Fysisk utveckling

Frukta inte platåerna

Vi hamnar ofta i platåer i vår träning, karriär och mycket annat – men är det något negativt?

Det vanligaste sammanhanget då vi pratar om platåer är i fysisk träning. När vi kört hårt efter ett träningsprogram och plötsligt slutar växa och utvecklas. Men vi hamnar även i platåer när det gäller relationer och karriär.

Om du är seriös kommer du hamna i platåer

Många ser en platå som ett misslyckande eller åtminstone något negativt “fan jag har hamnat i en platå”. Men sanningen är att om du aldrig hamnar i platåer anstränger du dig inte tillräckligt i det du gör. Det finns inget träningsprogram som kommer göra dig progressivt bättre för alltid. Du kan inte fortsätta att läsa samma bok om och om igen och bli smartare.

En platå är en tid för reflektion och utvärdering

När du har sprungit samma löpslinga varje dag i flera månader, och börjar märka att du inte blir snabbare, då kan du börja fundera över om något behöver förändras.

Du kanske behöver pröva ett nytt spår? Eller en helt ny träningsform? Eller så kanske du bara behöver ett par nya löparskor? Bara du kan avgöra.

Vi på Maskulint upplever också platåer

Ibland har jag känt mig spytrött på att skriva om frågor relaterade till maskulinitet, ibland orkar jag inte tänka på personlig utveckling. Och ibland känner jag inte för att skriva alls.

När detta händer brukar jag diskutera detta med Dan (medgrundare till Maskulint) och han ger mig tips på uppslag eller uppmanar mig att ta en paus.

Gör inga förhastade beslut

Ett misstag jag gjort otaliga gånger tidigare i livet är att helt ge upp mina projekt när de hamnar i en platå. Jag har dussintals nedstängda bloggar och hemsidesprojekt bakom mig.

Jag inser i efterhand att jag hade vunnit på att spara allt mitt skrivande på en sida (oavsett hur spretigt det blev), för att kunna spara min resa på en plats och inte minst för mina följares skull.

Demoralisera inte din omgivning eller följare i onödan

För två år sedan (från att jag skriver detta) la Roosh V ned sidan Return Of Kings som var manosfärens största portal (med alla sina fel och brister) för att grundaren blev utbränd.

Samma dag jag började skriva detta fick jag reda på att Paul Waggener kommer lägga projektet Operation Werewolf på is, för att han vill gå i en ny riktning.

Båda dessa har inspirerat mig, och fast jag respekterar deras beslut tycker jag det är tråkigt att de (enligt mig) kastar ut barnet med badvattnet.

Platåer betyder oftast att du behöver förändring, inte att du behöver lägga ned

Bara för att du nått en platå i din träning, ge inte upp träningen, pröva ett nytt program. Dumpa inte flickvännen så fort relationen börjar kännas blasé, pröva bara att spendera lite mer tid med vänner.

För oss på Maskulint är den röda tråden alltid personlig utveckling, även om vi ibland väljer att fokusera på nya områden att skriva om. Vi kommer på sikt även lansera en ny design på hemsidan.

Ge aldrig upp

Däremot kommer vi aldrig stänga ned Maskulint för att vi hamnat i en platå eller känner för att fokusera på andra saker. Detta är mer än en hobby för oss, det är en passion och en livsuppgift – att bli de bästa män vi kan bli.

Ta för all del tid på dig att reflektera, pröva nya saker och även vila. Men ge aldrig upp, sluta aldrig kämpa, sluta aldrig att växa.

Som Tony Robbins säger “de flesta överskattar vad de kan göra på ett år och underskattar vad de kan göra på tio år”.

Tidigare artikel

Skapa ett kluster av förändringar

Nästa artikel

Stå upp för din manlighet med Peter Lloyd

Författaren

Ernst Robert Almgren

Ernst Robert Almgren

Ernst driver bloggen levafett.com där han skriver om LCHF och träning. Han har även en YouTube-kanal och skriver böcker. Robert har en lång bakgrund inom politik och föreningsliv som ungdomsledare och skribent.

Inga kommentarer

Kommentera