Lösningen på skjutningar är inte att låta pojkar vara okunniga om skjutvapen. Vi stoppar inte slagsmål genom att lära pojkar att gråta och kramas när dom blir angripna. Våldtäkter minskar inte genom att lära pojkar att bli incels. Så vad är lösningen på urartad manlighet?

”Där en majoritet av männen lever som får, kommer en minoritet av vargar att styra”

Kapacitet till aggression och våld, att söka efter sexuella erövringar och att dominera, är inte något vi blivit socialiserade till. Det är en del av vår natur, inetsat i vår biologi som män. Det finns positiva och negativa sidor av den kvinnliga naturen också. Men vi försöker inte hantera kvinnors destruktiva sidor genom att motarbeta kvinnlighet.

Män har varit ansvariga för att såväl skapa som förinta civilisationer. Men för att citera den kända feministen Camille Paglia ”utan män hade vi fortfarande levt i lerhyddor”. Men vi behöver inte välja mellan urartad manlighet eller att göra våra pojkar till könlösa hens. Vi kan lära pojkar att hantera sina manliga förmågor och drifter.

När urartad manlighet hotar kvinnor

Män står för en överväldigande majoritet av våldtäkter (även om det bara är en minoritet av män som våldtar), det är sant. Lika sant är att det främst är män som skyddar kvinnor från våldtäkter. Som låser in och straffar förövarna. Men de flesta som åker dit för våldtäkter och sexuellt ofredande är inga alfamän som vet hur man förför en kvinna.

Det är betydligt oftare desperata betahannar som går runt och smörar för kvinnor i hopp om att få något tillbaka. Elliot Rogers som sköt ihjäl en massa kvinnor i USA, gjorde det utav frustration för att ingen kvinna ville ligga med honom. Pojkar behöver givetvis lära sig om hur de kan kontrollera sina lustar (främst från sina fäder). Och att närma sig kvinnor på ett lämpligt sätt.

Vem ska skydda kvinnor från frustrerade betamän?

Men pojkar kan bara lära sig att ta ett nej och respektera kvinnors gränser genom att faktiskt interagera med kvinnor. Genom att utsätta pojkar för genusdagis och feministisk propaganda kommer vi bara skapa fler desperata betahannar. Och då kommer vi inte ha lika många manliga män som skyddar kvinnorna från dom.

När knytnävarna flyger

Genusdagis kan säkert omvända några procent av svenska pojkar till att bli förvirrade snöflingor som är livrädda för våld. Men resten av landet (och planeten) kommer inte ge dom några frikort. Jag har sett en hel del våldsamma slagsmål i mina dagar, och även varit i ett par råkurr själv. Väldigt sällan har jag sett män som faktiskt tränat kampsport hamna i onödiga slagsmål.

Ofta är fysiskt aggressiva män odisciplinerade tjockisar som spenderar mer tid med alkohol och droger än att gå till gymmet eller boxningslokalen. Från alla mina år av kampsportsträning är det min fulla övertygelse att vi skulle se allt mindre fysiskt våld ifall fler män började träna kampsport. Där de får lära sig disciplin, respekt och att endast använda våld i självförsvar.

När kulorna viner i luften

Pojkar lär sig inte respektera skjutvapen genom att aldrig hålla i ett riktigt skjutvapen. För oss som gjort militärtjänstgöring vet vi vilken enorm skillnad det är att hålla i ett riktigt gevär till skillnad från att springa omkring och skjuta i ett tv-spel. Precis som med fysiska slagsmål, är det sällan erfarna skyttar som åker fast för vapenbrott. De flesta män med ett genuint intresse och erfarenhet av vapen är jägare, militärer och poliser.

De som åker fast för skjutningar i förorten och i konflikter mellan gäng är oftast unga män som fått tag i vapen på olaglig väg. Om dessa pojkar fick lära sig att gå ut och jaga med äldre erfarna skyttar skulle de lära sig mycket mer om lagkänsla, ansvarstagande och respekt för vapen än vad de någonsin skulle få lära sig från någon genustant i skolan.

Unga män behöver initieras

Unga hormonstinna män brinner av begär att bevisa sig själva, testa sina gränser och uppleva vuxenvärlden, med kvinnor, alkohol, våld och annat gott. Det är därför alla traditionella samhällen har haft passageriter och prövningar för pojkar som når puberteten, där de initieras till en stam av vuxna män. Istället för att försöka banka dessa naturliga begär ur pojkarna med propaganda, lär man dom att tygla sina drifter och agera ansvarsfullt – som män.

Mycket av inspiration till denna artikel har jag hämtat från Ryan Michler och hans sida Order Of Man besök den!