Röda pillret

Tio råd män borde ge till sina systrar och döttrar

Många män har frågat oss om vilka råd dom borde ge till kvinnor i sina liv, ofta mer specifikt till deras döttrar.

Nej, vi har inte ändrat vår policy om att skriva exklusivt för män. Denna artikel är riktad till män som vill ge uppriktiga råd till kvinnor i deras liv som de bryr sig om. Speciellt till eventuella döttrar, men mycket är även till värde för eventuella systrar eller andra kvinnliga släktingar.

1. Nej, det är inte bara insidan som räknas

En kvinnas skönhet är givetvis inte hennes enda tillgång, men det är definitivt hennes största tillgång. De flesta män vet att de ofta måste välja mellan en kvinna som är vacker men har en dålig attityd, eller en mindre attraktiv kvinna som har en bättre personlighet. Om du kan ha både och är du vad män kallar en enhörning.

2. Lär dig tidigt att laga mat, sköta ett hem och ta hand om barn

Under tusentals år har kvinnans främsta roll i familjen varit att ta hand om barnen, sköta hemmet och laga mat. Även en man som kan göra allt detta själv kommer uppskatta dessa kunskaper hos en kvinna mer än vad hon kan lära sig om något annat.

En kvinna som kan laga god mat (särskilt i Sverige) är idag så ovanligt, att hon kommer ha ett enormt övertag över andra kvinnor för att få ett långtidsförhållande. Och inget värmer en mans hjärta lika mycket som en kvinna som har god hand med barn.

3. Du kan inte vara hälsosam och fet samtidigt

I dagens moderna Gynokrati (läs är Sverige ett matriarkat) blir kvinnor intalade att dom är bra som de är, och att deras livsstil inte har någon betydelse för deras livskvalitet. Detta är en farlig och illvillig lögn. En av de värsta fenomenen vi sett under 2010-talet är den så kallade “body-positivity movement”.

Denna utgår ifrån att du kan vara gravt överviktig och ändå hälsosam. Detta falska påstående drabbar givetvis både män och kvinnor, men är ännu värre för det täcka könet som tack vare medias curlande är mest mottagliga för dessa trender.

Att vara fet försämrar din livskvalitet på alla områden, leder till otaliga följdsjukdomar, gör det svårt att föda barn och kan vara en fara för ditt liv.

4. Vänta inte med att skaffa barn

En av de grymmaste och mest destruktiva råden som ges till kvinnor idag, är att de borde vänta så länge som möjligt med att skaffa barn. Media lyfter ofta fram kvinnor som lyckats föda barn i 40-års åldern, men detta är väldigt ovanligt. En kvinnas mest fertila ålder är mellan 18-25, därefter minskar hennes möjlighet att föda barn, och att få friska barn drastiskt.

Kvinnor som väntar för länge med att föda barn slutar ofta som bittra och ensamma kattkvinnor och feminister. Om hon vill satsa på en karriär när barnen växt upp är det ett lysande tillfälle, speciellt eftersom kvinnor i regel lever längre än män.

5. Kvinnors peak är mellan 18 – 28

Kvinnors peak är mellan åldern 18 till 28 vad gäller fertilitet och utseende. Om hon vill försöka vinna den bästa man hon kan få för att binda sig, är detta den bästa tiden. Mäns peak är istället ofta mellan 35 och 45, då dom ofta har nått som längst i sin karriär och blivit världsvana.

Män söker ungdom och fertilitet i kvinnor, och kvinnor söker status, styrka och resurser i män. På grund av detta är det smart av en kvinna att binda sig vid en man som är några år äldre. Och för män att främst söka efter yngre kvinnor.

6. Undvik karusellen

Det absolut sämsta beteende uppmanas till idag via skolor och media, är att ligga runt “som män gör”. I artikeln “Kan en slampa bli en bra fru?” redovisar jag statistik som visar att en kvinnas chans att binda sig till en man, minskar avsevärt desto fler sexpartners hon haft. Efter tio sexpartners är det väldigt svårt.

Till skillnad från vad populärkulturen påstår, påverkas män och kvinnor väldigt olika av promiskuöst leverne. Satsa på en värdig partner istället för många meningslösa ligg.

7. Ingen bryr sig om din filkand

Det är absolut inget fel med om en kvinna vill satsa på en högre utbildning eller karriär. Åtminstone efter att hennes barn växt upp. Det hon bör vara medveten om är att män inte blir mer attraherade av en kvinna för att hon är högutbildad. Ofta är det tvärtom, hennes sexuella värde sjunker.

Män är medvetna om att kvinnor vill ha män med högre inkomst och utbildning än dem själva. Ifall de blir tvungna att tävla mot sin kvinna i status, är det inte en fördel för honom.

8. Jo, du behöver en man

Västerländska kvinnor har länge förlitat sig på en enda älskare – staten. Hon förväntar sig hjälp från staten om hon blir singelmamma. Att polisen skyddar henne mot övergrepp. Och att vården tar hand om henne på ålderns höst.

I Sverige har denna tro lett till rekordmånga våldtäkter mot kvinnor. Att fler kvinnor lever i relativ fattigdom. Fler barn blir sexuellt utnyttjade av deras pojkvänner (sällan av deras riktiga fäder). Och gamla kvinnor tvingas gå och samla burkar för att överleva.

En bra man tar ansvar för att försörja dig och dina barn. Han är ditt bästa skydd mot våldsamma män och sexbrottslingar. Och ni kommer ta hand om varandra på ålderns höst.

9. Du behöver ett systraskap

Ett växande segment av kvinnor proklamerar idag med stolthet att dom är “pojkflickor”. Att dom bara har manliga vänner och intressen. Det de flesta kvinnor inte förstår är att deras “killkompisar” bara är ute efter att ligga med dem.

Dessa pojkar kommer inte ställa upp för dig när ditt utseende falnar. De kommer inte heller kunna ge dig råd och stöd utifrån ett kvinnligt perspektiv. Du behöver ett systraskap på samma sätt alla män behöver brödraskapet.

10. Feminism är cancer

Feminism is cancer
– Milo Yiannonopoulos

Nästan samtliga dåliga råd jag redan varnat för, kommer ursprungligen från feminister. Feminismen bygger på en egalitär världsbild och har många likheter med historiens värsta ideologi – kommunismen. Feminismen handlar inte huvudsakligen om att göra kvinnors liv bättre. Den handlar om att splittra familjer och att använda kvinnor som vapen för att härska och söndra.

I Sverige kan vi bevisa detta genom att peka på hur feminister vurmar för främmande patriarkat som är betydligt mer antifeministiska än män i Sverige. Samtidigt som de fortsätter att hetsa och hata mot de jämställda svenska männen.

Om du litar på feminister kommer du sannolikt att sluta som en ensam och bitter kvinna utan en familj som tar hand om dig. Endast i sällskap av dåliga idéer och möjligtvis några katter.

Tidigare artikel

5 knep för att lyckas bättre med ditt projekt

Nästa artikel

Varför alla män behöver ett uppdrag

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Robert Almgren driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

4 Comments

 1. Nina
  november 26, 2020 at 1:00 f m — Svara

  Äntligen,
  Jag skickade för ett tag sedan ett mail där jag ville veta vad män vill ha hos en kvinna eller uppskattar som kvinnligt. Denna artikel om vad för råd en man bör ge till sina systrar och döttrar gav mig svar. Feminismen va nog bra en gång i tiden. Lika lön för samma arbete och rösträtt, men, det har nu helt gått överstyr. Jag har förstått att den är en anledning till att jag som kvinna har levt i förvirring under många år. När det nu diskuteras att man skall ta bort “herren” i bibeln för att det skall vara könsneutralt så undrar jag hur långt det får gå, nu har gränsen för mig passerats. Jag är kvinna och vill få tillbaka känslan av stolthet för att jag är just kvinna. Tänk att en hemsida för män gjort av män långsamt börjar aktivera mina kvinnliga “jag är stolt kvinna hormoner”. Ja, jag är medveten om att detta är en hemsida för män gjort av män, men jag finner det intressant att gå in och läsa och kommer fortsätta med det.

  Vänligen från Nina

  Kvinna

 2. november 29, 2020 at 1:34 f m — Svara

  Hej Nina!

  Kul att du gillar sidan och att du hör av dig.
  Kanske borde du starta något liknande som vi gjort, fast för kvinnor? Hör gärna av dig ifall du gör, eller vill ha råd.

  Med vänlig hälsning, Dan

 3. Elsa
  december 20, 2020 at 7:51 f m — Svara

  Wow vilket skräp, det här är vägen till både kvinnors och mäns olycka. Vet inte var jag ska börja, allt är så fel. Med denna syn på kvinnor får du som man ingen långvarig lycklig relation. Du får en nedbruten kvinna. Vi är människor inte kön i första hand. Men om du Dan bara anser en kvinna värd sitt utseende och barnafödande, du kommer bli lämnad olycklig ensam. Kvinnor vill ha en man med intellekt, humor, kärlek, omtanke. Inte bara någon ytlig mansbebis att sköta om och passa upp.

  • december 20, 2020 at 8:55 e m — Svara

   Du har uppenbarligen inte läst hela artikeln eller någon annan artikel på vår sida. Artikeln är skriven av Ernst inte Dan, jag lever i ett lyckligt förhållande sedan många år och har tre barn. Förstår att du är bitter för att du inte lever upp till mäns ideal, men vi tar bara hänsyn till vad som är bra råd för män.

Kommentera