kön, män kan menstruera och en kvinna kan ha en penis

Välkommen till skymningszonen och tredje vågens feminism. Här är allt möjligt, det finns mellan sextio till tvåhundra olika kön, du kan vakna upp med en ny könsidentitet varje morgon, män kan ibland ha menstruation, en kvinna kan ha en penis och så vidare. Dessa teorier utgår ifrån att kön är ett spektrum. Eftersom ingen är hundra procent manlig eller hundra procent kvinnlig, måste det finnas tiotals eller hundratals alternativ däremellan.

Spelar det här någon roll?

Dessa teorier har lett till att frågor som könsneutrala toaletter, trumpeter som patriarkala instrument och könsbyten för barn diskuteras av politiker och media, får statliga bidrag för forskning och påverkar vår lagstiftning. Om du som jag önskar att du kunde gå genom livet utan att behöva höra om dessa frågor, förstår jag dig. Men om du bryr dig om vad dina skattepengar går till, om yttrandefrihet och framförallt om dina barns skolgång, är detta tyvärr något som är svårt att undgå. I länder som Kanada och i delar av USA kan vi se några av konsekvenserna för detta:

• Om du råkar kalla en kvinna som låtsas vara en man för ”henne” kan det vara ett hatbrott.
• Genom dina skattepengar är du med och finansierar sådant som feministisk utrikespolitik och menscertifiering av arbetsplatser.
• Vuxna män som identifierar sig som kvinnor (även om de har en penis) kan gå till damernas samtidigt som din dotter.

Utöver politiskt arbete och opinionsbildning finns det inte så mycket vi kan göra åt denna utveckling, men vi bör vara medveten om den och dess konsekvenser. Däremot kan vi välja att bosätta oss i delar av landet där ”utvecklingen” inte gått lika långt. Vi kan utbilda våra barn parallellt med skolans indoktrinering. Och framförallt kan vi välja att avstå från att se, läsa och lyssna på, propaganda från Mainstream-media.

Läs även:

Män måste ta ansvar för kvinnorörelsen

Skillnaden mellan manliga och kvinnliga värderingar

Tidigare artikel

Hur du kan spara mental energi

Nästa artikel

Produktivitet gör dig lyckligare - gäller även icke-slipsnissar

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

3 Comments

  1. […] Om en kvinna har demonstrerat att hon är lätt att få i säng, innebär detta troligtvis att hon har en större benägenhet att vara otrogen mot sin man, och i förlängningen göra honom till en cuck (Hanrej). Detta är troligtvis en förklaring till varför män är biologiskt predisponerade till att undvika slampor, och kontrollera sin kvinnas sexualitet (läs även min artikel om biologiska skillnader mellan män och kvinnor). […]

  2. […] Det enkla svaret på detta är att män och kvinnor är olika, biologiskt, mentalt och så vidare. Givetvis finns det sociala konventioner och kulturella sedvänjor som utvecklats med tiden utifrån religiösa idéer eller av politiska motiv. Men väldigt mycket, sannolikt majoriteten av skillnader i normer mellan män och kvinnor är ett resultat av vår evolutionära utveckling som art. Läs mer i vår artikel om biologiska skillnader. […]

  3. september 26, 2020 at 3:43 e m — Svara

    […] Män och kvinnor är olika, fysiskt och mentalt därför möter vi olika utmaningar genom livet som kräver olika förhållningssätt och lösningar. […]

Kommentera