Jag har en tanke om att skriva en bok till min son, och jag vet att jag delar den idén med min vän och samarbetspartner på denna sida. Vitsen med denna bok är att förbereda min son på den här världen, vad som finns i den i form av utmaningar och lärdomar.

Den här boken kommer inte att vara någon bibel, för det är så mycket som måste upptäckas själv. Men jag kommer att lära honom om andra människor, mycket. Om egoistiska avsikter, om styrkan i en grupp av män, om förebilder och om hur lätt det är att se sig själv som ett offer. Om vikten av att vara stark.

Överlistad värld

Han kommer inte alltid att lyssna. Jag hade själv inte lyssnat på en äldre man när jag var 20. När min son är 20 kommer jag att vara 50-60 år gammal. När jag var 20 trodde jag att världen var överlistad, att jag skulle förändra den och att alla människor i den var idioter. Jag var odödlig, stark, och en i sitt slag.

Jag kommer att skriva min bok till min son på ett sätt som får honom att sänka garden, genom att förklara hur jag själv var som 20-åring. Jag kommer att förklara att det hör till ungdomen att inte lyssna på de som är medelålders, och äldre. Det ligger i ungdomens natur. Den som ser sig som begränsad i unga år är illa ute. Naivitet är inte alltid av ondo.

Kvinnor – inte så komplicerade

Jag kommer att lära min son om kvinnor. Det önskar jag att någon man hade gjort med mig en gång. De är inte så komplicerade som de vill ge sken av, men det är lätt att bli lockad och lurad av deras knep. Framförallt som ung och full av hormoner, men i sanningens namn även på äldre dar.

Jag har inte börjat skriva den här boken ännu, men kanske ska jag börja snart. Du som läser det här, vad skulle du skriva till din son? Kommentera under artikeln eller på Facebook.