Det finns en period i en kvinnas liv, där hon omvärderar sig själv och sina prioriteringar. För många män kommer detta som en överraskning

Om du är en lite äldre man eller medelålders, har du säkert hunnit se en kvinna du känt eller känner, gå från att vara den promiskuösa partytjejen till att helt plötsligt byta identitet och börja agera som att hon alltid varit en väldigt seriös tjej som inte bara ligger med vem som helst.

Hypergami och en kvinnas största rädsla

Innan jag går in på uppenbarelsefasen vill jag kort påminna om vad som är hypergami, och hur det påverkar kvinnors sexuella strategier. Hypergami är kvinnans tendens att kontinuerligt leta efter någon bättre och hoppa från förhållande till förhållande. Denna strävan är oftast tvådelad och kan sammanfattas med ”alfa fucks, beta bucks”.

Med andra ord söker hon efter bra gener hos en stark alfa, och försörjning hos en trogen beta. Ibland kan hon finna båda dessa i en och samma man, men det är ovanligt. Men en kvinnas största rädsla i förhållanden är ”tänk om jag kan få någon bättre”.

Vad är uppenbarelsefasen?

När en kvinna når en ålder någonstans mellan 28-32 (ungefär) får hon en ”uppenbarelse”. Denna går ut på att hon nu inser att hon är trött på att ligga runt med stygga pojkar som bara är ute efter sex. Nu har hon ”insett” att hon egentligen är en prydlig tjej som vill ha en stabil tillvaro, med en man, barn och ett riktigt hem.

Vad beror detta på?

Vad detta egentligen handlar om är att kvinnan insett att hon passerat (eller är på väg att passera) sina mest fertila år, där hon är som mest attraktiv för den typ av män hon egentligen vill ha. Denna tidpunkt är ”det sista rycket” eller den sista chansen att ”casha ut” innan casinot stänger. Detta kan yttra sig på olika sätt beroende på om hon är i ett förhållande eller singel.

Jag vill understryka att detta inte nödvändigtvis är en falsk ”insikt” bara att den nästan alltid kommer väldigt lägligt runt en viss ålder.

Om hon är singel – jakten på en försörjare

Om hon är singel vid uppenbarelse-fasen kommer hon i de flesta fall att leta efter en försörjare, särskilt om hon redan har barn från en tidigare alfa som inte ville binda sig. I hennes dejting-profil skriver hon saker som:

”letar efter något seriöst, är inte ute efter sex, har skinn på näsan. Vill ha någon som tar hand om mig, utan att kväva mig. Du ska vara stabil och kunna hantera en stark kvinna. Jag älskar att resa och umgås med vänner.”

Översättning av hennes dejtingprofil

Letar efter någon seriös som inte är ute efter sex = eftersom du inte är den typ av man jag egentligen är attraherad av, kommer jag inte ha sex med dig mer än nödvändigt.

Du ska ta hand om mig utan att kväva mig = Jag vill att du hjälper mig ekonomiskt och känslomässigt, men låter mig vara tillräckligt fri för att kunna leta efter någon bättre.

Du ska vara stabil och kunna hantera en stark kvinna = du ska kunna tillgodose mina behov men samtidigt inse att det är jag som bestämmer.

Jag älskar att resa och umgås med vänner = Jag har haft sex med många män innan dig och du måste vara okej med det. Jag har en dyr livsstil, så du måste vara redo att kunna betala för det.

Uppenbarelsefasen när hon redan befinner sig i ett förhållande

Om hon redan befinner sig i ett förhållande när hon går in i uppenbarelsefasen kan det yttra sig på olika sätt beroende på om hon känner genuin åtrå för sin partner eller inte (läs ”hur får jag min fru att ligga med mig?”). Men oavsett kommer denna fas väcka hennes rädsla för ”tänk om jag kan få någon bättre”.

Om hon fortfarande känner genuin åtrå för dig = du fortsätter att sträva framåt, i din karriär, hälsa, Game, status och så vidare, kan det leda till att hon anstränger lite hårdare för att binda dig till sig. Hon kanske vill ha ett barn till, börjar klä sig bättre för dig och så vidare.

Om hon inte känner att du är hennes bästa val?

Om du som hennes partner inte väcker hennes genuina åtrå kan det yttra sig i någon eller några av följande beteenden: hon börjar klä sig och sminka sig mer när hon inte umgås med dig. Hon vill plötsligt börja gå ut på ”tjejkvällar”. Hon börjar dra sig undan från dig vad gäller sex eller bara med intimitet.

Hon börjar prata öppet om manliga ”vänner” eller kollegor, och säger saker som ”Peter i kundtjänsten säger så knäppa saker” och så vidare. Hon börjar med hobbys som hon tidigare inte brytt sig om, och börjar visa mindre intresse för dig och dina intressen.

Hur ska du hantera kvinnor i denna fas som singel?

Mitt första råd för singelmän är att inte dejta kvinnor i denna fas överhuvudtaget. För om hon väljer dig i denna fas är det sannolikt att hon ser dig som en betaförsörjare och inte en alfa, vilket innebär att hon sannolikt aldrig kommer respektera dig eller känna genuin åtrå för dig fullt ut. Men om du tvunget vill träffa en kvinna i denna fas, tänk på följande: Om hon har sex med dig redan på första eller andra dejten är chansen större att hon verkligen åtrår dig (inte bara som försörjare). Se till att hon befinner sig i din frame. Flytta inte ihop med henne eller förlova dig åtminstone under ett halvår (desto längre desto bättre). Och kanske viktigast av allt – se till att hon tar initiativet till att inleda ett förhållande och inte tvärtom, det etablerar frame.

Hur du kan hantera en kvinna i denna fas i ett förhållande

Om hon börjar uppvisa positiva tecken på uppenbarelsefasen, som att hon försöker se bättre ut FÖR DIG! Att hon börjar vara mer intim, vill ha fler barn eller dylikt. I detta fall har du inte så mycket att oroa dig för, även om du alltid ska vara vaksam som man och medveten om kvinnors sexuella strategier.

Om hon börjar visa negativa tecken i uppenbarelsefasen som att hon drar sig undan från dig, börjar prata om manliga bekanta, klär sig bättre för att träffa andra än dig och så vidare. Då behöver du snabbt börja implementera åtgärder som ”passive dread”, göra slut med henne mentalt och börja förbereda dig på att gå vidare, arbeta mer på att snurra plattor med mera.