Det finns flera anledningar till att de flesta män som inte tagit det röda pillret inte fått lära sig sanningen om kvinnlig lust. Här gås myterom kring kvinnlig lust igenom.

Mainstream-media ser detta genom politiska och egalitära linser som utgår ifrån att män och kvinnor är precis likadana, och att de därför vill ha samma saker. Detta är uppenbarligen falskt eftersom män och kvinnor är mentalt och fysiologiskt olika.

En del män frågar kvinnliga vänner eller lyssnar på kvinnliga ”sexologer” för att få svar. Men eftersom de flesta kvinnor inte vågar prata öppet om vad dom verkligen tänder på svarar dom istället med vad som låter bra ”jag vill ha en man med ett gott hjärta”, ”jag vill att han ska vara snäll” etcetera. Men de flesta förstår instinktivt att ingen kvinna har ett onenight-stand med en man för att han skänker pengar till Rädda Barnen.

En tredje kategori av män försöker att lista ut vad kvinnor lustar efter, genom att tänka logiskt på vad som är fördelaktigt för henne. Men lust är inte rationellt, det är instinktivt, primalt och bygger på evolutionära principer. För att lära dig förstå kvinnors sexuella val måste du förstå hennes instinktiva sexuella strategier. Men här vill jag först och främst slå ihjäl de vanligaste myterna och därefter ge förslag på fördjupande läsning.

Skillnaden mellan attraktion och lust

När en kvinna är attraherad av en man, är det ungefär som när hon är attraherad av ett jobb, eller en ny klänning. Attraktion säger ”han kan vara fördelaktig för mig”. Lust däremot innebär något man desperat vill ha, som ett sug efter något gott. Attraktion är vad som får en kvinna att överväga att gå på en dejt med en man efter några dagars kommunikation över internet. Lust är vad som får en kvinna att slita av dina byxor och suga av dig bakom ett tält på en rockfestival.

För att läsa mer om varför du borde vilja ha en kvinna som lustar efter dig mer än att vara attraherad av dig, rekommenderar jag att du läser ”Hur får jag min fru att ligga med mig?” och ”Kvinnors sexuella strategier”.

Hypergami bryr sig inte om dina känslor och värderingar

Hypergami som är kvinnans naturliga tendens att ligga sig uppåt, tar inte hänsyn till dina känslor och värderingar. Starka värderingar kan göra att en kvinna lägger band på sig, men det förändrar inte vad som får henne att känna pirr i de nedre regionerna. Om du är bekväm med att din kvinna har sex med dig för att hon gör det utav en pliktkänsla gentemot sin religion eller politiska övertygelse, dåså.

Men om du vill ha en kvinna (eller flera) som har sex med dig för att hon inte kan låta bli. Då behöver du lära dig verkligheten om sexuell dynamik (se vidare läsning i slutet av artikeln).

Bra kommunikation

Det vanligaste rådet från blåpillrade relationsterapeuter och inom populärkultur är ”det viktigaste för en bra relation är kommunikation”. Detta råd stämmer delvis, men med en rejäl brasklapp: det är inte bara vad du kommunicerar, utan ännu mer hur du kommunicerar. Som jag tagit upp i mina artiklar om ”Game” kommunicerar kvinnor indirekt, och män kommunicerar direkt. Kvinnor älskar mystik och att själva ta reda på varför dom vill ha någon.

Om en kvinna ser en man med breda biceps väcker det hennes lust, en kille som skryter om hur mycket tid han spenderar på gymmet framstår som needy och osäker. En man som hotar med att göra slut för att hans kvinna flirtar med andra män, tar hon inte på allvar. En man som kommunicerar sitt missnöje genom att gå vidare till nästa kvinna, är betydligt mer effektiv. Läs även ”vikten av Frame”.

Hon vill bara ha en snäll kille

Den välkända meningen ”Nice Guys Finish Last” handlar inte om att kvinnor vill bli behandlade dåligt, eller inte vill ha en man som är omtänksam. Men dom vill inte ha en pushover eller någon som sätter dem på piedestal, vilket ”snälla killar” har en tendens att göra. Kvinnor blir sexuellt upphetsade av män som vet vad dom vill ha, och som inte är rädda för att ta för sig, och ibland trampa någon på tårna. Om kvinnor föredrog snälla killar skulle medlemmarna i Greenpeace, missionskyrkan och djurhärbärget ha groupies. Inte rockstjärnor och mma-mästare.

Kvinnor vill ha starka män (mentalt och fysiskt) som kan säga ifrån när dom eller deras barn beter sig illa. En kvinna vill ha en ledare för henne och deras framtida familj. Hon vill ha någon som kan hantera hennes hormonella humörsvängningar, sätta gränser och ta svåra beslut. Läs mer om sanningen bakom ”snälla killar” i No More Mr Nice Guy.

Någon som får henne att känna sig trygg

Inget torkar ut en kvinnas underliv lika snabbt som en man som hon vet allting om, och som är förutsägbar. Självklart vill de han en man som kan försvara och försörja dem om det krävs, men precis som män vill ha en variation av kvinnor, vill kvinnor ha en variation av upplevelser och känslor med en eller flera män.

En kvinna vill ha en man som är ett äventyr, hon vill att han ska överraska henne med nya sidor av sig själv, ta med henne till nya platser och uppleva nya saker. En man som gör samma sak varje dag, som har slutat växa och utmana henne, kommer snabbt förlora sin dragningskraft.

Män med pengar är sexiga

Denna punkt beror givetvis på vad du är ute efter. Om du vill ha en Golddigger eller planerar att köpa sex är ett stort konto en fördel. Men om du vill att kvinnor ska känna genuin lust efter dig, är skyltandet med pengar snarare ett sluttande plan. Att ha mycket pengar är givetvis en fördel för att behålla och underhålla kvinnor, men det är inte vad som väcker hennes åtrå. Om hon inte är en golddigger kommer hon inte att ligga med dig för att du har ett stort konto. Däremot kommer hon vilja binda upp dig i ett förhållande för att vinna resurser.

Detta går tillbaka till ”Alpha Fucks, Beta Bucks”, det vill säga kvinnor söker män med pengar när dom tröttnat på karusellen, och män med bra gener för att ha sex med, som kan föra vidare sina ”attraktiva gener” till deras avkomma. Detta är givetvis inte alltid en medveten strategi, utan biologiska instinkter (se referenser nedan).

När vill kvinnor ha en snäll, kommunicerande kille med stabil ekonomi?

Som jag nämnde innan finns det en tid i en kvinnas liv då hon tröttnat på att rida karusellen och vill ”casha ut” ur den sexuella marknaden. Ofta sker det någon gång när hon närmar sig trettio, och är påväg in i andra väggen för hennes fertilitet. I dessa fall använder hon sex i början av ett förhållande för att få en beta att gifta sig med henne, därefter minskar eller upphör sexet med honom eftersom hon egentligen aldrig hade lust.

Vidare läsning:

Fyra egenskaper som utmärker en alfahanne
Fyra råd som höjer dig över massan av män
Vad är Game
En introduktion till Game
Åtta myter om hur du upprätthåller ett förhållande

Referenser:

Why women have Sex av Cindy M. Meston, PH.D. och David M. Buss, PH.D.
Hormonal av Martie Haselton, PH.D.
The rational male 1&2 av Rollo Tomassi
No more mr Nice Guy av Dr Robert Glover