Kvinnor tycks vara många mäns mål och fokus, åtminstone att döma av det intresse som Maskulint.se fått sedan vi startade den 2017. Det där med att bli en bättre man är definitivt inte lika populärt som att jaga kvinnor, eller att få frugan att vilja ligga mer.

Kvinnor – ett ständigt problem för män

Vad mycket enklare livet skulle vara utan kvinnor, egentligen. Vågar du ens fundera över hur mycket energi och tankeverksamhet du lägger på kvinnor? Detta gäller oavsett om du är stadgad eller singel. Jag tänker på det klassiska filmklippet här nedanför, där en frustrerad man ropar ”Måtte djävulen ta alla fruntimmer!” (Från Sällskapsresan).

https://www.youtube.com/watch?v=RYG6sXtAZMA

Skämt åsido är väl de flesta män överens om att kvinnorna tillför en dimension i livet som vore tråkig att vara utan. Ingen familj är komplett utan dem (om du inte är bög – och ibland undrar jag om det inte hade varit lättare att vara bög). Vad många missar är att det egentligen inte är kvinnorna som är problemet – det är vi själva.

Vadå, det är väl inget problem med mig? Vad menar du?

Självklart är det ofta kvinnornas beteenden som ställer till det för oss, och att jag då påstår att det är männens fel väcker en och annan fundering. Men jag pratar inte om beteenden, jag pratar om den inställningen vi har gentemot kvinnor. Felet vi gör är nämligen att fästa för stor vikt vid dem. Vi gör oss beroende av dem, och detta gör att deras ibland bisarra beteenden drabbar oss hårdare än de borde.

En annan del av misstaget vi män gör, är att se oss själva som ”färdiga” och ofelbara. Som att vi inte behöver utvecklas alls, och att vi inte skulle ha några problem om det inte vore för de där trilskande fruntimren. Jag tror att denna inställning är vanligare Sverige, än i till exempel USA. Där är personlig utveckling en självklarhet, och många män ser livet som en resa där du aldrig blir mejslad till perfektion. Varför det är så (om det är så) får ni gärna diskutera under artikeln eller på sociala medier.

Lösning del 1: Jobba med dig själv

Det finns gott om artiklar på Maskulint där vi både pratar om mindset, fysisk utveckling, klädstil och så vidare. Här nedanför finns en rad länkar du kan börja med. Men först och främst måste du lägga ner idén om att du redan är klar och perfekt. Det är du inte, garanterat.

Det är en sak att vara nöjd med sig själv och sina prestationer, men en helt annan att påstå sig vara ofelbar och perfekt. Den senare inställningen är rent utsagt korkad, och frågan är varför du ens kom in till Maskulint.se. Den här sidan är för män som vill bli bättre män. När du börjar jobba med dig själv kommer du att bli mer attraktiv för kvinnor, och du kommer att få fler att välja på. Du kommer att kunna ställa högre krav, och i förlängningen få färre problem. Läs:

Fyra råd som höjer dig över massan av män
Bemästra din stil
Bygg storlek och styrka i gymmet
En introduktion till Game
Hur du startar eget

Lösning del 2: Sluta sätta henne på piedestal

Litteraturen är samstämmig: ett förhållande blir inte bra av att kvinnan sätts på piedestal. Du framstår själv som en needy och sliskig niceguy, och samtidigt är kvinnan inte bekväm med att hon är ditt syfte i livet. En man som är beroende av sin kvinna kommer inte att var attraktiv för henne. En man som drivs av passion och jobbar mot ett projekt, där hon får vara med som medresenär, är desto mer attraktiv.

Målet är kort och gott att få henne att känna sig mindre betydelsefull för dig. När detta händer kommer hon att sträva efter att få mer uppmärksamhet av dig, något som boostar ditt ego och gör det lättare att fortsätta jobba på din utveckling. Detta är ingen skrämseltaktik eller spel för galleriet, utan något som bra för dig. Ju mindre vikt du lägger vid kvinnor, desto mer kan du lägga vid dig själv och din utveckling som man. Läs även:

No more mr Nice
Oneitis – myten om den romantiska kärleken

Lösning 3: Umgås med män

Skapa eller gå med i en grupp av män. Genom att vara med i en sådan gemenskap blir du stärkt och mer självsäker, och får möjlighet att få feedback från andra män. De problem du har med kvinnor kommer att kunna diskuteras i denna grupp, och utifrån andras erfarenheter kommer du att få värdefulla tips.

Jag har personligen fått många värdefulla tips av de män jag har närmast mig. Vi hjälper varandra att jobba på, löser varandras problem och ser till så att vi lägger band på häftiga reaktioner som gäller kvinnor. Läs även:

Starta ett gäng
Vikten av nätverk
Män ni är våra lärare
Vad är manosfären?