Är du en person som en kvinna stolt visar upp för sina vänner och släkt, eller är du någon som presenteras som ”en kompis” eller helst undviks? Är du en trofé eller ett tröstpris?

Män som nedlåter sig är inte attraktiva

Jag pratade med min flickvän om hur vi män uppskattar kvinnor som inte är lätta att få, för att det kräver att vi anstränger oss. Speciellt om andra män har försökt få hennes gunst, och misslyckats. Det är en kamp mot de andra männen. Hon påpekade att kvinnor tänker på ett annat sätt som dock inte är olikt. Att män som står i kö och nedlåter sig till vad som helst, är föga attraktiva. De blir hjälpredor, men inte mer. Inga kvinnorna vill dela säng med. Desperation funkar inte helt enkelt.

Jobba med dig själv – strunta i kvinnorna

En trofé är inte lättillgänglig. Om det vore enkelt att vinna första pris, skulle ingen beundra dig som vinnare. Så kan du tänka även när det gäller en partner. Ju snabbare du svarar på SMS, ju lättare du gör uppoffringar, åker 20 mil som flytthjälp eller ställer upp som hennes barnvakt – desto mindre värt blir det. Den som alltid finns där, tas för given – och tjänsterna blir mindre värda. Sluta var till lags, och jobba med dig själv.

Mr nice guy är alltid redo

Den typen av man som alltid är redo att rycka ut för en kvinna som behöver hjälp, är i regel en mr nice guy. Läs artikel här. Varför rycker han ut? Jo, för att han förväntar sig att få någon sorts lön för mödan. En familj, ett förhållande, sex eller åtminstone egoboost för sin godhet. Det här är spelad godhet, med syfte att framstå som god. Ungefär som alla de där Facebook-vännerna du har, som alltid måste skriva ett meddelande om de gett pengar till den lokala tiggaren utanför matbutiken. Falskspel är vad det är. Äkta godhet och omtanke kan göras i tysthet, för det handlar inte om att visa upp sig för andra.

Hur du undviker fjantbeteende och blir en trofé

Jobba med dig själv. Läs böcker och se filmer från män som är bra förebilder. Lyft skrot, spring milen, spela i ett band eller bli framgångsrik på jobbet eller i en sport. Satsa på att bli den bästa du kan bli. Och umgås med andra framgångsrika män. Strunta i att anpassa dig till vad du tror att kvinnorna vill ha. Ha fokus på dig själv och bli så bra du kan bli. Plötsligt blir du en trofé, och då vaknar också intresset från kvinnorna.