Sexrobotar är redan ett faktum, och jag förutspår att utvecklingen kommer att gå snabbt även på detta område. Faktum är att den nog kommer att gå extra fort, eftersom sexindustrin (precis som allt annat som har med sex att göra) ofta driver teknikutvecklingen.

Vadå ”sexindustrin driver teknikutvecklingen”?

Det var porrbranschen som såg till att VHS blev valt som ledande format på videoband en gång i tiden, precis som det var porrbranschen som gav oss DVD (istället för… vad det nu var). Ta sedan en titt på internet. Vilken är den enda reella konkurrenten till kattklipp? Skämt åsido, du fattar. Det är människans (mannens främst) stora sexbehov som driver teknikutvecklingen. Män är helt enkelt jävligt kåta av sig, vilket förklaras av vår stora mängd testosteron (något vi skrivit om tidigare här på Maskulint).

Just nu är det VR-porr, men snart är det sexrobotar

När virtual reality började komma in i hemmen var porren redan på plats. Det här var något som redan var efterfrågat, sedan länge. De tekniska lösningarna var dock inte tillräckligt bra. Nu är vi där, och utvecklingen är långt ifrån klar ännu. Parallellt pågår utvecklingen av sexrobotar, något som det dyker upp artiklar om titt som tätt. Fortfarande ser dessa robotar ut som stela dockor, men det har skett en stor utveckling på kort tid. Jag tittade på en dokumentär om sexrobotar på Netflix, och skrattade gott åt hur onaturliga de såg ut. Självklart fanns det män som tände just på det onaturliga robotiska. Böjelser finns för allt…

Tabu först, normaliseras sen

Vi kan vara säkra på att det inom kort kommer att finnas robotar som efterliknar människor väldigt mycket. Dessa robotar kommer i första hand att vara sexrobotar, medan hushållsrobotar kommer senare. Förutspår jag. Detta är talande, om hur människan är funtad. Inget ont om detta, det är bara ett faktum att sexdriften är väldigt stark hos homosapiens. När robotarna blir ”som människor” tror jag att de kommer att slå igenom kommersiellt, hos ”vanliga” människor. Det kommer att vara tabu ett tag, men sedan normaliseras det allt mer (precis som priserna). Vad är då fördelar och nackdelar med sexrobotar?

Fördelar med sexrobotar

 • För män som har svårt att få kvinnor, av olika anledningar, kommer dessa robotar att vara en tröst.
 • Färre kvinnor kommer att fara illa inom prostitution.
 • Jag tror att vi får färre våldtäkter.
 • Oerfarna män kommer att kunna ”träna” på att vara med kvinnor, och bättre förbereda sig på att vara med riktiga kvinnor.
 • Kvinnors sexuella makt (se artikel här) kommer att minska, vilket i sig bör kunna verkar för att män i mindre utsträckning blir nice guys (läs artikel här). Jag är dock medveten om det långsökta i detta.

Nackdelar med sexrobotar

 • Män och kvinnor blir alienerade från varandra.
 • Män riskerar att få en skev bild av sex, sexualitet och kvinnor (och sig själva).
 • Män riskerar att påverkas negativt i sin personliga utveckling, då ansträngningen för att attrahera kvinnor ofta leder till positiva effekter hos män.

  Vad tycker du?

  Vad jag själv anser om detta? Min inställning är att var och en får bestämma själv. Själv föredrar jag en kvinna av kött och blod, och som är attraherad av mig. Det är dock väldigt svårt att uttala sig om framtiden. Vem vet hur välgjorda dessa robotar kommer att vara. Kanske kommer vi inte ens att märka att de är robotar. Hur ställer du dig till sexrobotar? Är det något som skulle fungera för dig?