När män blir dumpade i ett förhållande uppstår ofta många frågor som; varför lämnade hon mig? Vad gjorde jag fel? Och inte minst – hur kan jag få henne tillbaka?

En vanlig fråga många män ställer på sidor om relationer är – hur får jag min flickvän tillbaka? Denna fråga avslöjar en hel del om dessa mäns och deras brist på förståelse av det sexuell dynamik.

Varför lämnade hon dig?

Kvinnor står för en överväldigande majoritet av dumpningar i förhållanden. När du frågar henne varför hon gjorde slut kommer du troligtvis få ett bullshit-svar som ”det är inte pågrund av dig, det handlar om mig” eller ”jag känner att jag behöver lite mer utrymme för mig själv just nu”.

I nästan samtliga fall betyder dessa svar = du ger inte längre mig det där pirret, och jag vill tillbaka till karusellen för att se om jag kan få något bättre. Läs om ”kvinnors sexuella strategier” för att förstå varför detta är fallet.

Hon hade planerat det länge

För män kommer en skilsmässa eller bara att bli dumpad ofta som en blixt från klar himmel. Men det är ett känt faktum att kvinnor ofta förbereder sig mentalt och planerar långt i förväg innan hon gör slut. Från det att ni inleder ett långvarigt förhållande börjar hon utvärdera värdet av att fortsätta vara tillsammans med dig, och i hennes bakhuvud finns alltid tvivlet på om hon inte kan få bättre.

Hon har ofta diskuterat detta med sina tjejkompisar och gjort en mental eller fysisk lista på varför hon inte borde bli tillsammans med dig. Så ifall du försöker övertyga henne om att stanna, tänk på att hon troligtvis redan diskuterat detta i månader eller år innan hon tog beslutet.

Varför det är lättare för kvinnor att göra slut?

När män går in i ett långvarigt förhållande tappar dom ofta kontakten med sina manliga vänner, men kvinnor är betydligt bättre på att hålla kontakten med sitt ”systraskap”. Detta innebär att när hon lämnar ett förhållande har hon ofta ett stort nätverk av vänner som ger henne känslomässigt och moraliskt stöd i hennes beslut.

Den andra ganska självklara förklaringen till varför detta är lättare för henne, är att hon är en kvinna och därmed har mycket lättare att få såväl sex som nya relationer med det motsatta könet. Män som varit några månader eller år i ett förhållande, har ofta låtit sig själv förfalla både kroppsligt och mentalt, vilket gör det svårare för dem att träffa någon ny.

Hon har redan sex med andra män

Ledsen över att behöva säga detta, men om hon precis gjort slut med dig är chansen väldigt stor att hon redan träffar och har sex med andra män. Jag vet, eftersom jag ofta varit den man dessa kvinnor har sex med precis innan eller strax efter att dom gjort slut med sin kille. Även en kvinna som är en sexa i SMV, kommer att ha en uppsjö av villiga penisar genom sina sociala medier som bidat sin tid i väntan på att hon ska göra slut med dig.

Bara män som har ett väldigt högt sexuellt marknadsvärde kan komma i närheten av det utbud som en halvsnygg kvinna har att tillgå. Som jag nämnde i föregående stycke har hon planerat detta länge och är troligtvis väldigt ivrig att ”hoppa upp i sadeln” igen.

Varför vill du ha henne tillbaka?

Innan jag går in på dina möjligheter att ”vinna henne tillbaka” måste jag fråga, varför vill du det? Det faktum att du trånar efter en kvinna som tydligt visat att hon inte finner dig värdig, bekräftar bara hennes bild av dig. Det vill säga att du lider av ”Oneitis” och att du inte har några andra val, att hon är det bästa du kan få, det vill ingen kvinna känna med sin man.

Så även om du skulle lyckas ”vinna henne tillbaka” (vinst?) kommer du alltid tvivla på att hon verkligen vill vara med dig, hon kommer tvivla på dig, och chansen att hon dumpar dig igen är övervägande. Och som jag skrev i föregående stycke har hon troligtvis redan hunnit ligga med flera andra män.

Är det möjligt att få henne tillbaka?

Ja givetvis är det möjligt, det händer uppenbarligen till och från att män och kvinnor blir tillsammans igen efter att de gjort slut. Men samma åtgärder som skulle göra dig åtråvärd för henne igen, skulle troligtvis göra att du inte vill ha henne tillbaka. Lösningen är nämligen samma som om du skulle gå vidare, det vill säga; arbeta på dig själv (fysiskt, karriärmässigt etc), träffa andra kvinnor och snurra plattor.

Om hon ser (utan att du berättar det direkt för henne) att du börjat träna, tjänar mer pengar och träffar en drös med kvinnor, kommer hon troligtvis att börja åtrå dig igen. Baksidan av detta är att hon kommer minnas hur du var innan hon dumpade dig, och oroa sig för att du kommer bli så igen.

Rollos järnregel – gräv inte i soporna

I de nio järnreglerna av Rollo Tomassi i ”The rational male” är den sjunde regeln ”att aldrig försöka lappa ihop ett trasigt förhållande” och ”gräv inte i soporna”. Anledningen är att det alltid är en bättre investering att satsa på ett nytt fräscht förhållande utan stinkande bagage, än att försöka laga något som är trasigt (kanske bortom räddning). Som Rollo skriver i boken:

”Gräv aldrig i soporna efter att dom blivit släpade till trottoaren. Du blir smutsig, dina grannar ser dig göra det, och vad du trodde var värt att gräva efter är aldrig så värdefullt som du trodde att det var.”