Jag kommer aldrig veta hur det känns att ha PMS, och ingen kvinna kan veta hur det känns att vara född med en penis. Men är det nödvändigtvis något negativt?

Samma vecka som jag skriver detta har jag blivit tipsad om flera artiklar skrivna av förbryllade kvinnor i msm på temat ”varför gör män så här?”. Några har skrivit om manliga incels med slutklämmen ”sex, varför är det så viktigt?” och någon annan kvinna skrev om manliga kändisar som Tiger Woods och frågade sig förvirrat ”varför riskerar de allt bara för att ligga?”.

Den tredje trimestern och allt du behöver veta

Komikern Bill Burr vars paradgren är att skämta om skillnader mellan män och kvinnor har berört detta i en av sina standups som du kan hitta på Youtube om du söker på ”An epidemic of golddigging whores”, där tar han upp hur ”någon dam” skrivit om ”idiotiska män” som sabbar sina karriärer genom att vara otrogna. Som svar på detta skämtar Bill Burr, jag parafraserar:

”Det är som att jag skulle skriva om tredje trimestern under en graviditet för kvinnor och allt du behöver veta om hur det känns. Ni kvinnor vill inte höra om det från mig, vad fan vet jag om det? Så varför försöker kvinnor förklara för mig hur det känns att ha en penis?”

Bill Burr: Women Have No Idea Of What It Is Like To Have A Dick! – YouTube

Kvinnlig solipsism och brist på testosteron

Jag har tidigare berört kvinnlig solipsism i artiklar som ”varför kvinnor väljer erövraren” (länk) om varför det varit evolutionärt fördelaktigt för kvinnor att främst utgå från sina egna intressen i förhållande till män. En annan orsak till att kvinnor inte kan förstå mäns behov av sex på samma sätt, är givetvis att vi som män har upp till sexton gånger mer testosteron i kroppen än kvinnor”.

En kvinnlig kroppsbyggare som tagit testosteronersättning för att bygga mer muskler än vad som är normalt för kvinnor, fick provsmaka hur det känns med manlig kåthet, hon frågade en manlig gemensam bekant – är ni såhär kåta hela tiden? Men även med det extra testosteronet i hennes kropp var hon inte i närheten av en vanlig mans normala nivåer.

Kvinnor är från Mars och män ifrån Venus

Frågan om hur kvinnor tänker och vad de egentligen vill ha är en hel industri i sig självt, med böcker som ”Män är från Mars kvinnor är från Venus” och ”varför kvinnor har sex”. Med filmer som ”What women wants” och inte minst hela dejtingindustrin med coacher som lär män att förföra kvinnor, som omsätter flera miljarder om året.

Att män ofta har svårt att förstå kvinnor är en vedertagen sanning, men det talas sällan om hur svårt kvinnor har att förstå män. Men istället för att stämma upp i gnällandet, anser jag att vi borde försöka uppskatta mystiken mer.

Kunskap är viktigt, men vi borde även bejaka mysteriet

Jag minns ett samtal jag såg på tv när jag var yngre mellan programvärdarna Jay Leno och Oprah Winfrey. Hon berättade om hur kvinnor gärna vill förstå hur män tänker och undrade varför inte Jay Leno vill se program om kvinnors värld där de diskuterar smink, graviditeter och så vidare? Jay svarade något i stil med ”ni är vackra, ni luktar gott, vi vill ha er, jag behöver inte veta varför”.

Detta kan låta motsägelsefullt att säga för någon som skrivit hundratals artiklar om skillnader mellan män och kvinnor och vad de beror på, men ibland borde vi bara stanna upp, förundras och njuta av mystiken i den sexuella dynamiken.

Nej, jag tänker inte sluta att tjata om detta

Jag har säkert skrivit detta hundra gånger vid det här laget, men jag kommer att fortsätta att argumentera för samma poäng som tidigare förts fram av författare som Rollo Tomassi i ”The rational male” och av Dr Robert Glover i ”No more Mr Niceguy” vilket är detta:

Män och kvinnor är olika, inget kön är ”bättre eller sämre” än det andra, vi kompletterar varandra och vi människor är som bäst när vi samarbetar.

Jag är välsignad med två döttrar och en son, och ser fram emot fler barn (oavsett deras kön). Jag och min flickvän älskar att skratta åt varandras könsspecifika knasigheter, jag beundrar hennes unika kvinnliga egenskaper och hon beundrar mig som man.

Det finns mycket unga kvinnor behöver lära sig om män och som unga män behöver lära sig om kvinnor för att kunna navigera framgångsrikt genom livet, men jag manar även till försiktighet, med att vi inte analyserar sönder allting, utan att vi accepterar och bejakar det underbara mysteriet som är manligt och kvinnligt.