Vantrivsel i livet kommer och går. Det är lätt att falla in i ett försök att rycka upp allt med rötterna och börja om, men ofta räcker det med att göra några smärre justeringar. Här är några tips på hur du kan få mer livskvalitet med enkla medel.

Ät din mat utan distraktioner

Stäng av TV:n, stänga av musiken, låt bli din smartphone och lägg undan tidningar och böcker. Ät din mat utan att göra något annat samtidigt. Låt dig väl smaka, och känn efter ordentligt hur maten smakar. Om du inte är bekant med mindfulness, rekommenderar jag att du läser på om detta och utövar det under måltiden. Din mat kommer garanterat att smaka mer och rikare när du är medveten och närvarande.

Spela sällskapsspel

Ett klassiskt parti brädspel som Fia med knuff, Monopol, Jakten på den försvunna diamanten, eller varför inte Tjuv och polis, kan förhöja en afton. Personligen föredrar jag kortspel, och inom detta är valmöjligheterna många. Chicago, Tvåmanswhist, Canasta, Gin rummy, Svarta Maja och Plump är några exempel.

Laga mat med barn, partner eller vänner

Samarbete i köket är klart berikande. Jag insåg detta då jag lagade gryta ihop med flickvännen nu senast. Om barnen är med bygger detta också upp familjekänslan. Det är en bra bonus att samtliga får möjlighet att äta riktigt god och nyttig mat på högkvalitativa råvaror också.

Gå på bio

Film är bäst på bio, med sitt överlägsna ljud och sin överlägsna bild. Jag rekommenderar att välja en biograf med extra lyxiga stolar. Jag såg själv bio i en nybyggd salong med elektriska reglage för ökad ergonomi, och stort avstånd till grannarna. Irritationen över andra människor och deras prasslande/viskande uteblev.

Gå upp tidigare på morgonen

Det må vara skönt att vara uppe på natten, i tystnaden och mörkret. Men få ting slår att vara uppe på morgonen i god tid, att få en bra och avslappnad stund innan jobbet. Det är skönt att slippa stressa, och det är skönt att ditt jobb inte är det allra första du tänker på.