Relationer

Är Sverige ett matriarkat? Hur ska män förhålla sig till det?

Är Sverige ett matriarkat? Vad innebär det för svenska män? Och vad kan vi göra för att påskynda patriarkatets återkomst?

En kvinna på vår Twitter argumenterade för att Sverige borde styras av ett matriarkat, jag frågade henne efter exempel på lyckade matriarkat, hon svarade England under drottning Elizabeth den första. Men bara för att en kvinna hade högsta ämbetet gav det inte vanliga kvinnor mer makt i 1500-talets England.

Jag menar att ett matriarkalt samhälle är det där kvinnor har mer makt än män. När Obama blev vald till president gav det givetvis hopp till svarta, men man kan inte säga att USA under Obama var ett uttryck för ett samhälle dominerat av svarta intressen.

Ett extremt patriarkat som Iran

En vän till mig dejtade en vacker kvinna från Iran här i Sverige. Hon bar smink, en avslöjande klänning och var väldigt “frigjord”. Men när hon skulle besöka släkt i Iran var hon tvungen att bära slöja och tvätta bort sminket.

I slutändan gjorde hon slut med min vän för rädsla av att hennes manliga släktingar skulle få reda på att hon dejtade en svensk man. Det är ett radikalt patriarkat. Några fler exempel från Iran:

 • Mäns ord väger tyngre i en domstol
 • Kvinnor klär sig för att behaga män. I Iran demonstrerar feminister mot sina män genom att inte bära slöja. Svenska feminister visar sin kamp mot svenska män genom att dra på sig slöjor
 • Män är präster (imamer)
 • Män styr deras media
 • Männen väljer och arrangerar äktenskap
 • Ledarskapet är uttryckligen patriarkalt

Varför är då Sverige ett matriarkat?

När Storbritanniens ledare James Cameron besökte Stockholm blev han förvånad över att det var svenska män som gick runt med barnvagnar. Han skrev detta på Twitter och möttes av en hatstorm från svenska feminister som inte ville att en utlänning skulle påminna svenska män om hur hunsade dom är.

Sedan dess har vi sett menskonst i tunnelbanan, upprättandet av en feministisk myndighet som strör hundratals miljoner om året över feministiska projekt. Lägg därtill #metoo, genusdagis osv. Här är ytterligare några exempel på varför Sverige är ett matriarkat:

 • Kvinnors ord väger mycket tyngre än män i domstol
 • Män anpassar sig för att behaga kvinnor
 • Kvinnor är vårt prästerskap
 • Kvinnor dominerar i media och böcker: läs valfri dagstidning och fråga dig vilket kön den främst riktar sig till? Gå in i en svensk bokhandel och se vilket kön som dominerar bland böcker som lyfts fram
 • Kvinnor väljer män. Givetvis kan män fortfarande säga nej till kvinnor, men i regel står kvinnor för utbud av sex och män för efterfrågan
 • En knapp majoritet av partiledare är fortfarande män men samtliga partiledare kallar sig feminister

Kvinnliga ledare och undantag som bekräftar regeln

Inte ens den mest inbitna traditionalisten skulle påstå att kvinnor aldrig kan vara framgångsrika i en manlig roll och vice versa. Problemet är när man försöker göra undantaget till en regel. Mitt ex har en mormor som är över 90 och vid god hälsa, trots att hon varit en storrökare sen tonåren. Det betyder inte att jag kommer lära mina barn att det är ofarligt med rökning.

Många feminister (kvinnor och män) lyfter fram den brittiska premiärministern Margaret Thatcher som ett exempel på en kvinnlig ledare. Ironiskt nog skulle Thatcher med största sannolikhet hålla med mig om hon levde idag, åtminstone vad gäller feminism. Jag är inte emot kvinnliga ledare när dom är kvalificerade, men överlag är män bättre ledare, det ligger i vår biologi.

Varför matriarkatet kommer att falla inom vår livstid

Av alla verklighetsfrånvända utopier som olika regimer försökt genomföra under mänsklighetens historia, är feministernas den mest vansinniga. Forskningen som bevisar skillnader mellan män och kvinnor i biologi och psykologi är överväldigande. Historien visar att alla framgångsrika civilisationer har varit patriarkat. Och än idag domineras över 90% av planeten av patriarkat.

Människors beteenden kan påverkas till en stor utsträckning av socialt ingenjörskap, och feminismen har definitivt hunnit göra mycket skada i västvärlden. Med krossade familjer, mentalt lidande och sexuell förvirring i dess spår. Men trots decennier av propaganda mot folket från dagis till vuxen ålder, är det bara en minoritet som kallar sig feminister, även om dom har mycket inflytande.

Hur ska maskulina män förhålla sig till matriarkatet?

Oavsett hur löjeväckande vårt nuvarande matriarkat ter sig för maskulina män, är vi fortfarande tvungna att förhålla oss till det. Vid en skilsmässa kan en kvinna ta hälften av vad du äger och dina barn. Vilken kvinna som helst kan förstöra ditt rykte och karriär genom att ropa #metoo, även om du aldrig träffat henne. Din sons dagis kan tvinga på dina barn feministiska idéer, och du har inte rätt att hemskola dina barn.

Här är några förslag på hur män kan skydda sig från matriarkatet.

 • Undvik att gifta dig, det är ändå inte nödvändigt för att bilda en familj. Annars ha äktenskapsförord
 • Använd Mike Pence-regeln för dina professionella relationer till kvinnor
 • Ha en alternativ skolplan för dina barn när dom kommer hem från skolan, för att motverka indoktrinering
 • Skapa ett starkt nätverk av män som kan undsätta dig vid kriser Förlita dig inte på kvinnor eller staten. Läs om hur du skapar ett gäng (länk)
 • Oavsett om du är singel eller i ett LTR, lär dig Game och studera det röda pillret. Att förstå kvinnors psykologi i ett matriarkat är lika viktigt som att kunna språket som talas i det land du vill flytta till

Vi ser redan hur vårt samhälle tangerar gränsen till kollaps inom ett flertal områden, till stor del som en följd av matriarkatet. Det kommer snart en tid då kvinnor och veka män kommer att böna och be för patriarkatets återkomst, då är vi redo!

Läs även:

Mike Pence-regeln

Vad #metoo egentligen står för

Var en patriark, inte en ungtjur

Skillnaden mellan könen – lärdomar

De fem stadierna av det röda pillret

Tidigare artikel

Utvecklas för din egen skull, inte andras

Nästa artikel

Självmord bland män - vad beror de på och vad kan vi göra?

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

3 Comments

 1. […] att ens prata om detta, och den som ändå tar upp det möts allt som oftast med hån och glåpord. Vi lever helt enkelt inte i männens paradigm, vilket visar sig tydligt i att ”patriarkatet” numera är något primärt negativt. […]

 2. […] dagens moderna Gynokrati (läs är Sverige ett matriarkat) blir kvinnor intalade att dom är bra som de är, och att deras livsstil inte har någon betydelse […]

 3. Bög
  april 16, 2021 at 5:12 e m — Svara

  Vilken “biologi” gör män till bättre ledare

Kommentera