Många män finner det avtändande med en kvinna som haft sex med många män. De utgår från att promiskuösa kvinnor inte är bra för längre förhållanden. Men ligger det någon sanning i detta?

I filmen ”American Pie” förevigades den så kallade ”regeln tre”. Denna säger att när män blir tillfrågade om hur många de legat med kan du dividera svaret med tre. När en kvinna svarar på samma fråga kan du multiplicera hennes svar med tre.

Män tenderar alltså att överdriva antalet sexpartners de haft, medan kvinnor försöker dölja hur många de haft. Detta är inte bara en populärkulturell referens utan något som har stöd i undersökningar. Men varför är det så?

Skillnader i biologiska förutsättningar för sex

Kvinnor står i regel för tillgång till sex och män för efterfrågan. Detta har evolutionsbiologiska förklaringar; mäns biologiska imperativ går ut på att ha sex med så många kvinnor som möjligt för att sprida sin avkomma (eftersom en graviditet inte kostar honom lika mycket i tid och fysisk påfrestning).

Kvinnors biologiska imperativ går istället ut på att bli gravid med den bästa mannen hon kan hitta och binda upp honom i ett förhållande. Eftersom en kvinna bara kan hantera en graviditet åt gången, den är extremt påfrestande, och ett litet barn binder upp henne i tid och resurser.

Skillnaden mellan ”slampor” och ”hingstar”

Utifrån ett evolutionärt perspektiv är det mer logiskt för män att försöka övertyga flera kvinnor till att ha sex, och logiskt för kvinnor att vara återhållsamma och kräsna med vem/vilka de väljer att ha sex med. Detta betyder att en man som många kvinnor vill ha sex med, måste besitta ett högt värde för att många kvinnor ska vilja ta risken att ligga med honom – han är en hingst.

Men en kvinna som väljer att ha sex med många män uppvisar dåligt omdöme, brist på självrespekt och bristande hänsyn till en eventuell avkomma. Lägg därmed till att män har upp till sexton gånger mer testosteron i kroppen vilket ger oss en mycket högre sexlust. Om en kvinna uppvisar samma sexuella aptit utgår många från att något är fel – hon är en slampa.

Är din avkomma din egen

Idag kan vi göra faderskapstest för att avgöra vems barn en kvinna bär på. Men under nästan hela vår mänskliga historia har inte detta varit möjligt. Det enda sättet för en man att vara säker på att hans kvinna bär på hans barn var att kontrollera vem hon var med, eller se till att hon klär sig på ett sätt så att hon inte attraherar andra män. Detta praktiseras fortfarande av många muslimer, och i andra religioner.

Men även med faderskapstest tillgängliga vill de flesta män inte vänta tills barnet är fött innan de kan försäkra sig om att barnet är deras eget. Då är det en betydligt bättre investering att försöka välja en kvinna med god karaktär som inte uppvisar slampiga tendenser.

Promiskuösa kvinnor har svårt att binda sig

Det är lättare för män att ha sex utan att blanda in känslor än det är för kvinnor, återigen detta är något som bekräftas inom psykologin och vetenskap. För män är sex är ett fysiskt behov som kan liknas med hunger efter mat. För kvinnor är sex betydligt mer psykologiskt, hon tänder på saker som hans status, kapacitet till våld, inkomst etcetera.

Eftersom det är svårt för kvinnor att ha sex utan att blanda in känslor, är det en förklaring till varför kvinnor som ligger med många män ofta upplever en psykologisk avtrubbning som gör det svårare för dem att knyta an fullt ut till en man i framtiden. Män påverkas också av många sexpartners men inte lika mycket, och inte av samma anledningar (se graf nedan).

https://therationalmale.com/2018/10/23/past-indiscretions/

Promiskuösa kvinnor blir oftare alfa-änkor

Det finns ytterligare anledningar till att kvinnors oförmåga att separera sex från känslor skapar problem för dem vid promiskuöst beteende. En kvinna som haft sex med många män har större sannolikhet att längta tillbaka till tidigare partners. Framförallt äldre kvinnor (efter 30) som ridit karusellen i yngre år, kan bli bittra över att de inte bundit sig till någon av de players som ville ha sex med dem när de var som mest vackra och fertila.

Inom sexuell dynamik kallas dessa kvinnor ibland för Alpha Widows (alfa änkor), kvinnor som legat med alfamän i sin ungdom, men som nu passerat väggen (sina mest fertila år) och känner sig tvungna att nöja sig med en mindre åtråvärd man för att försörja dem.

En kvinnlig oskuld är sexigt, en manlig oskuld är en loser

En man som förlorat oskulden firar att han blivit av med den. En kvinna firar när hon hittat en man värdig att ta hennes oskuld, som kan ge henne något mer än bara sex. När en man får reda på att kvinnan han dejtar är oskuld, är det något han skryter om till sina manliga vänner ”wow jag blir hennes första” eller ”hon är helt orörd, sexigt”. Men om en kvinna får reda på att mannen hon dejtar är oskuld tänker hon ”vad är fel på honom? Är det alltså ingen annan kvinna som tycker han är värd att ligga med?”.

Om kvinnor och män hade samma syn på sin partners sexuella förflutna skulle manliga oskulder stå lika högt i kurs på den sexuella marknaden som kvinnliga oskulder.

Ingen man vill ha en annan mans rester

För att vara lite krass är det också så att nästan ingen man vill ha en annan mans rester. Hela poängen med att vara i ett förhållande med en kvinna är att det är exklusivt. Precis som en kvinna vill ha en man som hon är stolt över att visa upp, vill män ha en kvinna som är ”ett kap”. Ingen avundas en man som är tillsammans med en kvinna som många män legat med. I vårt naturliga tillstånd står kvinnor för sex och barnafödande, medan män står för resurser och beskydd.

När en kvinna ligger med många män devalverar det hennes sexuella värde. Detta är en anledning till varför de flesta män ser ifrågasättandet av hans kvinnas kyskhet som en allvarlig anklagelse.

Promiskuöst beteende skadar kvinnor

Skambeläggande kan vara oerhört destruktivt när det inte är befogat, läs ”hatindustrin mot vita män”. Men all skam är inte enbart negativ. Det finns till exempel skam kring rökande och omåttligt drickande. Även om det inte alltid räcker, hjälper det sannolikt många att hålla sig borta från detta självdestruktiva beteende. Som jag redogjort för i denna artikel är promiskuöst beteende något som skadar kvinnor mentalt och ofta fysiskt med könssjukdomar som oftast drabbar kvinnor hårdare.

Framförallt gör det att dom är mindre attraktiva för män när och om de bestämmer sig för att försöka bilda en familj. Detta påverkar givetvis även kvinnors potentiella barn. Ingen man säger med stolthet ”min mamma var en riktig slampa i sin ungdom” och försöker du insinuera att någon annan mans mor har varit promiskuös, bör du förbereda dig på slagsmål, alla vet varför.

Hur bör maskulina män förhålla sig till promiskuösa kvinnor?

Först av allt vill vi starkt avråda från att gå runt och kalla främmande kvinnor för slampor, det förstärker bara deras offerstatus och får dig att framstå som en skitstövel. Det du däremot bör göra, och har all rätt till, är att ärligt ge uttryck för vad du vill ha. Om du träffar kvinnor via en dejtingsajt bör du vara öppen med att du ser ned på promiskuösa kvinnor. Kvinnor gör det hela tiden med beskrivningar som ”inte intresserad av killar som bara är ute efter sex”.

Om du har systrar, andra kvinnliga släktingar eller kvinnliga bekanta du står nära, kan du upplysa dem på ett varligt sett om att män faktiskt inte tänder på slampigt beteende. Att lära en ung kvinna vikten av att hålla på sin dygd tills hon träffar en värdig man, är en av de största gåvorna du kan ge henne.