Jag får ofta frågor från våra manliga läsare om hur de kan nå framgång med kvinnor, men många av dem som frågar är i en position där jag anser att de inte borde fokusera på kvinnor över huvud taget.

Jag har skrivit dussintals artiklar på den här sidan om kvinnors psykologi och om hur mycket män kan tjäna på att lära sig om sexuell dynamik, så jag ser definitivt ett värde i detta. Med det sagt anser jag att män som inte känner att de har ordning på sitt liv i övrigt borde fokusera betydligt mindre på dessa frågor, om alls.

Om du låtsas gör du både dig själv och kvinnorna en otjänst

Män attraheras generellt sett av vackra och feminina kvinnor, och kvinnor attraheras i regel av maskulina och framgångsrika män. Givetvis kan du lära dig att förföra kvinnor utan att vara framgångsrik i något annat avseende, jag har träffat ett flertal exempel.

Men om du lär dig tekniker för att ge kvinnor intrycket av att du är framgångsrik för att ta dig in i deras trosor, gör du det inte bara onödigt svårt för dig själv i längden, du gör dessutom både kvinnorna du möter och dig själv en otjänst.

Ge dig själv vad du behöver och vad kvinnor vill ha

De flesta av båda könen vet att kvinnor attraheras av män med självförtroende, därför drar många män slutsatsen att de behöver lära sig tekniker som hypnos eller affirmationer för att känna självförtroende. Ett bättre råd för dessa män är att börja bygga ett liv som ger dem naturligt högre självkänsla.

Detta tar givetvis längre tid än att läsa en bok eller lära sig några raggrepliker, men det är äkta och det gör ditt liv bättre oberoende av kvinnor. Läs även ”Hur du får självförtroende som en rockstjärna

Oavsett om du hatar eller dyrkar kvinnor har du fel fokus

På sociala medier ser jag unga män som ofta kan delas in i två olika extrema kategorier. Den första är män som sitter och fjäskar för kvinnor och låtsas hålla med dem i allt de säger i hopp om att få bekräftelse. Läs artikeln ”Män sluta skäm ut er på nätet”. ’

I den andra extremen hittar vi män som spenderar oerhört mycket tid på att gnälla på kvinnor ”de är aldrig nöjda, de är slampiga” och så vidare. Men om du spenderar flera timmar på att grubbla om, klaga på, eller dyrka kvinnor, spenderar du alldeles för lite tid på din egen utveckling.

Kanalisera din energi till din ekonomi, träning ditt högre syfte

Om män kunde omdirigera all den energi och tid de lägger på att fjäska, gnälla, runka och spela för att dissa eller imponera på kvinnor, skulle de kunna skapa något episkt. Lär dig att spela gitarr, tala ett nytt språk, att investera i aktier, oavsett vad kommer det höja ditt värde och livskvalitet mer än att fokusera på vad kvinnor är eller gör.

Ja jag inser att detta ofta är lättare sagt än gjort, särskilt för unga män som drivs av galna hormoner. Men samma hormoner som kan få en ung man att sitta och bläddra på porrsidor i två timmar, kan hjälpa honom att ta sig igenom en tvåtimmars löprunda, det sistnämnda är jobbigare, men kommer ge betydligt större utdelning.

En kvinna kan göra ditt liv lättare eller svårare beroende på…

Finns det galna kvinnor därute som kan förvandla ditt liv till en karneval av fasa? Absolut, men i de absolut flesta fall är det bara en faktor som avgör om en kvinna kommer göra ditt liv lättare eller svårare – du själv. När du har ordning på ditt liv, dina finanser, hälsa och kontaktnät, kommer möten med kvinnor kännas som ett kul komplement till din livsstil istället för en existentiell utmaning, då har vi många råd att ge för att optimera dina interaktioner.

Om du är en relativt ung man och känner dig uppjagad över kvinnor, fast du inte har ett jobb du känner dig nöjd med, några kilo för mycket och för få verkliga utmaningar – ta ett andetag, sätt dig ned med papper och börja planera för hur du får ordning på allt annat i ditt liv.

Läs även ”Fokusera på din utveckling, inte problem med kvinnor