Relationer

Män som är kvinnors betjänter

Hur kommer det sig att vackra kvinnor alltid tycks ha en uppsjö av ”manliga vänner” som är redo att hjälpa dem med en massa saker utan ersättning? Vad får dessa män tillbaka för sina uppoffringar? Och hur ser dessa kvinnor på sina manliga betjänter?

Vi har tidigare på Maskulint tagit upp märkliga beteenden från män i ”Sluta skäm ut er på nätet, män” och ”Till män som skickar dickpics”. Den här gången vill jag ta upp fenomenet med män som frivilligt gör sig till uppassare åt kvinnor.

Kvinnor som ber om hjälp på Facebook

Ofta ser jag följande scenario. En någorlunda attraktiv kvinna skriver på Facebook ”Hej alla, jag behöver hjälp med att fixa en läcka i köket, finns de någon snäll som vill hjälpa mig blink blink”. På några timmar har hon fått ett hundratal svar från män (väldigt sällan några kvinnor) som är redo att, släppa vad dom höll på med, ta ledigt från jobbet och eventuellt åka över hundra mil för att komma till hennes undsättning. Samma sak kan vi se i skolor och på arbetsplatser.

Vad hoppas dessa män få tillbaka?

Männen som skyndar sig till att få ställa upp som hjälpreda åt dessa kvinnor hoppas sannolikt på sex (på kort eller lång sikt) eller någon annan typ av sexuell bekräftelse. Om hon redan är ihop med någon hoppas hjälpredan på att hon ska ”dumpa den där skitstöveln”. Och välja en snäll kille som honom, precis som han sett i en massa romantiska komedier.

Jag har stött på många av dessa män genom åren. Ännu har jag inte träffat någon av dem som har ett aktivt sexliv eller som lyckats bli ihop med sin kvinnliga ägare. I bästa fall får han en kram och en falsk komplimang som tack för en lång trogen tjänstgöring.

Hur ser kvinnorna på sina manliga betjänter?

Oftast är dessa kvinnor medvetna om motiven hos sina uppassare. Ibland rationaliserar dom deras beteende med ”dom är bara väldigt bra vänner”. I själva verket föraktar hon dessa män innerst inne för deras desperata beteende, och i bästa fall ser hon dem som ett roligt tidsfördriv. Men hon skulle aldrig ha sex med dem eller ingå i ett förhållande med dem. Ingen kvinna vill ha en man som är desperat efter deras tillgivenhet, de vill ha en man med högre värde än dem själva som de kan åtrå och respektera.

Riktiga män håller sig undan från dessa kvinnor

Även om en riktig man med självrespekt aldrig skulle agera tjänare åt någon av dessa kvinnor håller han sig undan från dem. För en kvinna som är redo att utnyttja män i ett sammanhang är troligtvis villig att utnyttja en man i ett annat sammanhang. En annan fara med dessa kvinnor är att de använder sig öppet av sin sexualitet (även om de inte ligger med någon) för att få saker eller tjänster. Ett annat ord för detta är prostitution, men i detta fall är det nästan värre eftersom det är outtalat, en riktig hora är både billigare och ärligare.

Råd till de manliga betjänterna

Om du är en av dessa män som agerat som tampong åt dessa kvinnor i hopp om att få något tillbaka. Sluta omedelbart med detta ovärdiga och falska beteende och bryt kontakten med dessa kvinnor. Istället för att göra tjänster åt falska kvinnor, gör dig själv en tjänst. Börja arbeta på dig själv och bli en man av värde som ärbara kvinnor åtrår och respekterar. Applicera WINS-strategin. WINS står för Workout, Image, Nutrition och S står för ”Shut up and do the work”. Läs även ”fyra egenskaper som utmärker en alfa”. Passa även på att läsa “No More Mr Nice Guy”.

Tidigare artikel

En bok till min son

Nästa artikel

Kritisk tänkare eller foliehatt - var går gränsen?

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

7 Comments

 1. Valentina
  september 30, 2019 at 11:48 e m — Svara

  Det där är så långt från vad verkligheten kan vara. Alla kvinnor vill inte ha skitstövlar. Alla killar som hjälper tjejer är inte med lågt självförtroende. Vart har mänskligheten tagit vägen? Vad är ovärdigt och falskt med att hjälpa varandra?! Övergår mitt förstånd. Men så är jag också en sån som hjälper alla människor, kvinnor som män, inga som gamla. Samt tar emot hjälp. Får jag samma råd?…

  • oktober 1, 2019 at 11:59 f m — Svara

   Läs artikeln igen. Hjälpa är bra, hjälpa med baktankar och dolda kontrakt är dåligt.

 2. […] Att låta manlighet definieras av grupper och individer som uttryckligen avskyr manlighet kan knappast leda till något positivt. Det är lite som att feministiskt initiativ skulle bjuda in företrädare från IS för att berätta om hur en kvinna bör vara. Målet för dessa feminister är givetvis inte att hjälpa män bli bättre, utan att skapa fler manliga betjänter. […]

 3. […] Kanske när hennes SMV har nått botten, eller hon behöver en betaförsörjare som kan ta hand om henne och hennes barn från tidigare lösaktigt leverne. För mer ingående information om denna typ av beta, läs ”Män som är kvinnors betjänter”. […]

 4. […] som skämmer ut sig på nätet Män som är kvinnors betjänter Råd till män som skickar dickpics […]

 5. […] som vapenKvinnors sexuella strategierDet röda pillret i praktikenMr Nice GuyMän som är kvinnors betjänterIntroduktion till […]

 6. […] alla kvinnor bli behandlade som en drottning, men de vill vara tillsammans med en kung, inte en tjänare. Detta förstår inte en […]

Kommentera