Relationer

Din partner är en förlängning av dig

Du som läser detta, har du en partner som stöttar det du gör? Som ger stöd, men även uppoffringar, för ditt projekt? Om inte, fundera på om du har rätt partner. Din partner är nämligen en förlängning av dig själv.

Hon ska stötta dig – alltid

En partner som bryr sig är ovärderlig, som förstår att ditt projekt ibland går ut över familjen. Som förstår att ditt projekt är förenligt med ditt syfte i livet, och därmed livsviktigt. Jag har varit med någon gång om att en partner skojat och hånat över hur seriös jag är, på ett sånt där ”vad söt du är”-sätt, och jag kan säga att det inte är något bra tecken. Kanske är du pretentiös på ett sätt som får de grekiska gudarna att blekna vid en jämförelse – men hon ska inte underminera dig på det sättet. Kritisk kan hon vara, men bara ansikte mot ansikte och utan andra personer i närheten.

Hon ska vara lojal

Lojalitet är starkare än stål. Precis som med dina vänner ska du kräva absolut lojalitet av din kvinna. Därför ska du aldrig acceptera skitprat bakom ryggen. Jag minns en ex-flickvän som baktalade en nära vän. Så fort han var ur sikte kom giftpilarna, vilket självklart var helt oacceptabelt. Jag gav henne en rejäl utskällning, och därefter förklarade jag för min vän vad hon sysslade med. Kvinnan, som i övrigt var en pessimistisk gnällspik, åkte ut kort därefter.

Hon ska vara en tröst

Din partner är utöver dina bröder den person som utgör den innerst kärnan i ditt liv. Här kan du vara avslappnad, och ska kunna säga saker utan att tänka dig för. Även om jag rekommenderar att prata om svagheter hos dig själv med andra män (det är riskabelt att visa sig svag för en kvinna, men även väldigt lätt hänt), kan hon definitivt ge bra input på sådant som relationer, jobbprojekt och även affärer. En ärlig röst som säger vad hon tycker. Därför ska hon också kunna vara kritisk.

Hon ska inte vara ditt huvudsyfte

En av de ting som återkommer i litteraturen, oavsett om det är lite flummigare tantra-läror, hardcore-maskulinism, personlig utveckling eller rentav gamla stoiska läror, är att du inte ska göra din kvinna till nummer ett i ditt liv. En man som hänger upp hela sitt liv på sin kvinna kommer att framstå som svag, och risken är stor att du framstår som ”needy”, osäker och ett dåligt val för henne. Hon vill att du ska ha ett projekt som du jobbar med, och att hon får komma och gå som hon vill, som en medpassagerare. Annars blir det en press för henne, och hon kommer att känna sig instängd. Där ringer alarmklockan för ert förhållande.

Tidigare artikel

Vad är det röda pillret?

Nästa artikel

Fyra egenskaper som utmärker en alfahanne – och hur du kan uppnå dem

Författaren

Dan Forslund

Dan Forslund

Dan Forslund är en författare och coach med produktivitet och psykisk hälsa som fokus. Utöver produktion av böcker driver han en podd och håller workshops i produktivitet. Till vardags jobbar han som SEO-strateg och content writer.

Läs Dans texter om produktivitet och personlig utveckling på hans blogg: danforslund.se

1 Comment

  1. […] Din partner ska vara en förlängning av dig […]

Kommentera