Röda pillret & Game

Kan en slampa bli en bra flickvän eller hustru?

De flesta män finner det avtändande med en kvinna som haft sex med många män. De utgår från att promiskuösa kvinnor inte är bra för längre förhållanden. Men ligger det någon sanning i detta?

I filmen ”American Pie” förevigades den så kallade ”regeln tre”. Denna säger att när män blir tillfrågade om hur många de legat med kan du dividera svaret med tre. När en kvinna svarar på samma fråga kan du multiplicera hennes svar med tre.

Män tenderar alltså att överdriva antalet sexpartners de haft, medan kvinnor försöker dölja hur många de haft. Detta är inte bara en populärkulturell referens utan något som har stöd i undersökningar. Men varför är det så?

Skillnader i biologiska förutsättningar för sex

Kvinnor står i regel för tillgång till sex och män för efterfrågan. Detta har evolutionsbiologiska förklaringar; mäns biologiska imperativ går ut på att ha sex med så många kvinnor som möjligt för att sprida sin avkomma (eftersom en graviditet inte kostar honom lika mycket i tid och fysisk påfrestning).

Kvinnors biologiska imperativ går istället ut på att bli gravid med den bästa mannen hon kan hitta och binda upp honom i ett förhållande. Eftersom en kvinna bara kan hantera en graviditet åt gången, den är extremt påfrestande, och ett litet barn binder upp henne i tid och resurser.

Skillnaden mellan slampor och hingstar

Utifrån ett evolutionärt perspektiv är det mer logiskt för män att försöka övertyga flera kvinnor till att ha sex, och logiskt för kvinnor att vara återhållsamma och kräsna med vem/vilka de väljer att ha sex med. Detta betyder att en man som många kvinnor vill ha sex med, måste besitta ett högt värde för att många kvinnor ska vilja ta risken att ligga med honom – han är en hingst.

Men en kvinna som väljer att ha sex med många män uppvisar dåligt omdöme, brist på självrespekt och bristande hänsyn till en eventuell avkomma. Lägg därmed till att män har upp till sexton gånger mer testosteron i kroppen vilket ger oss en mycket högre sexlust. Om en kvinna uppvisar samma sexuella aptit utgår många från att något är fel – hon är en slampa.

Är din avkomma din egen

Idag kan vi göra faderskapstest för att avgöra vems barn en kvinna bär på. Men under nästan hela vår mänskliga historia har inte detta varit möjligt. Det enda sättet för en man att vara säker på att hans kvinna bär på hans barn var att kontrollera vem hon var med, eller se till att hon klär sig på ett sätt så att hon inte attraherar andra män. Detta praktiseras fortfarande av många muslimer, och i andra religioner.

Men även med faderskapstest tillgängliga vill de flesta män inte vänta tills barnet är fött innan de kan försäkra sig om att barnet är deras eget. Då är det en betydligt bättre investering att försöka välja en kvinna med god karaktär som inte uppvisar slampiga tendenser.

Promiskuösa kvinnor har svårt att binda sig

Det är lättare för män att ha sex utan att blanda in känslor än det är för kvinnor, återigen detta är något som bekräftas inom psykologin och vetenskap. För män är sex är ett fysiskt behov som kan liknas med hunger efter mat. För kvinnor är sex betydligt mer psykologiskt, hon tänder på saker som hans status, kapacitet till våld, inkomst etcetera.

Eftersom det är svårt för kvinnor att ha sex utan att blanda in känslor, är det en förklaring till varför kvinnor som ligger med många män ofta upplever en psykologisk avtrubbning som gör det svårare för dem att knyta an fullt ut till en man i framtiden. Män påverkas också av många sexpartners men inte lika mycket, och inte av samma anledningar (se graf nedan).

https://therationalmale.com/2018/10/23/past-indiscretions/

Slampor blir oftare alfa-änkor

Det finns ytterligare anledningar till att kvinnors oförmåga att separera sex från känslor skapar problem för dem vid promiskuöst beteende. En kvinna som haft sex med många män har större sannolikhet att längta tillbaka till tidigare partners. Framförallt äldre kvinnor (efter 30) som ridit karusellen (terminologi) i yngre år, är ofta bittra över att de inte bundit sig till någon av de alfamän som ville ha sex med dem när de var som mest vackra och fertila.

I Manosfären kallar vi dessa kvinnor Alpha Widows (alfa änkor), kvinnor som legat med alfamän i sin ungdom, men som nu passerat väggen (terminologi) och är tvungna att nöja sig med en beta för att försörja dem.

En kvinnlig oskuld är sexigt, en manlig oskuld är en loser

En man som förlorat oskulden firar att han blivit av med den. En kvinna firar när hon hittat en man värdig att ta hennes oskuld, som kan ge henne något mer än bara sex. När en man får reda på att kvinnan han dejtar är oskuld, är det något han skryter om till sina manliga vänner ”wow jag blir hennes första” eller ”hon är helt orörd, sexigt”. Men om en kvinna får reda på att mannen hon dejtar är oskuld tänker hon ”vad är fel på honom? Är det alltså ingen annan kvinna som tycker han är värd att ligga med?”.

Om kvinnor och män hade samma syn på sin partners sexuella förflutna skulle manliga oskulder stå lika högt i kurs på den sexuella marknaden som kvinnliga oskulder.

Ingen man vill ha en annan mans rester

För att vara lite krass är det också så att nästan ingen man vill ha en annan mans rester. Hela poängen med att vara i ett förhållande med en kvinna är att det är exklusivt. Precis som en kvinna vill ha en man som hon är stolt över att visa upp, vill män ha en kvinna som är ”ett kap”. Ingen avundas en man som är tillsammans med en kvinna som många män legat med. I vårt naturliga tillstånd står kvinnor för sex och barnafödande, medan män står för resurser och beskydd.

När en kvinna ligger med många män devalverar det hennes sexuella värde. Detta är en anledning till varför de flesta män ser ifrågasättandet av hans kvinnas kyskhet som en allvarlig anklagelse.

Slampigt beteende skadar kvinnor

Skambeläggande kan vara oerhört destruktivt när det inte är befogat, läs ”hatindustrin mot vita män”. Men all skam är inte enbart negativ. Det finns till exempel skam kring rökande och omåttligt drickande. Även om det inte alltid räcker, hjälper det sannolikt många att hålla sig borta från detta självdestruktiva beteende. Som jag redogjort för i denna artikel är promiskuöst beteende något som skadar kvinnor mentalt och ofta fysiskt med könssjukdomar som oftast drabbar kvinnor hårdare.

Framförallt gör det att dom är mindre attraktiva för män när och om de bestämmer sig för att försöka bilda en familj. Detta påverkar givetvis även kvinnors potentiella barn. Ingen man säger med stolthet ”min mamma var en riktig slampa i sin ungdom” och försöker du insinuera att någon annan mans mor har varit promiskuös, bör du förbereda dig på slagsmål, alla vet varför.

Hur bör maskulina män förhålla sig till slampor?

Först av allt vill vi starkt avråda från att gå runt och kalla främmande kvinnor för slampor, det förstärker bara deras offerstatus och får dig att framstå som en skitstövel, även om du gör det av omtanke. Det du däremot bör göra, och har all rätt till, är att ärligt ge uttryck för vad du vill ha. Om du träffar kvinnor via en dejtingsajt bör du vara öppen med att du ser ned på promiskuösa kvinnor. Kvinnor gör det hela tiden med beskrivningar som ”inte intresserad av killar som bara är ute efter sex”.

Om du har systrar, andra kvinnliga släktingar eller kvinnliga bekanta du står nära, kan du upplysa dem på ett varligt sett om att män faktiskt inte tänder på slampigt beteende. Att lära en ung kvinna vikten av att hålla på sin dygd tills hon träffar en värdig man, är en av de största gåvorna du kan ge henne.

Tidigare artikel

Bli framgångsrik genom att gå emot strömmen

Nästa artikel

Ensamheten kan döda dig

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

6 Comments

 1. Annelie
  februari 5, 2020 at 11:58 e m — Svara

  När jag först läste detta trodde jag att det var ett skämt; en svensk man som kallar det för ett ”slampigt beteende” när kvinnor gillar att ha sex och har erfarenheter med många män. Jag tänkte att det här måste vara en website för någon form av ultrareligiös organisation. En enkel googling på The Institute for Family Studies, som grafen kommer ifrån, visar följande:
  (https://mediabiasfactcheck.com/institute-for-family-studies/ ) The Institute for Family Studies (IFS) is a conservative think tank that states their mission as “to strengthen marriage and family life, and advance the well-being of children through research and public education.” Med andra ord, med största sannolikhet propaganda för människor som tror på gud. Med tanke på att Sverige är ett av de mest sekulära länderna i världen, och där jämställdheten kommit mycket långt, så tror jag jag att det är föga sannolikt att en liknande undersökning här skulle ge samma resultat, eller vad säger du, Ernst Robert Almgren?

  Det vore också intressant att få veta hur du relaterar kommentaren om de stackars kvinnorna som nu tvingas bli försörjda av betamän till svenska förhållanden. Jag känner ingen etnisk svensk kvinna som försörjs av mannen/männnen i sitt liv, varken i min generation (född på 60-talet), våra döttrars, eller för den delen, min mors. Självklart finns de, liksom det finns män som är försörjda av kvinnor, men det är långt ifrån någon norm.

  Jag vill avsluta med att säga att jag självklart respekterar individens rätt att välja partner(s) efter sina egna kriterier, däremot respekterar jag inte försök till att göra det personliga allmängiltigt med hjälp av pseudovetenskap och/eller undersökningar som baserar sig på helt andra förhållanden än vad som råder här. Därför är den största gåvan du kan ge dina ”systrar, andra kvinnliga släktingar eller kvinnliga bekanta du står nära” – och även männen och pojkarna i ditt liv – deras rätt till att själva bestämma om hur de vill bete sig sexuellt, och inte döma dem om de väljer annorlunda än du.

  Med respekt,
  Annelie
  Kvinna, närmare 60 än 50, lycklig, sexuell, ateist, polyamorös, för jämlikhet hellre än feminism, mer åt höger än åt vänster, som älskar vita, medelålders, jämställda män och den fenomenala och unika frihet och respekt jag fick som en kvinna uppvuxen i Sverige på 70-talet.

  • februari 6, 2020 at 12:11 f m — Svara

   Du underkänner statistiken för att du “tror den kommer från en kristen organisation”, ganska tramsigt. Du kommer inte heller med någon källa som motsäger studien, med andra ord har du inga argument. Användelsen av ordet slampa är förövrigt i en korrekt kontext. Det faktum att du stör dig så mycket på denna artikel motbevisar att du känner dig trygg i din slampighet, ha en bra dag!

 2. Annelie
  februari 6, 2020 at 1:41 f m — Svara

  Nej, Ernst Robert Almgren, jag skrev inte att jag ”jag tror den kommer från en kristen organisation”, men jag ifrågasatte relevansen för den undersökningen vad gäller svenska förhållanden och bad dig kommentera det, vilket du inte gjort.
  Du kan även utveckla på vilket sätt mitt ifrågasättande skulle motbevisa att jag ”känner mig trygg i min slampighet” (vilket jag f.ö. inte kallar mig själv, det är ditt epitet).

 3. Ronny
  april 7, 2020 at 2:00 f m — Svara

  Jag skulle tillägga att det är mer öppet och tydligt i andra länder hur kvinnor blir försörjda av män genom till exempel alimony där mannen tvingas av staten att hålla kvinnan “i en livsstil hon har vant sig vid” som det heter efter äktenskap eller till och med efter längre samboskap (det som kallas common-law marriage).

  I Sverige är det mer dolt. Här sker försörjningen via staten och skatten där män betalar mer skatt och mycket oftare är nettobetalare av skatt dvs över livet betalar in mer än de får ut. Kvinnor använder betydligt mer sjukvård/sjukfrånvaro både som följd av fertiliteten men också för att de i genomsnitt lever betydligt längre. Detta kallas ibland “the gender tax gap”. Statens finanser skulle kollapsa fullständigt om män som grupp inte betalade skatt för att försörja den kvinnliga delen av befolkningen – så mycket för strong independent women.

  Sedan arbetar betydligt fler kvinnor inom offentlig sektor vilket inte skjuter till några extra pengar till skattebasen eftersom hela lönen kommer ifrån staten, medan män oftare arbetar i privat sektor både som arbetstagare och arbetsgivare.

  Staten påverkar dessutom den sexuella marknaden i stor grad. Män betalar mer skatt och får ett mindre ekonomiskt utrymme att använda till att bygga status för att attrahera kvinnor. Å andra sidan subventionerar staten kvinnors oansvariga val av män/fäder genom att till exempel förvandla en singelmamma med en annan mans barn från en kostnad, vilket det naturligt är, till att bli en inkomst och höjer singelmammans status på den sexuella marknaden där den annars skulle krascha dramatiskt.

  • april 7, 2020 at 9:55 e m — Svara

   Mycket välformulerad och informativ kommentar. Du skulle kunna skriva en hel artikel om detta, vi publicerar den gärna!

 4. […] till idag via skolor och media, är att ligga runt “som män gör”. I artikeln “Kan en slampa bli en bra fru?” redovisar jag statistik som visar att en kvinnas chans att binda sig till en man, minskar […]

Kommentera