Män som är öppet misstänksamma mot sin flickväns manliga vänner blir ofta stämplade som paranoida eller kontrollerande, men är deras misstankar oftast obefogade?

Jag har tidigare nämnt i flera artiklar varför män inte bör acceptera att deras kvinnor har ”killkompisar”. I den här artikeln vill jag förklara detta djupare.

Jag skriver ”killkompisar” med citationstecken eftersom det ofta handlar om annat än vänskap.

Vad menar jag med killkompisar i sammanhanget

Låt mig först klargöra vad jag inte menar. Det är givetvis naturligt att även kvinnor i förhållanden kan ha manliga bekanta, kollegor och så vidare, ofta utan problem.

Vad jag talar om här är manliga vänner som hon chattar med privat, ”hänger med” på fritiden, anförtror sig åt med mera. Varför är då detta ett problem?

Porr är en buffert för män, killkompisar är en buffert för kvinnor

Både män och kvinnor har behov av sex och sexuell bekräftelse, men på olika sätt. Män går ofta igång mer på själva sexakten och kvinnliga kroppsdelar. Kvinnor tänder ofta mer på kontext och samspel mellan män och kvinnor (läs mer om detta i ”män som skickar dickpics”.

Mäns buffert för sex är oftast att onanera till porr, detta minskar deras behov av att jaga efter andra kvinnor (även när de befinner sig i ett förhållande).

Kvinnors buffert är ”killkompisar”, med dessa kan hon optimera sina möjligheter till beta-försörjare och alfa-säd (även när hon befinner sig i ett förhållande).

Forskning visar att vänskap mellan män och kvinnor är problematisk

Det forskningen visar är att män som har tjejkompisar nästan alltid hoppas kunna ha sex med dem när rätt tillfälle visar sig. För att förstå kvinnors motivation är det bäst att först förstå hypergami (länk: kvinnors sexuella strategier).

Varför har kvinnor killkompisar

För kvinnor tjänar killkompisar två syften. Det första som en back-up utifall hennes nuvarande förhållande tar slut (alfa-sidan av hypergami).

För det andra som en resurs för tjänster och bekräftelse, med det outtalade löftet om att det kan leda till sex (beta-sidan av hypergami).

Båda dessa syften är av lättförståeliga skäl olämpliga för en kvinna i ett seriöst förhållande. Se länkar till en artikel och en studie i ämnet:

https://www.scientificamerican.com/article/men-and-women-cant-be-just-friends/

Nästan hälften av alla kvinnor medger att de har ”back-up killar” när de är i ett förhållande

Om din flickvän har många manliga vänner kan du troligtvis vara säker på att åtminstone några av dem är hennes back-up killar. En chockerande engelsk studie visar kvinnors skamlösa ”back-up planer” i förhållanden.

43% av kvinnor har åtminstone en back-up kille ifall förhållandet tar slut.

8 av 10 kvinnor har kontakt med sin back-up kille.

15% av kvinnorna har starkare känslor för sin back-up kille än sin nuvarande.

50% av kvinnorna erkände att deras män vet vem deras back-up kille är, men inte vad han är.

1 av 5 kvinnor erkände att deras back-up kille är en vän till deras man.

1 av 10 kvinnor sa att deras back-up kille redan uttryckt sin kärlek till henne.

Källor:

https://www.medicaldaily.com/back-plan-half-women-relationships-have-plan-b-man-they-can-run-away-305186

1 av 25 fäder vet inte om att de inte är barnets biologiska pappa

Om det behövdes några fler anledningar för män att vara vaksamma mot deras kvinnors kontakter med män, kan de beakta följande.

Det finns flera olika studier som visar att alltifrån 10% ända upp till 30% av fäder inte är barnets biologiska fäder. För denna artikel valde jag den lägsta siffran för att inte vara sensationslysten. Men även den lägsta siffran är alarmerande.

https://www.theguardian.com/society/2005/aug/11/childrensservices.uknews

Mäns misstänksamhet mot sina kvinnor är en evolutionär överlevnadsmekanism

Män blir idag ofta skambelagda för sin misstänksamhet mot sina kvinnors förbindelser med andra män. Men detta är en evolutionär försvarsmekanism för att försäkra oss om att vår avkomma verkligen är vår egen.

Idag har vi DNA-test för att säkerställa faderskap, men fram till åtminstone 70-talet hade vi inte det. Enda sättet för män att vara helt säkra var att skyla sin kvinna med kläder för att undvika andra mäns sexuella inviter, eller att bevaka henne.

Varför du inte bör bli ihop med eller stanna med en kvinna som har ”killkompisar”

Såvida du inte lever i ett traditionellt religiöst samhälle med hårda konsekvenser för otrohet och dylikt, är bästa åtgärden för att undvika att bli hanrejad (länk öppet hanrejeri) att vara tydlig innan du går in i ett förhållande, att du inte kommer acceptera att hon har ”killkompisar”.

Om du redan befinner dig i ett förhållande med en kvinna som har dussintals manliga nära vänner, är det sannolikt bäst att lämna förhållandet. Såvida hon inte är redo att ge upp sina back-up killar, vilket hon troligtvis inte är.