Röda pillret & Game

Rollo Tomassis nio järnregler för förhållanden

Rollo Tomassis bok ”The rational male” är det närmaste som finns av en manual för det röda pillret vad gäller relationen mellan män och kvinnor. I denna bok är Tomassis nio järnregler det mest centrala.

Jag recenserade nyligen Rollo Tomassis bok ”The rational male” där nämner jag de nio järnreglerna som en central del av budskapet i boken, för att lära män att navigera på den sexuella marknaden. Här går jag kort igenom var och en av dessa nio regler, men för att kunna förstå vikten av dessa fullt ut, och forskningen bakom, rekommenderar jag att man läser boken.

Regel nummer ett – Håll alltid henne i din Frame

Om du inte känner till detta begrepp, börja med min artikel ”vikten av Frame”. Om du försöker övertala henne till att ha sex med dig eller att gilla dig, då befinner du dig inom hennes Frame. Om en kvinna ger dig skit eller retas, då ger hon dig ett såkallat ”shit-test” (se terminologi) för att pröva hur stark din Frame är. Om hon till exempel insinuerar att du har en liten kuk, om du börjar försvara dig eller blir upprörd, då ser hon att du har en svag Frame. Om du svarar genom att sarkastiskt hålla med eller verka oberörd, ser hon att din Frame är stark.

Män med ett starkt ”social proof” (terminologi) och som förstår kvinnans sexuella strategi (hypergami) blir inte berörd av en kvinnas åsikter om honom, och befinner sig aldrig inom hennes Frame. När ni ingår i ett förhållande blir antingen du en del av hennes verklighet, eller hon en del av din verklighet. Var alltid medveten om inom vems Frame ni gör saker tillsammans. Se alltid till att hon befinner sig i din Frame, men låt inte henne vara medveten om det.

Regel nummer två – Avslöja aldrig för en kvinna hur många sexuella partners du haft innan henne

Detta faller tillbaka på två lagar skrivna av en annan herre som vi ofta hänvisar till här på Maskulint, nämligen Robert Green och hans 48 laws of power. Den fjärde lagen i hans bok är ”säg aldrig mer än nödvändigt” och lag nummer sjutton är ”kultivera en mystisk stämning kring dig själv”. Att låta henne undra över hur många du legat med sätter igång både hennes fantasi och ängslan över att du kan ha varit med hundratals kvinnor innan henne.

Och genom att berätta om dina tidigare sexuella partners och vad du upplevt med dom, ger henne ammunition att använda emot dig när ni blir osams.

Regel nummer tre – När kvinnor tvingar dig vänta på sex är det aldrig värt väntan

Kvinnors lust bygger rent biologiskt på att bli gravid med en värdig man, om hon uppfattar dig som en bra investering kommer hon försöka ha sex med dig så snart som möjligt. Detta är anledningen till att en kvinna kan ställa sig i kö för att få knulla en artist som redan har sex med tio andra kvinnor, och ha sex med honom samma kväll, eftersom hon är ute efter hans gener.

Men när samma kvinna träffar vad hon ser som en betaförsörjare (terminologi) låter hon honom vänta på sex, eftersom hon i första hand är ute efter hans ekonomiska stöd och att han ska vara hennes känslomässiga tampong. Hennes argument till honom är; jag har inte sex med dig eftersom jag är ute efter något ”seriöst”. Gå inte på det!

Regel nummer fyra – Lev aldrig tillsammans med en kvinna du inte är gift med

Beroende på var du bor kommer ni räknas som ett juridiskt par när ni gör slut, ifall hon har bott med dig i längre än ett halvår, detta kan leda till att du blir skyldig henne någon form av ersättning. Åtminstone är detta sant i delar av USA, jag är osäker på lagarna i Sverige. Ett annat problem med att bo tillsammans innan ni är gifta är att du får henne att känna sig säker på var hon har dig. Detta leder nästan alltid till mindre sex för dig.

Detta är en del av ”Alfa fucks, beta bucks” (se terminologi) dynamiken. Hon börjar se dig som hennes beta-försörjare istället för en alfa som hon försöker binda till sig. Dessutom vet hon att du inte kan träffa andra kvinnor under tiden vilket avlägsnar Dread (se terminologi). Om du inte redan planerar att gifta dig med henne inom ett halvår, är det en dålig investering att låta henne flytta in.

Regel nummer fem – Låt aldrig en kvinna kontrollera befruktningen

Kvinnor har en rad olika åtgärder för att kontrollera om hon vill ha barn med dig eller inte, pessar, p-piller och i värsta fall abort. Män har en åtgärd – kondom. Med dagens juridiska bias till förmån med kvinnor är en graviditet nästan alltid en vinstaffär för kvinnan. Hon blir garanterad hjälp och ekonomiskt stöd från staten och underhåll ifrån dig, åtminstone i arton år framåt.

Desto mer du är värd ekonomiskt desto större vinst för henne. Om du är en fattig alfa med ingenting annat än väldigt bra gener, är det fortfarande en vinstaffär för henne. Hon får hjälp ifrån staten, och det finns alltid någon törstig beta som är redo att försörja henne trots att hon har barn med en annan man. Det säkraste är att använda kondom och spola ned den i toan efteråt. Gå aldrig på att hon tar piller eller dylikt.

Regel nummer sex – en kvinna kan aldrig älska dig på samma sätt som du älskar henne

Detta är Rollos mest kontroversiella regel, och den säger att kvinnor är pragmatiker som låtsas vara romantiker, och män är romantiker som låtsas vara pragmatiska. Män älskar idealistiskt och kvinnor älskar opportunistiskt. Detta betyder inte att kvinnor är oförmögna till att älska sina män, det är dom inte. Men det betyder att kvinnor är solipsister, det vill säga att de alltid måste utgå från vad som är bäst för dem själva och deras avkomma i det långa loppet.

Denna regel bygger liksom de andra på evolutionära principer och är en del av kvinnors hypergami, läs mer om detta i min artikel ”se upp för kvinnors sexuella strategier”.

Regel nummer sju – rota aldrig igenom soporna (gamla förhållanden)

Jag har skrivit om detta tidigare i ”hur får jag min flickvän tillbaka?”. Anledningen till detta är att det alltid är en bättre investering att satsa på ett nytt fräscht förhållande utan stinkande bagage, än att försöka laga något som är trasigt (kanske bortom räddning). Som Rollo skriver i sin bok:
”Gräv aldrig i soporna efter att dom blivit släpade till trottoaren. Du blir smutsig, dina grannar ser dig göra det, och vad du trodde var värt att gräva efter är aldrig så värdefullt som du trodde att det var.”. Läs även om Oneitis (länk).

Regel nummer åtta – förklara inte för henne varför hon inte borde ligga med dig

Denna regel är lika viktig när du dejtar som när du är i ett förhållande. Många män när de träffar en ovanligt vacker kvinna, börjar bete sig som om att de hittat guld, och det märker hon. Om du börjar ge henne överdrivet många komplimanger, agerar stelt för att du är rädd för att ”göra fel” och så vidare. Då kommunicerar du tydligt till henne att ”hon spelar i en högre liga än dig”. Men hela iden med olika ligor inom dejting är en illusion, det handlar om subjektiva bedömningar.

De som är insatta i Game vet att dom du uppför dig som att du är i samma liga (eller högre) än henne, kommer hon troligtvis uppfatta det så också. Det vill säga om du inte ser ut som en jävla luffare och bor i din mammas källare.

Regel nio – sänk aldrig dig själv framför henne

En av de största lögnerna från relationscoacher som betamän tror på, är att kvinnor uppskattar när du visar dig svag och sårbar. Det finns inget mer tvärsäkert sätt att döda hennes lust för dig, jag har skrivit om detta tidigare i ”sårbarhet är ingen dygd”. Varje gång du visar dig ”sårbar” och berättar om hur du egentligen är livrädd för att hamna i ett slagsmål, hur du gråter när du ser på lejonkungen eller något annat trams. Då ger du henne fler skäl till varför hon inte borde ligga med dig, och hon glömmer det aldrig.

Detta är en nödvändig evolutionär strategi från kvinnor som fungerar såväl medvetet som undermedvetet. För om hon blir gravid med en vek liten beta, då ökar chansen att hennes barn kommer att växa upp till svaga små betas.

Tidigare artikel

Lärdomar från relationer med kvinnor

Nästa artikel

Ernst deltog i "Hur kan vi" för Maskulint

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

3 Comments

 1. Rikard
  juli 30, 2021 at 4:20 e m — Svara

  Hej.

  Under punkt tre, om värde är det kvinnans undermedvetna värdering av sig själv jämfört med andra kvinnor som påverkar hur hon värderar mannen och om barn/graviditet är önskvärt, ett fullt rationellt beteende för henne då graviditeten både i ett historiskt och evolutionärt perspektiv innebär att hon tar den större risken. Petigt kanske, men ändå.

  Rent allmänt är det i resonemang som punkterna ovan skildrar alldeles för lätt att framstå som väldigt cynisk: man måste vara klar över om en text vänder sig till redan frälsta och därmed syftar till att stärka gruppen homosociala gemenskap eller om texten är avsedd att resonera och argumentera och på så vis skapa intresse hos personer som inte är bekanta med eller insatta i tankegångar, terminologi och jargong et cetera. Om texten då inte innehåller eller refererar till var just terminologi och begrepp kan läsas på om tappar man direkt 99 av 100 potentiella intressenter, och lyckas aldrig gå vidare till övertala (att ta del av mer information) och övertyga (inte nödvändigtvis att man har rätt, men att man framsäger någon form av sanning).

  Rent allmänt är det sannolikt så att en kvinna med låg eller dålig, kanske t o m skadlig självkänsla är mer villig att bli gravid om man utgår från att relationens trygghet är hennes mål, medvetet eller ej. Tämligen likt för hur det för motsvarande man duger med vilken kvinna som helst, bara han får “pimpla i lårviken” som man säger. Bägge könen mår givetvis bra av att agera mer insiktsfullt och självmedvetet (om vi talar om västerlänningar, den här sortens sociologiska och socialpsykologiska resonemang som bloggen/artikeln för är helt kulturberoende, även om man ser kulturen som en av flera iterationer av den underliggande och ständigt närvarande naturen). En person från ett folk där nutidens västerlänningars eviga navelskådande och retrospektiva existentiella ångest inte finns (araber t ex) har överhuvudtaget inte något av de problem i eller med relationer som artikeln talar om – vilket generationerna födda före femtiotalet inte heller hade, undantaget övre medelklass, de som idag med en anglicism kallas “management”-klassen. Se bloggen Fnordspotting för fler texter på det temat.

  Spola inte ner kondomer i avloppet. Vik in den i papper och släng i soporna (brännbart). Omslaget går som plast eller brännbart. Låter kanske fånigt men fråga en som rensat avlopp, brunnar o.d. för fabulösa 92:-/h brutto en gång i tiden och han kommer att kräva spöstraff för att kasta annat än fast och flytande avföring i toaletten.

  Är vanan trogen långrandig som få men avslutar med: kvinnor dras till självförtroende mer än något annat. (Det vet ni ju redan!) Utstrålar man självförtroende, ‘can do’-attityd, ser lite lagom grovhuggen ut och inte är feg för att både prata och höra på (bry sig är en annan femma) så ligger man bra till sedan.

  Kvinnor vill prata om att göra saker: män vill göra saker att prata om. Dagens djungelordspråk, fritt att stjäla om det önskas.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

 2. Jonas
  augusti 17, 2021 at 3:09 e m — Svara

  Vilket sanslöst tragiskt sätt att se på kvinnan i ens relation.

  Vad är ni rädda för egentligen grabbar?

  Att hon ska äta upp er levande om ni inte är förberedda till tänderna med den här sortens pseudovetenskapliga ”relationstips”?

  Vad tror ni händer om det gud förbjude läcker igenom lite sårbarhet, ödmjukhet och respekt inför kvinnan istället för att se henne som en livslång motståndare som måste hållas i schack med olika manipulativa tekniker och konstgrepp?

Kommentera