Röda pillret & Game

Internalisera det röda pillret- döda din inre beta

Många män som tagit det röda pillret undrar ”nu när jag lärt mig om hur människor och världen fungerar och varför, måste jag gå runt och spela teater för att kunna få vad jag vill?

“Neo: säger du att jag kan ducka för kulor? Morpheus: jag säger att när du är redo, kommer du inte att behöva det”

De flesta män som tagit det röda pillret har främst gjort det för att kunna förstå den sociala dynamiken mellan män och kvinnor. Då inser dom att allt de lärt sig om kvinnors beteenden och intressen i skolan, filmer och från sina föräldrar är byggt på lögner. Detta har i sin tur lett till att de ägnat sig åt för dem själva ofördelaktiga beteenden och fel prioriteringar.

När du inser att du behöver förändras radikalt

”Neo: varför gör mina ögon ont? Morpheus: du har aldrig använt dem förut”

Nu när de ser världen som den verkligen är inser dom att de måste ändra sina beteenden radikalt för att få ut vad dom vill från kvinnor och livet. Men decennier av inlärda betabeteenden och föreställningar är inget man gör sig fri från över en natt. Till dess att du ”dödat din inre beta” kommer din nya approach kännas som att vara falsk eller spela teater.

Men de flesta av oss föds inte som beta, vi får vår inre alfa bankad ur oss genom samhällets institutioner sedan barnsben. Om du bara ätit skräpmat hela ditt liv, kommer din första måltid med riktig mat smaka konstigt eller till och med vidrigt.

Lägg grunden, lyssna på eller läs böcker

”Morpheus: kom ihåg Neo, allt ju erbjuder är sanningen inget annat”

För de flest män ligger förklaringen till deras okunskap i förkortningen FLOIL = För Långt Orkar Inte Läsa. Detta är inte så märkligt efter nio års skolgång. Där åttio procent eller mer av vad de fått lära sig är kunskaper de aldrig haft någon nytta av. Dessutom är pojkar biologiskt sämre anpassade än flickor till att sitta i en skolbänk en tredjedel av livet. Detta är anledningen till att det främst är unga pojkar som medicineras till att sitta still och tyst i skolan. Så när de flesta män får ännu en bok i handen tänker dom ”Nej tack jag har läst färdigt”.

Men böckerna som leder dig till det röda pillret skiljer sig från allt du läst innan på tre sätt. 1. Det fokuserar på vad samhället inte vill att du ska veta. 2. De handlar inte om vad som är rätt eller fel, de beskriver bara sanningen som den är. 3. Det ger dig kunskaper som du direkt kan använda dig av för att ta kontroll över ditt eget liv och göra medvetna val. Börja med vår läslista (länk).

Agera – skaffa erfarenheter

”Morpheus: tyvärr kan ingen få berättat för dem vad matrisen är, de måste se det själva”

De flesta män söker sig till det röda pillret efter att ha upplevt någon typ av trauma, en uppslitande skilsmässa, en vän som tagit livet av sig eller något som fått dem att omvärdera allt de tidigare trott på. Men även när de läst en bok som The rational male eller No more mr Niceguy, har de ofta svårt att ta till sig vad de har läst. Det är först när de börjar agera efter det röda pillrets principer som det går upp för dem att detta verkligen stämmer. När de slutar agera som en dörrmatta i sitt förhållande. När de börjar uppvisa frame på en dejt eller löneförhandling och så vidare.

Innan du själv prövat att uppvisa de egenskaper som utmärker en alfahanne konsekvent under en längre tid. Kommer det röda pillret bara att vara en samling av intressanta teorier som inte tillför ditt liv något större värde. Framförallt måste du lära dig hantera mannens börda av att ständigt behöva bevisa sitt värde, hantera avvisningar och lära sig lida för att växa.

Bli inte arg, bli medveten

”Morpheus: Du måste förstå Neo, att de flesta är inte redo för att kopplas ur matrisen, och de flesta är så härdade och beroende av systemet att de kommer slåss för att försvara det”

Som jag skrev i ”fem stadier av det röda pillret” upplever de flesta män en period av ilska efter att de tagit det röda pillret. Detta beror främst på två saker, den första att de inser att de slösat många år av sina liv på att försöka leva upp till falska ideal. Och för det andra när de inser att samhället har ljugit för dem under hela deras liv. Men för att kunna leva som en rödpillrad man räcker det inte med att förstå det röda pillret, du måste acceptera dess konsekvenser.

Många män har levt hela sina liv utan att förstå verkligheten, och de flesta kommer aldrig att göra det. Var tacksam för att du funnit denna förståelse innan din bortgång och utnyttja dess potential maximalt medan du lever.

Umgås med andra rödpillrade män

Den snabbaste genvägen till att internalisera det röda pillret är att börja umgås regelbundet med andra män som gjort det. Vi är inga oskrivna blad, och våra gener har en stor betydelse för vår potential. Men även den vildaste hund kan förvandlas till ett husdjur i rätt omgivning. Om du vill gå från att vara ett tamdjur till en varg, se till att omge dig med vargar. Om du vill förändra dig själv förändra din omgivning i den mån det går. Spendera mer tid på gymmet än framför Netflix, välj ett jobb eller utbildning där du blir utmanad, välj vackra kvinnor av hög kvalitet.

Men om du umgås med svaga män kommer det kännas okej att vara svag. Om du umgås med starka män kommer dom hålla dig till en standard som gör att du lever upp till din högsta potential.

Läs även:

Vad är det röda pillret?

Det röda pillret i praktiken

Är du en alfa, beta eller omega?

Sex exempel på betamän

Vilka egenskaper har en alfahanne?

Att ta det röda pillret och vara positiv

Skapandet av en positiv maskulin identitet

Tidigare artikel

Vem är manligast? Martin Timell, Justin Bieber eller Osama bin Ladin?

Nästa artikel

Bemästra kommunikation del 3: Uppfostra människor till din kommunikation

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

4 Comments

  1. […] Döda din inre beta […]

  2. […] Döda din inre beta […]

  3. […] av livets hårda karameller är det röda pillret (läs mer om detta här). Även om det röda pillret i mångt och mycket är relaterat till kvinnor, anammar jag det på […]

  4. […] Inom PUA-kretsar pratar man mycket om ”yttre game” mot ”inre game”, i denna kontext handlar yttre game om att förföra kvinnor med inövade raggreplikter, särskilda utstyrslar (så kallad Peacocking) och dylikt. Medan inre game handlar om långsiktig inre utveckling av din personlighet, det vill säga att internalisera det röda pillret och döda din inre beta. […]

Kommentera