Många kvinnor och oerfarna män säger ofta: ”Game fungerar inte”. Men hur vet de det? Och vilken typ av Game syftar de på?

Namnet Game kommer från boken med samma namn av författaren Neil Strauss, och syftar på konsten att förföra kvinnor. Game som vi känner till det har existerat i över trettio år. Men konsten att förföra har givetvis existerat i tusentals år innan dess (läs Robert Greene The Art Of Seduction).

För de som vill ha en djupdykning om vad Game är borde läsa Vad är Game?

De som säger att det inte fungerar vet minst om vad Game är

Av de som kritiserar Game har jag aldrig hört någon säga ”jag prövade att praktisera Game i några månader och det fungerade inte”. Nästan all kritik kommer antingen från kvinnor, som givetvis inte vet någonting om att praktisera Game som en man. Eller oerfarna män som nästan alltid säger att de själva aldrig praktiserat Game, eftersom de tycker det är ”löjligt” eller omoraliskt.

Kvinnor tror att Game inte fungerar på ”just de” eftersom de inte fattar att de redan blivit förförda med dessa metoder. Hela poängen med Game är att kvinnan inte fattar att det är vad det handlar om. Om de gör det fungerar det inte.

Den andra anledningen till att kvinnor inte förstår Game är att de aldrig behövt förföra någon. För en kvinna räcker det med att se bra ut.

Vad menas med att Game inte fungerar?

Om Game inte fungerade skulle det inte ha fortsatt existera i flera decennier, och det skulle definitivt inte vara den miljardindustri det är idag. Att säga att Game inte fungerar är lite som att säga att styrketräning inte fungerar, eller att matlagning inte fungerar. Hur väl det fungerar beror givetvis på vilka metoder man använder, hur mycket man övar och så vidare.

När en kvinna intervjuade den kända pickup-artisten Roosh, sa hon till honom ”Game funkar i alla fall inte på mig, min pojkvän träffade mig naturligt”. När Roosh frågade henne hur hennes kille gick tillväga, blev hon ganska chockad när Roosh påpekade att hennes pojkväns ”raggningsteknik” var som hämtad ur en av hans böcker.

Varför klä sig snyggt inför en arbetsintervju?

De flesta väljer att försöka se lite extra bra ut inför en arbetsintervju, de tar på sig en snygg skjorta, kanske klipper sig och sträcker lite extra på ryggen. Men varför då? Det är väl din kompetens som är det viktiga? Givetvis får du inte jobbet om du saknar rätt meriter, men du kan mycket väl missa chansen om du kommer till intervjun och ser ut som en slusk.

Spelar ditt sätt att kommunicera någon roll när du träffar en potentiell kund?

Om du försöker sälja en produkt till en potentiell kund är din sociala kompetens en av dina viktigaste tillgångar. Du måste framstå som trovärdig, kunden måste kunna relatera till dig, du måste kunna förmedla att din produkt kan förbättra kunden liv och mycket mer. Det finns en anledning till att bra försäljare ofta brukar vara bra players.

Är självsäkerhet av någon vikt när du talar inför en publik?

Alla som talat inför en stor grupp av människor vet att ditt självförtroende är avgörande för att du ska kunna prestera på topp. Men hur blir man bra på att tala inför en massa människor? Genom övning förstås. Du kanske måste övertyga dig själv i början med pepptalks framför spegeln eller praktisera lite ”fake it til you make it”. Men med tiden kommer det kännas naturligt, du låtsas inte längre, du är en bra talare.

Game i sin renaste form handlar om att vara den bästa versionen av dig själv

Dessa tre exempel jag precis gett är alla komponenter i affärslivet, dessa är även komponenter inom Game. Och de fungerar oftast lika bra för din karriär som de gör för dina relationer med kvinnor. Kan dessa metoder användas för dåliga motiv? Absolut, men det gäller de flesta mänskliga färdigheter, som att tjäna pengar, bygga muskler eller få politiskt inflytande.

I grunden handlar Game om att bli den bästa versionen av dig själv. Att optimera ditt liv, hälsa, karriär, kompetens och relationer. Precis som i alla andra åtaganden kommer dina resultat av Game bero på din dedikation till konsten. Desto mer du övar desto bättre blir du. Och ja – det fungerar.