Misstänker du att din flickvän eller fru är otrogen? Här listar jag tio av de vanligaste tecknen på att hon kan ha en affär och hur du kan lägga märke till dem

I mitt liv har jag kommit på åtminstone en flickvän med att vara otrogen, jag har även hört flera vänner som råkat ut för detta berätta sina historier. Ovanpå detta har jag läst dussintals böcker, hundratals artiklar och undersökningar som bekräftar de antaganden jag gör i denna artikel.

Med det sagt vill jag även poängtera att din kvinna kan uppvisa något av dessa beteenden utan att hon har en affär. Men om hon uppvisar flera eller samtliga av dessa beteenden kan det vara värt att förbereda dig på obehagliga överraskningar.

1. Hon smyger med mobilen eller datorn

För att vara övertydlig, givetvis har inte du någon självklar rätt att se vad hon gör på sin dator eller mobil. Men om hon beter sig överdrivet försiktigt med att du inte ska se vad hon gör, då döljer hon troligtvis något för dig. Ett särskilt oroande tecken är om hon sitter uppe och skriver till någon mitt i natten, eller om hon sitter och skriver i badrummet.

2. Hon pratar överdrivet mycket om en eller flera andra män

Ett genomgående tema med män som blivit bedragna, är att deras kvinnor innan de blev upptäckta, började prata överdrivet mycket om en eller flera andra män. Det kan handla om en kille på jobbet, en kompis pojkvän eller till och med någon känd man. Det är nästan som att de signalerar att de gör sig redo för en ny partner.

Några exempel är ”Peter på kontoret, han är så jäkla fräck, flirtar med alla” och senare ”Peter bjöd mig på kaffe med grädde, så jäkla knäpp”. En anledning till att hon gör detta kan vara att prata om sin nya älskare, så att du inte ska tro att hon ligger med honom. Varför skulle hon prata öppet om en man hon har en affär med? (wink wink).

3. Hon blir arg och defensiv när du frågar om hennes dag

Om du frågar ut din flickvän varje dag om vad hon har gjort varje minut, kommer hon givetvis bli irriterad och med all rätt. Men om du oskyldigt frågar henne om var hon åt lunch och med vem, eller frågar varför hon kom hem sent. Om hon vid dessa frågor blir onödigt defensiv eller irriterad då bör du ana ugglor i mossen.

4. Hon börjar göra sig mer attraktiv för andra

Om hon väntar på dig efter jobbet iklädd sin sexigaste klänning, då är det bara att glädjas. Men om hon helt plötsligt börjar sminka sig och klä sig sexigt för att gå till jobbet, eller fika med kompisar, då bör du vara uppmärksam. Om hon alltid lagt ned väldigt mycket tid på att göra sig fin även i vardagliga situationer, då kanske det är förståeligt.

Men om hon gör detta i samband med att ni bråkat mycket, eller i kombination med andra tecken jag listar här, då är det minst sagt misstänksamt.

5. Hon säger att hon behöver mer ”egen tid”

När man varit tillsammans med någon länge är det naturligt att man kan känna sig kvävd och vill få lite mer tid för sig själv. Men om hon börjar prata om detta samtidigt som du uppmärksammat andra tecken på att hon har en affär, då är det dags att börja dra öronen åt sig. Särskilt om det handlar om att hon vill resa bort utan kvinnliga vänner, eller människor du känner. Om hon blir defensiv när du frågor om detaljer, då är det ytterligare ett tecken.

6. Hon börjar umgås mer med sina singelvänner utan dig

Om hon tidigare brukade umgås mer med kompisar som också är i förhållanden, men helt plötsligt börjar umgås mer med sina singelkompisar. Då kan detta vara ett tecken på att hon vill ha hjälp att komma ut på den sexuella marknaden igen. Du bör vara särskilt uppmärksam ifall hon börjar umgås mer med vänner som också varit otrogna mot eller lämnat sina män.

Kvinnor som är notoriskt otrogna, eller hoppar från förhållande till förhållande, vill oftast få sina ”systrar” att följa i deras fotspår.

7. Hon börjar festa och dricka mer

Om din flickvän tidigare varit en måttlig drickare, men helt plötsligt börjar supa sig stupfull på firmafester eller när hon träffar sina tjejkompisar, kan det vara ett dåligt tecken. Kvinnor är givetvis medvetna om att alkohol lättar på deras sexuella hämningar. Så när hon dricker sig väldigt full vid ett särskilt tillfälle är det för att hon hoppas att en annan man ska ta detta tillfälle i akt. Om hon gör detta när hon är ute med tjejkompisarna, se punkt åtta.

8. Hon vill ha en ”kväll med tjejerna” runt ägglossningen

Män kan lära sig enormt mycket om kvinnors beteende genom att studera deras menstruationscykel. I boken ”Hormonal” av den kvinnliga forskaren Martie Haselton, beskriver hon hur kvinnors begär efter att ha en ”kväll med tjejerna” oftast infaller under samma period i deras menstruationscykel då dom är mest fertila. Kvinnorna är själva oftast inte medvetna om detta, utan följer bara sina instinkter.

Om din kvinna vill ha sex med dig under denna period, då är hon troligen inte ute efter andra män. Men om hon ofta vill gå ut med tjejerna under dessa perioder, då bör du vara extra uppmärksam.

9. Hon vill inte att du träffar hennes kollegor eller bekanta

Om din flickvän eller fru blir nervös eller letar undanflykter när du vill vara med i ett sammanhang där du kan träffa hennes vänner, bekanta eller kollegor, då är det en stor röd varningsflagga. Om din flickvän är stolt över att vara tillsammans med dig, då vill hon givetvis visa upp dig för andra människor i sitt liv. Om det är en specifik man hon inte vill att du ska träffa, då kan du vara nästan säker på att hon har en affär med honom.

10. Hon vill inte vara intim med dig

När jag pratar om intimitet menar jag inte nödvändigtvis sex. Flera män jag pratat med vars flickvänner varit otrogna, hade ofta sex med sina flickvänner medan affären pågick. Det som är viktigare här är spontana tecken på begär efter att vara nära och intim med dig. Att hon ger dig spontana kyssar och kramar. Att hon vill vara nära dig i soffan eller i sängen. Kvinnor som har affärer ger ofta tydliga tecken på att hon bara pliktskyldigt har sex med dig, eller andra tecken på intimitet.